تغذیه سالم

مقایسه قهوه با چایی : کدام نوشیدنی بهتر است؟ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

مقایسه قهوه و چای

میزان کافئین موجود در قهوه و چای

کافئین یک ماده ای است که اثرات تحریک کنندگی دارد و تحقیقات زیادی روی آن انجام شده است. امروزه، این ماده را در نوشیدنی های مختلفی مانند قهوه، چای و نوشیدنی های انرژی زا پیدا می کنیم.

میزان کافئین در قهوه و چای می تواند بسته به مدت زمان دم کردن، اندازه و روش تهیه آن متفاوت باشد. اما به طور کلی، قهوه حدود دو برابر بیشتر از چای کافئین دارد.

میزان کافئینی که برای روزانه مصرف انسان بی خطر در نظر گرفته شده است، ۴۰۰ میلی گرم است. یک فنجان ۲۴۰ میلی لیتری قهوه تقریبا ۹۵ میلی گرم کافئین دارد، در حالی که یک فنجان چای سیاه تنها ۴۷ میلی گرم کافئین دارد.

استفاده از کافئین ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد و به بهبود عملکرد ورزشی، روحیه و هوشیاری کمک کند. کافئین باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی می‌شود و به همین دلیل در هنگام ورزش به عنوان یک ماده مفید شناخته می‌شود.

مطالعات در زمینه مقایسه قهوه با چای

یک بررسی که بر روی ۴۰ تحقیق انجام شده، نشان می‌دهد که مصرف کافئین نسبت به دارونما، ۱۲ درصد بیشتر به بهبود استقامت در حین ورزش کمک می‌کند.

تحقیقات دیگری نشان می‌دهند که کافئین بر روی هوشیاری ذهنی تأثیر مثبت دارد و باعث بهبود عملکرد مغز در کارهای ساده و پیچیده می‌شود.

در یک مطالعه با ۴۸ نفر، افرادی که نوشیدنی حاوی ۷۵ یا ۱۵۰ میلی گرم کافئین مصرف کرده بودند، نشان دادند که کافئین زمان واکنش، حافظه و پردازش اطلاعات را بهتر می‌کند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان داده‌اند که کافئین می‌تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. تحقیقی که شامل ۱۹۳۴۷۳ شرکت کننده بود، نشان داد که نوشیدن مرتب قهوه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به طور قابل توجهی کم کند.

همچنین، مصرف متوسط کافئین می‌تواند از بدن در برابر زوال عقل، بیماری آلزایمری، سندرم متابولیک و بیماری کبد چرب غیر الکلی محافظت کند.

میزان آنتی اکسیدان ها موجود در قهوه و چای

آنتی اکسیدان ها به محافظت از بدن در برابر آسیب های رادیکال آزاد کمک می‌کنند. به همین دلیل، مصرف مواد حاوی آنتی اکسیدان ممکن است از بروز برخی بیماری های مزمن پیشگیری کند.

هر دو نوشیدنی قهوه و چای، غنی از آنتی اکسیدان ها هستند. این نوشیدنی ها عمدتا شامل پلی فنول ها هستند که عطر و طعم خاص آنها را ایجاد می‌کند و خاصیت‌های منحصر به فردی به آنها می‌بخشد. انواع مختلفی از پلی فنول ها در قهوه و چای وجود دارد.

تیافلاوین‌ها، تیاروبگین‌ها و کاتچین‌ها، ترکیبات اصلی چای سیاه هستند. در حالی که قهوه غنی از فلاونوئیدها و اسید کلروژنیک (CGA) است.

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که تیافلاوین‌ها و تیاروبگین‌ها مانع از رشد سلول‌های سرطانی ریه و روده بزرگ شده و در نهایت آنها را از بین می‌برند.

تحقیقات انجام شده روی سلول‌های لوسمی نیز نتایج مشابهی را نشان داده‌اند. یافته‌های این تحقیقات نشان می‌دهند که چای سیاه ممکن است خاصیت محافظتی در برابر سرطان داشته باشد. اما به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز داریم.

مقایسه قهوه با چایی : کدام نوشیدنی بهتر است؟ (2 نکته مهم)

به علاوه، مطالعات آزمایشگاهی در مورد خواص ضد سرطانی قهوه نشان می‌دهند که میزان CGA این نوشیدنی به عنوان یک مهار کننده قوی برای رشد سلول‌های سرطانی عمل کرده و از بدن در برابر سرطان دستگاه گوارش و کبد محافظت می‌کند.

تحقیقات طولانی مدت بر روی انسان‌ها و دیگر مطالعات شواهد بیشتری را تجزیه و تحلیل کرده‌اند. نتایج نشان می‌دهند که قهوه و چای ممکن است از بدن در برابر دیگر سرطان‌ها مانند سرطان سینه، روده بزرگ، مثانه و رکتوم نیز محافظت کنند.

سایر فعالیت های پلی فنول ها

علاوه بر فعالیت‌های آنتی اکسیدانی، پلی فنول‌ها با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مرتبط هستند. آنها به طرق مختلف از عروق خونی محافظت می‌کنند:

فاکتور گشاد کننده عروق: این فاکتور باعث شل شدن رگ‌های خونی شده و به درمان فشار خون بالا کمک می‌کند. اثر ضد رگ زایی: این خاصیت از شکل‌گیری عروق خونی جدید که ممکن است به سلول‌های سرطانی غذا برسانند جلوگیری می‌کند. اثر ضد آتروژنیک: این اثر نیز مانع از تشکیل پلاک در رگ‌های خونی می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

“““html

به حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

یک بررسی ۱۰ ساله که بر روی ۷۴٫۹۶۱ فرد سالم انجام شده است، نشان می‌دهد که نوشیدن ۴ فنجان (۹۶۰ میلی لیتر) چای سیاه در روز خطر ابتلا به سکته مغزی را ۲۱ درصد کاهش می‌دهد.

یک تحقیق دیگر که به مدت ۱۰ سال بر روی ۳۴،۶۷۰ زن سالم انجام شد، نشان داد که مصرف ۵ فنجان (۱٫۲ لیتر) قهوه در روز، در مقایسه با گروهی که قهوه نمی‌نوشند، خطر ابتلا به سکته مغزی را ۲۳٪ کاهش می‌دهد.

سطح انرژی قهوه و چای

هم قهوه و هم چای انرژی شما را افزایش می‌دهند، اما هر کدام به شکل متفاوتی.

اثر قهوه بر افزایش انرژی

کافئین موجود در قهوه باعث افزایش انرژی بدن می‌شود. این ماده با افزایش سطح دوپامین و مسدود کردن آدنوزین، هوشیاری را بالا می‌برد و احساس خستگی را کمتر می‌کند.

دوپامین یک ماده شیمیایی در مغز است که باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و بر روی سیستم پاداش مغز تأثیر می‌گذارد. به همین دلیل ممکن است قهوه اعتیادآور باشد. از طرفی، آدنوزین به خواب آلودگی کمک می‌کند، پس قهوه با جلوگیری از فعالیت این ماده، احساس خستگی را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، قهوه خیلی زود بر انرژی بدن اثر می‌گذارد. بدن شما ۴۵ دقیقه بعد از نوشیدن قهوه، ۹۹٪ کافئین موجود را جذب می‌کند، اما اوج مقدار این ماده در خون در ۱۵ دقیقه اول بعد از مصرف ایجاد می‌شود.

به همین دلیل مردم زمانی که نیاز به انرژی فوری دارند تمایل به نوشیدن قهوه دارند.

تأثیر چای بر روی انرژی

چای اگرچه کافئین کمتری دارد، ولی سرشار از ماده‌ای به نام ال تیانین است. ال تیانین یک آنتی اکسیدان قوی است که به تحریک مغز کمک می‌کند. این ماده برخلاف کافئین می‌تواند با افزایش امواج آلفای مغز، احساس آرامش را به وجود آورد.

این ماده اثرات تحریک‌کننده کافئین را متعادل می‌کند و بدون اینکه احساس خواب‌آلودگی ایجاد کند، انرژی را افزایش می‌دهد.

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف این ترکیب به همراه کافئین می‌تواند به حفظ هوشیاری و افزایش تمرکز کمک کند. به همین دلیل چای به آرامی انرژی شما را افزایش می‌دهد و این یکی از دلایل محبوبیت آن است.

خواص چای و قهوه برای کاهش وزن

وجود کافئین در قهوه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. کافئین می‌تواند تعداد کالری‌هایی که می‌سوزانید را بین ۳ تا ۱۳٪ افزایش دهد و این اثر تا ۳ ساعت پس از مصرف باقی می‌ماند. این افزایش متابولیسم باعث می‌شود که بین ۷۹ تا ۱۵۰ کالری اضافی در روز بسوزانید.

علاوه بر این، قهوه با کاهش تولید سلول‌های چربی، به سوزاندن چربی کمک می‌کند. برخی مطالعات این ویژگی را به وجود اسید کلروژنیک در قهوه نسبت داده‌اند.

تحقیقی بر روی ۴۵۵ نفر نشان داده که مصرف قهوه به طور منظم باعث کاهش بافت چربی در بدن می‌شود. نتایج مشابهی از ۱۲ بررسی کشف شده که نشان می‌دهد اسید کلروژنیک می‌‌تواند به کاهش وزن و چربی در موش‌ها کمک کند.

از سوی دیگر، برخی پلی فنول‌های موجود در چای مانند تیافلاوین نیز به کاهش وزن کمک می‌کنند. این ترکیب تولید آنزیم لیپاز در پانکراس را که در متابولیسم چربی نقش دارد، مهار می‌کند.

برخی مطالعات روی موش‌ها نشان می‌دهد که پلی فنول‌های چای ممکن است غلظت چربی خون را کاهش دهند و در کاهش وزن مؤثر باشند حتی اگر حیوانات یک رژیم پرچرب داشته باشند.

به نظر می‌رسد پلی فنول‌های چای سیاه بر روی باکتری‌های سالم روده تأثیر می‌گذارد و به این ترتیب می‌تواند به کنترل وزن کمک کند.

تحقیقی که بر روی موش‌ها انجام شده نشان می‌دهد که پلی فنول‌های چای با تغییر در میکروبیوتای روده ممکن است به کاهش وزن و مقدار چربی بدن منجر شوند.

کدام یک از این نوشیدنی‌ها سالم‌تر است؟

نکته دیگری در مقایسه قهوه و چای بررسی سلامت این نوشیدنی‌هاست. اگرچه قهوه با مشکلاتی مانند نارسایی قلبی، افزایش ضربان قلب و فشار خون بالا ارتباط دارد، اما تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف متعادل آن برای بدن خطرناک نیست.

هرچند ترکیبات آنتی اکسیدانی قهوه و چای متفاوت است، اما هر دو این نوشیدنی‌ها منابع عالی برای این ترکیبات مهم محسوب می‌شوند و ممکن است بدن را در برابر بیماری‌های مختلف، از جمله بیماری‌های قلبی و بعضی سرطان‌ها، محافظت کنند.

سایر خواص مرتبط با قهوه عبارتند از…

“`

مزایای چای و قهوه

  • محافظت از بدن در برابر بیماری پارکینسون
  • کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
  • کاهش ابتلا به سیروز کبدی

چای همچنین می‌تواند از بدن در برابر تشکیل سنگ کلیه و آرتروز محافظت کند. قهوه نسبت به چای کافئین بیشتری دارد، به همین دلیل ممکن است برای افرادی که به دنبال افزایش سریع انرژی هستند مفید باشد. اما در عوض، این کافئین می‌تواند موجب اضطراب و مشکلات خواب در افراد حساس شود. همچنین، مصرف بیش از حد قهوه ممکن است منجر به وابستگی یا اعتیاد به کافئین گردد.

اگر به کافئین بسیار حساس هستید، چای می‌تواند انتخاب بهتری برای شما باشد. چرا که چای حاوی ماده‌ای به نام ال تیانین است که یک نوع اسید آمینه با خواص آرام‌بخش محسوب می‌شود.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا