دارو های گیاهی

مهم ترین خواص دارویی و درمانی گیاه شنگ (2 نکته مهم)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“گیاه شنگ” پر از خاصیت

این گیاه برای درمان زخم‌های گوارشی و ریه استفاده می‌شود و عصاره‌اش به خاطر خاصیت قابض بودن می‌تواند به درمان خونریزی‌های مختلف، مانند خونریزی‌های رحمی، مشکلات تنفسی و برخی از انواع اسهال کمک کند. با ما همراه باشید.

گیاه شنگ چیست؟ + فواید و نحوه مصرف آن

شنگ در فصل بهار رشد می‌کند. این گیاه دو لپه‌ای و دو جنسی است و از طریق بذر در زمین کاشته می‌شود و به خانواده کاسنی تعلق دارد.

کارشناس گیاهان دارویی می‌گوید که شنگ خاصیت قابض دارد، که این ویژگی می‌تواند برای صفرا مضر باشد.

بیشترین خاصیت گیاه در ریشه آن است، اما متاسفانه در ایران بیشتر از برگ و ساقه‌اش استفاده می‌شود.

خادم الحسینی درباره ترکیبات شنگ می‌گوید: این گیاه شامل اسید کوماریک، اسید کافئیک و گالیک اسید است.

این اسیدها خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و با رادیکال‌های آزاد که می‌توانند به سرطان منجر شوند، مقابله می‌کنند.

او ادامه می‌دهد: ساقه شنگ غنی از ترکیبات فنولی است و برای زخم‌های معده حفاظتی ایجاد می‌کند و دیواره معده را تقویت می‌کند. همچنین در سم‌زدایی بدن نیز از این گیاه استفاده می‌شود.

خواص و کاربرد برگ شنگ

برگ‌های تازه را بکوبید و با تخم‌مرغ به صورت کوکو درست کنید و برای کاهش درد قلب مصرف کنید. همچنین هر روز آب تازه‌ی آن را بگیرید و بنوشید و روزی سه بار هم بر روی زگیل‌ها بمالید، تا زگیل‌ها رفع شوند.

اگر برگ‌ها را در آب بجوشانید و آب آن را هر شب بر روی سر بمالید، کچلی را درمان می‌کند. همچنین پاشیدن برگ‌ها و گل‌های خشک شده، که به صورت پودر درآمده، برای بهبود زخم‌ها و جراحت‌های کهنه و جلوگیری از بوی بد آن‌ها موثر است.

گل‌ها به تنهایی دارای خاصیت ضدعفونی‌کننده هستند و برای بهبود زخم‌ها کاربرد دارند. اگر محور گل را با موم زنبور عسل مخلوط کنید، برای درمان سوختگی بسیار مناسب است. در برخی مناطق که شنگ به عنوان سبزی استفاده می‌شود، بعضی از زنان که در بارداری ویار دارند، تمایل زیادی به خوردن شنگ پیدا کرده و به این ترتیب ناراحتی‌های این دوره را کاهش می‌دهند.

از شنگ قطع شده، ماده‌ای با ارزش به نام قندرون ترشح می‌شود که در قدیم مانند آدامس استفاده می‌کردند و اثرات درمانی مفیدی مانند تقویت کبد و قلب، ضد احتقان خون و اشتها آور دارد.

ریشه‌ی گیاه شنگ

سی تا پنجاه گرم از ریشه را در یک لیتر آب نیم ساعت بجوشانید و صبح ناشتا و بین وعده‌های اصلی آب آن را بنوشید. این ریشه قابض است و برای دفع سموم مفید است، همچنین برای درمان نزله‌ی ریوی، ورم و درد شصت پا یا نقرس و روماتیسم مفید است، همچنین برای مشکلات پوستی که خارش دارند و زخم می‌شوند و اگزما مناسب است و چرک گوش را خشک می‌کند. این دارو برای افرادی که دچار مسمومیت شده‌اند نیز توصیه می‌شود.

تذکر: ریشه شنگ برای کلیه‌ها مضر است و مصلح آن عناب می‌باشد.

بیشتر بخوانید:

سایت رضیم

مهم ترین خواص دارویی و درمانی گیاه شنگ (2 نکته مهم)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا