معرفی 5 روغن سالاد سالم برای افراد دارای اضافه وزن (2 نکته مهم)

بهترین روغن برای سالاد کدام است؟ معرفی ۵ روغن گیاهی عالی!
انتخاب بهترین روغن برای سالاد ممکن است کار دشواری باشد. سس که یکی از اجزای مهم هر سالادی به حساب میآید، در طعم و عطر این پیش غذا یا وعده غذایی اصلی تاثیر زیادی دارد.
معمولاً سس سالاد از روغن و سرکه ساخته میشود. اما روغن سالاد میتواند با دیگر مواد مثل آب لیمو، ماست و غیره ترکیب شود. حالا سوال این است که چگونه میتوانیم بهترین روغن سالاد را از میان گزینههای مختلف در بازار انتخاب کنیم؟
به طور کلی، روغن سالاد به نوع خاصی از روغنهایی که در سس سالاد استفاده میشوند، گفته میشود. این اصطلاح شامل انواع مختلف روغنهای گیاهی و نحوه تهیه آنهاست. روغن سالاد به راحتی میتواند با چند ماده دیگر ترکیب شود و یک سالاد معمولی را تبدیل به یک وعده غذایی خوشمزه کند.
بهترین روغن سالاد برای افرادی که اضافه وزن دارند کدام است؟
تعریف بهترین روغن برای سالاد برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند، ممکن است متفاوت باشد. بسیاری از افرادی که چاق هستند، ممکن است تمایل داشته باشند که استفاده از روغن سالاد را محدود کنند یا حتی متوقف کنند. اما تحقیقات نشان داده است که بعضی از انواع روغنهای گیاهی، مانند روغن زیتون فرابکر (فوق بکر)، میتوانند خاصیت آنتی اکسیدانی سالاد را افزایش دهند.
از طرف دیگر، روغن آووکادو باعث افزایش جذب بعضی آنتی اکسیدانها مثل بتاکاروتن و لیکوپن در سالاد میشود. بنابراین، اگر اضافه وزن دارید، نیازی نیست که از روغن سالاد محروم شوید.
تعریف بهترین روغن برای سالاد تنها محدود به افرادی که اضافه وزن دارند نیست. این تعریف بر اساس سلیقه شخصی هم متفاوت است. بعضی افراد دوست دارند از روغن سالاد با طعم تند و خاص استفاده کنند. در این صورت، ما روغن آووکادو، بذر کتان و روغن زیتون را پیشنهاد میکنیم. برخی دیگر ممکن است روغن سالاد با طعمی ملایمتر را دوست داشته باشند. در این صورت، بهتر است از روغن سبوس برنج یا کانولا استفاده کنند.
روغن آووکادو
روغن آووکادو به عنوان بهترین روغن برای سالاد، مناسب ورزشکاران و افرادی است که به سلامت خود اهمیت میدهند. این روغن از میوه آووکادو به روش سرد استخراج میشود. نقطه دود این روغن بسیار بالا و به حدود ۲۷۰ درجه سانتیگراد میرسد، بنابراین میتوان از آن در تمام روشهای پخت و پز نیز استفاده کرد.
روغن آووکادو به خاطر داشتن چربیهای تک غیر اشباع، مقاومت پایین در برابر اکسیداسیون و مقدار کافی از آنتیاکسیدانها و فیتواسترولها، بسیار مفید است. فیتواسترولها از جذب کلسترول بد جلوگیری میکنند. همچنین، این روغن غنی از اسید اولئیک نیز هست که برای قلب مفید شناخته میشود و میتواند سطح کلسترول خون را تنظیم کند.
روغن زیتون؛ روغن سالاد مدیترانهایها
امروزه روغن زیتون به عنوان بهترین روغن برای سالاد شناخته میشود. روغن زیتون فرابکر به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای زیاد و همچنین چربیهای تک غیر اشباع، انتخاب مناسبی به حساب میآید. بنابراین، افراد دارای اضافه وزن و کسانی که مشکلات قلبی و عروقی دارند، میتوانند از این نوع روغن سالاد استفاده کنند.
کشورهای اسپانیا، ایتالیا و یونان از بزرگترین تولیدکنندگان روغن زیتون در دنیا هستند. به طور کلی، مصرف بالای روغن زیتون در کشورهای مدیترانهای رواج دارد. این روغن طعم و عطر فوقالعادهای دارد.
شما میتوانید سس سالادی با روغن زیتون، پونه کوهی و سیر تازه خرد شده درست کنید. یا میتوانید از این روغن به همراه آب لیمو، پوست لیمو رنده شده و سبزیجات تازه استفاده کنید.
روغن گردو
روغن گردو نیز میتواند به عنوان بهترین روغن برای سالاد در نظر گرفته شود. البته باید توجه داشت که افرادی که به آجیلهای درختی حساسیت دارند، نمیتوانند از این روغن استفاده کنند. روغن گردو به طور مستقیم از گردو تهیه میشود و ممکن است طعم خاص آن به مذاق برخی افراد خوش نیاید!
با این حال، روغن گردو فواید سلامتی زیادی دارد. خواص سلامتی این
روغن سالاد به خاطر داشتن آنتیاکسیدانها و اسیدهای چرب امگا ۳، برای سلامتی قلب و عروق بسیار مفید است و همچنین میتواند به پیشگیری از سرطان کمک کند.
به طور طبیعی، روغن گردو دارای انواع ویتامینهای گروه B مانند B1، B2، B3 و E و همچنین پتاسیم است. مصرف منظم این روغن میتواند از بروز آلزایمر و ریزش مو جلوگیری کند.
روغن بذر کتان
امروزه از روغن بذر کتان به عنوان بهترین گزینه برای سالاد بیماران قلبی یاد میشود. به دلیل اینکه این روغن نقطه دود پایینی دارد، نباید در پخت غذا استفاده شود.
روغن بذر کتان غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ و مقداری هم اسیدهای چرب امگا ۶ است. بنابراین، میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.
برخلاف آنچه که بسیاری فکر میکنند، روغن بذر کتان تلخ نیست. این روغن دارای طعمی ملایم و خوشایند است. بنابراین، اگر مقدار کمی از آن را به سالاد اضافه کنید، تغییر طعم زیادی نخواهید داشت. بلکه ممکن است طعم آجیلمانند سس سالاد برایتان خوشایند باشد.
اگر متوجه شدید که طعم روغن کتان تلخ شده، وقت آن است که روغن قدیمی را دور بریزید و یک روغن تازه بخرید!
روغن کنجد یکی از بهترین گزینهها برای سالاد
شاید طعم روغن کنجد برای برخی افراد خوشایند نباشد و این روغن برای سالادهای آسیاییها معروف است. اما دوست داشتن طعم آن میتواند ریسکی باشد. فقط مقدار کمی از این روغن میتواند طعم سالاد را به کلی عوض کند. بنابراین بهتر است برای متعادل کردن طعم آن، از مواد دیگر نیز استفاده کنید.
اضافه کردن مقداری زنجبیل تازه رنده شده و آب لیمو میتواند طعم روغن کنجد را بهتر کند.
نقطه دود روغن کنجد حدود ۲۱۰ تا ۲۲۰ درجه سانتیگراد است پس میتوان از آن در پخت و پز هم استفاده کرد. این روغن سرشار از چربیهای تکاشباع نشده و چربیهای چنداشباع نشده است و همچنین مقداری از اسیدهای چرب امگا ۶ را نیز دارا میباشد. واقعاً میتوانید از این روغن برای تغییر طعم سالاد و غذاهایتان بهرهمند شوید.
فواید مصرف روغن برای سالاد
فواید استفاده از روغن برای سالاد شامل موارد زیر است:
- کمک به بهبود یبوستهای شدید
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- مناسب برای افراد با فشار خون بالا در جهت جلوگیری از افزایش فشار خون
- قابل استفاده برای افرادی که چربی خون و کلسترول بالایی دارند
- کمک به کنترل دیابت با برخی از روغنهای گیاهی
- داشتن طعمی خاص و خوشایند
- قابل مصرف به عنوان میان وعدهای سالم بدون مضرات
- تقویت سیستم ایمنی بدن با برخی روغنها
- افزایش انرژی با بهترین روغن برای سالاد
منبع: فرازسافت