بیماری ها و درمان آنها

منشاء بیماری ام اس(ms) (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

چه کسانی دچار بیماری ام.اس می‌شوند؟

اِم‌اِس یا تصلب بافت چندگانه (Encephalomyelitis disseminata یا Multiple sclerosis)، یک بیماری التهابی است که در آن غلاف‌های میلین سلول‌های عصبی در مغز و نخاع آسیب می‌بینند. این آسیب می‌تواند باعث اختلال در ارتباطات سیستم عصبی شود و علامت‌ها و نشانه‌های زیادی در بدن ایجاد کند. با رضیم همراه باشید تا در مورد بیماری ام‌اس بیشتر بدانید.


چه کسانی دچار بیماری ام.اس می‌شوند؟

بیماری ام‌اس به اشکال مختلف نشان داده می‌شود و علائم جدید می‌تواند به صورت دوره‌ای (عود) یا به تدریج (تدریجی) نمایان شوند. ممکن است بین این حملات، علائم به کلی ناپدید شوند؛ اما با پیشرفت بیماری، مشکلات دائمی عصبی بیشتر خواهد شد. هنوز علت دقیق بیماری مشخص نیست ولی به نظر می‌رسد که سیستم ایمنی بدن به غلاف‌های میلین آسیب می‌زند یا این غلاف‌ها دچار اختلال می‌شوند. عوامل ژنتیکی و محیطی، مثل عفونت‌ها، می‌توانند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند. معمولاً تشخیص بیماری ام‌اس بر پایه علائم و نتایج آزمایش‌های پزشکی انجام می‌شود. تا چند وقت پیش، درمان مشخصی برای ام‌اس وجود نداشت، اما محققان کانادایی موفق به پیدا کردن درمان‌هایی شدند. این درمان‌ها به منظور بهبود عملکرد بدن بعد از هر حمله و جلوگیری از حملات جدید ارائه می‌شوند.

اگرچه داروهای تجویزی برای ام‌اس کمی تأثیر دارند اما ممکن است دارای عوارض جانبی باشند و تحمل بعضی از آن‌ها سخت است. با اینکه شواهدی درباره اثربخشی درمان‌های جایگزین وجود ندارد، اما بسیاری از افراد به دنبال این نوع درمان‌ها هستند. پیش‌بینی درباره نتایج درازمدت درمان دشوار است، اما معمولاً افرادی که خانم هستند، در سنین پایین‌تر به این بیماری مبتلا شده‌اند یا در آن‌ها دوره‌های عود مشاهده می‌شود و همچنین افرادی که در مراحل اولیه این بیماری دچار حملات کمتری شده‌اند، نتایج بهتری را دریافت می‌کنند.

امید به زندگی افراد مبتلا به ام‌اس به طور میانگین ۵ تا ۱۰ سال کمتر از دیگران است. از سال ۲۰۰۸، بین ۲ تا ۲٫۵ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شده‌اند و میزان ابتلا در مناطق مختلف و جوامع متفاوت است. این بیماری معمولاً در سنین ۲۰ تا ۵۰ سالگی اتفاق می‌افتد و در میان زنان دو برابر بیشتر از مردان مشاهده می‌شود. اصطلاح «اسکلروز چندگانه» به زخم‌ها (سختینه یا پلاک) که در ماده سفید مغز یا ستون فقرات قرار دارد، اطلاق می‌شود. اولین بار این بیماری در سال ۱۸۶۸ توسط ژان-مارتن شارکو توصیف شد و محققان همچنان در حال توسعه درمان‌ها و روش‌های تشخیص جدید هستند.

بیماری ام.اس

عموماً دو گروه از اشخاص دچار بیماری ام.اس می‌شوند:

الف – گروه اول افرادی هستند که فوق‌العاده حساس، زودرنج و عصبی هستند و با کمترین ناملایمات از حالت عادی خارج می‌شوند و تعادل خود را از دست می‌دهند. یکی از علت‌های مهم این بیماری، عصبی شدن افراد است که می‌تواند ناشی از کمبود مواد مغذی یا ویتامین‌ها در بدن باشد و همچنین…

“`

مواد زائد در سلول‌ها و بافت‌ها جمع می‌شود. زمانی که یک شخص از نظر جسمی دچار مشکل شود، به احتمال زیاد از نظر روحی و روانی هم احساس بدی خواهد کرد و با کوچکترین تغییری سریعاً عکس‌العمل نشان می‌دهد. زمانی که تعادل املاح معدنی در بدن خرابی می‌شود، فرد به سرعت تحت فشار عصبی قرار می‌گیرد و کار غدد درون‌ریز هم دچار اختلال می‌شود. این مسئله باعث می‌شود که ترشحات طبیعی معده کم‌کم به هم بریزد و اسید معده تا دو برابر میزان طبیعی تولید شود.

به طور متوسط، معده یک فرد بالغ در روز تقریباً دو لیتر اسید کلریدریک تولید می‌کند که نقش بسیار مهمی در هضم غذا دارد. اما وقتی یک فرد عصبی می‌شود، این میزان به چهار لیتر می‌رسد که واقعاً زیاد و شدید است. این اختلال در عملکرد غدد درون‌ریز می‌تواند باعث از بین رفتن تعادل روحی و روانی فرد شود. بنابراین، بهترین راه برای جلوگیری از بیماری ام.اس و کم کردن تنش‌های روحی، پرهیز از استرس در روابط اجتماعی و تلاش برای کنترل احساسات است. افرادی که حساس‌تر هستند باید سعی کنند دیدگاه خود نسبت به شرایط اجتماعی را به گونه‌ای تغییر دهند که فشار روانی کمتری بر آنها تحمیل شود.

منشاء بیماری ام اس(ms) (2 نکته مهم)

 بیماری ام.اس

گروه دوم افرادی هستند که از نظر ژنتیکی طبع سردی دارند و به طور مداوم از غذاهای سرد (غذاهایی با PH اسیدی) استفاده می‌کنند و علاقه زیادی به ترشی، سرکه، تمر هندی، ماست، و قره‌قروت دارند. این افراد اگر در انتخاب غذاهای روزانه خود توجه نکنند، بیشتر به ام.اس مبتلا می‌شوند. در خون این بیماران، معمولاً سطح اسید بالا است و اگر این وضعیت به دلیل نوع تغذیه تکرار شود، احتمال حملات مداوم بیشتر می‌شود و وضعیت بیمار به تدریج بدتر خواهد شد. جالب است این افراد به غذاهای اسیدی مانند ماست، بستنی، ترشی و ماهی علاقه دارند. برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، این بیماران باید از غذاهای اسیدی پرهیز کنند. همچنین برای پیشگیری از این بیماری در دیگران هم می‌توان به مصرف متعادل مواد غذایی و اجتناب از غذاهای اسیدی تأکید کرد.

لطفاً اگر سوال یا نکته‌ای در مورد بیماری ام.اس دارید، آن را در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

—————————————————————————————————-

مجله اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا