منظور از اسیدیته قهوه چیست ؟ اسیدهای خوب قهوه کدامند ؟ (2 نکته مهم)

“`html
اسیدیته قهوه چیست ؟
اسیدیته قهوه اگر زیاد باشد، ممکن است برای معده مضر باشد، اما اسیدهای قهوه در دو نوع “خوب” و “بد” قرار میگیرند.
«اسیدیته» به یکی از مزههای اصلی قهوه اشاره میکند و به حس قهوه و طعمی که در دهان ایجاد میکند، مربوط میشود؛ در حالیکه «اسید» های قهوه به جنبهی شیمیایی ترکیبات قهوه سبز، برشتهشده و دمشده اشاره دارند.
اما اسیدیته قهوه چیست؟ آیا این اسیدیته خوب است یا بد؟ اگر نگران اسیدیته بیش از حد هستیم، چه کار میتوانیم بکنیم؟ آیا قهوههای کماسید وجود دارد؟
انواع اسیدیته قهوه
در طول فرآیند از دانههای قهوه تا آماده شدن فنجان قهوه، مراحل پرورش، فرآوری، رست دادن، آسیاب کردن و دم کردن همه هدفشان کاهش اسیدهای بد و حفظ اسیدهای خوب است.
اسیدهای قهوه و اسیدیته در فنجان
احساس «اسیدیته» که در دهان حس میشود، از اسیدهای موجود در قهوه ناشی میشود. واقعاً پروتونهایی که اسیدهای قهوه آزاد میکنند توسط گیرندههای زبان ما حس میشود و به مغز میفرستند که ما یک نوشیدنی اسیدی داریم.
با این حال، وقتی درباره اسیدیته قهوه صحبت میکنیم، باید آن را به عنوان یک مفهوم انتزاعی ببینیم. برای مثال، وقتی میگوییم این قهوه اسیدیتهای مثل پرتقال دارد، به این معنی نیست که طعم پرتقال میدهد؛ بلکه یعنی ترشی این اسید مشابه ترشی پرتقال است.
اگر به طعمهای مختلف قهوه دقت کنیم، این مفهوم بیشتر روشن میشود. برای مثال، اگر قهوهای از نظر طعم اسیدیتهای مانند تکهای بلوبری دارد، از قهوهای که طعمی شبیه لیمو دارد، کمتر ترش است.
اسیدهای آلی موجود در قهوه در مقادیر کم میتوانند طعمهای خوبی ایجاد کنند، اما وقتی آنها از حد معقول بگذرند، ممکن است طعمهای نامطلوبی داشته باشیم.
آیا اسیدهای موجود در قهوه برای شما مضر است؟
اگر بخواهیم یک جواب کوتاه بدهیم باید بگوییم نه. هرچند که قهوه شامل مقداری اسیدهای بد هم هست، ولی مقدار آنها بسیار کم است.
در واقع، اسیدیته بد قهوه نسبت به دیگر نوشیدنیها مانند آب پرتقال، نوشابه و آبجو، خیلی کمتر است.
برای اینکه نخواهیم شما را با اطلاعات شیمیایی گیج کنیم، به طور ساده بگوییم که قهوهها به طور متوسط pH حدود 5.0 دارند که عددی معمولی و کم به حساب میآید.
اسیدهای خوب قهوه کدامند؟
در اینجا قصد داریم اسیدهای اصلی و مهم قهوه که طعمهای مختلفی به آن میدهند را معرفی کنیم:
- اسید استیک: یک اسید خوب آلی است، اما ممکن است کمی طعمی شبیه به سرکه به قهوهتان بدهد.
- اسید سیتریک: این اسید را همه ما در میوههایی مانند پرتقال و لیمو میشناسیم.
- اسید مالیک: این اسید در سیبهای سبز وجود دارد و طعم نرم و ملایمی به نوشیدنی میدهد.
- اسید تارتاریک: این اسید در میوههایی مانند انگور و موز یافت میشود و به عنوان طعمدهنده عمل میکند.
شیرین کردن قهوه و چای
بیشتر شیرینکنندهها به راحتی به نوشیدنیهای گرم اضافه میشوند، به ویژه شیرینکنندههای
“`
شکر به سرعت در نوشیدنیهای گرم حل میشود، درست مانند خشکشدههای دیگر. بنابراین، اگر میخواهید قهوه یخزده یا چای سرد را شیرین کنید، بهتر است قبل از اینکه آنها سرد شوند، مقداری شیرینی به آنها اضافه کنید یا از شیرینکنندههای مایع مثل عسل، شیره قند یا سیروپ استفاده کنید.
مهم است که بدانید مقدار شیرینکنندهای که استفاده میکنید نباید به اندازهای باشد که طعم و عطر چای و قهوه شما را تحت تأثیر قرار دهد. اما اگر واقعا به شیرین کردن نوشیدنیها علاقه دارید، توجه داشته باشید که ممکن است مشکل شما در انتخاب نوع قهوه یا چای باشد.
زیرا گاهی اوقات به دلیل اینکه از طعم قهوه خود راضی نیستیم، به سراغ شیرین کردن آن میرویم که این کار به سلامتتان آسیب میزند. بنابراین سعی کنید با انتخاب مناسب طعم قهوه و چای، این مشکل را برطرف کنید.