مواد غذایی که مصرف آنها منجر به بی حوصلگی می شود (2 نکته مهم)

کدام مواد غذایی شما را کسل و بی حوصله میکند ؟
غذاهایی که میخوریم، ساختارهای شیمیایی را تشکیل میدهند که مغز ما به آنها نیاز دارد. مغز ما از مواد مغذی این غذاها برای تولید مواد شیمیایی مورد نیاز استفاده میکند تا روحیه ما بهتر شود.
اما اگر مغز ما به مواد غذایی لازم برای تولید این مواد شیمیایی نرسد، ممکن است به نوسانات احساسی، روزهای بد و بیحوصلگی برخورد کنیم.
به جز غذاهای سالم مثل ماهی و آووکادو که به بهبود روحیه کمک میکنند، برخی غذاهای نامناسب نیز وجود دارند که میتوانند روی حالت ما تأثیر منفی بگذارند.
قند خون نیز میتواند بر خلق و خوی ما تأثیر بگذارد. بنابراین، مصرف زیاد شیرینیها باعث افزایش قند خون و در نهایت سردرد و تحریکپذیری میشود.
مواد غذایی مضر برای خلق و خوی
اگر احساس میکنید که نسبت به گذشته کمی بد اخلاقتر شدهاید، بهتر است رژیم غذایی خود را دوباره بررسی کنید.
برخی از غذاها که در ادامه معرفی میشوند، به شدت روی روحیه ما تأثیر دارند.
1. شهد آگاو و تأثیر آن بر خلق و خو
شهد آگاو، از شربت ذرت با فروکتوز بالا بدتر است. این شیرینی که از گیاه طبیعی بهدست میآید و قند آن نسبتاً پایین است، معمولاً به عنوان گزینهای مناسب برای دیابتیها تبلیغ میشود.
با این حال، فرآیند تولید شهد آگاو به شدت آن را تغییر میدهد و باعث حذف مواد مغذی این گیاه میشود. بنابراین، این شهد عمدتاً شامل فروکتوز، نوعی قند مضر است که بر سلامت کبد تأثیر میگذارد.
در واقع، شهد آگاو بالاترین میزان فروکتوز را نسبت به دیگر شیرینکنندههای موجود در بازار دارد.
مصرف زیاد فروکتوز در شهد آگاو میتواند خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش دهد که شامل چاقی، فشار خون بالا و مقاومت به انسولین است و میتواند روحیه ما را دچار مشکل کند.
اگر میخواهید از شیرینیها استفاده کنید و در عین حال بد خلق نشوید، بهتر است به جای شهد آگاو، از عسل طبیعی، بهویژه عسل مانوکا استفاده کنید. عسلهای محلی و ارگانیک نیز گزینههای مناسبی هستند.
2. نوشابه و تأثیر آن بر خلق و خو
همه میدانیم که نوشابهها سالم نیستند، اما آیا میدانستید که پس از نوشیدن نوشابه ممکن است احساس بیحوصلگی و تحریکپذیری کنید؟
نوشابهها حاوی قندهای ساده هستند که به سرعت جذب خون میشوند و میتوانند انرژی موقتی به شما بدهند. اما پس از آن، کاهش قند خون و افت روحیه به دنبال دارد.
3. الکل و تأثیر آن بر خلق و خو
الکل ممکن است بیشتر از آنچه فکر میکنید بر زندگی روزمرهمان تأثیر بگذارد. اگر الکل مصرف میکنید و اخیراً متوجه بد خلقی خود شدهاید، شاید باید به این ماده مضر فکر کنید.
اگرچه بعد از مصرف الکل برخی افراد احساس خوشحالی دارند، اما این احساس کوتاهمدت است. الکل بر ترشح هورمونی در بدن تأثیر میگذارد که استرس و اضطراب را بالا میبرد. الکل به عنوان یکی از عوامل افسردگی شناخته شدهاست و میتواند میزان سروتونین، هورمون خوشحالی، را کاهش دهد.
سروتونین اورا «هورمون خوشحالی» نامیدند و بر سیستم عصبی تأثیرات زیادی دارد. در مجموع، این عوامل میتوانند باعث بد خلقی و بیحوصلگی شوند.
اگر به دنبال آرامش هستید، به جای الکل میتوانید از نوشیدنیهای آرامبخش مانند گل گاو زبان استفاده کنید.
تا هم آرامتر شوید و هم به بدنتان آسیب نرسانید.
4. مواد غذایی مضر برای خلق و خو: سیبزمینی سرخکرده
اکثر افراد درباره مضرات این خوراکی خوشمزه اطلاعات دارند.
چیپسها غالباً در روغنهای حاوی امگا 3 سرخ میشوند. این نوع چربی برخلاف امگا 3 طبیعی که میتواند حال ما را بهتر کند، ممکن است باعث کاهش شادی و بروز اختلالات مانند افسردگی و اضطراب شود.
5. مواد غذایی مضر برای خلق و خو: شکر و شیرینکنندههای مصنوعی
شیرینیها ممکن است طعم خوبی داشته باشند، اما وقتی صحبت از قند میشود، همه چیز آنگونه که انتظار دارید، نیست.
قند میتواند اعتیادآور باشد و ذهن و بدن ما را به خود مشغول کند. کاهش مصرف قند و خوراکیهای شیرین ممکن است باعث احساس اضطراب، تحریک پذیری و افسردگی شود.
این ماده میتواند توانایی بدن در مدیریت استرس را مختل کرده و روی حال ما تأثیر منفی بگذارد.
بسیاری از محصولات صنعتی سرشار از قند هستند، حتی اگر طعم شیرینی نداشته باشند.
قندهای طبیعی مانند آنهایی که در میوهها وجود دارند، معمولاً تأثیر بدی روی بدن نمیگذارند. اما قندهای افزوده شده به محصولات صنعتی مانند ماستهای طعمدار، به بدن آسیبی میزنند.
شیرینکنندههای مصنوعی نیز به همان اندازه مضر هستند. از آدامسهای بدون قند گرفته تا آبنباتها و حتی خمیر دندانها میتوانند باعث سردرد، اختلالات خلقی، سرگیجه و میگرن شوند.
بنابراین بهتر است به جای قند و شکر سفید از عسل خام و استویا استفاده کنید و مصرف غذاهای فرآوری شده را کاهش دهید.
6. مارگارین و سایر مواد کرهای مؤثر در بداخلاقی
این روزها فروشگاههای مواد غذایی پر از خوراکیهای چرب هستند.
اگر میخواهید خوشخلق باشید و دچار بیحوصلگی نشوید، بهتر است از مصرف زیاد کره و خوراکیهای مشابه خودداری کنید.
این نوع خوراکیها معمولاً با چربیهایی تولید میشوند که باعث التهاب در بدن میشوند و حاوی اسیدهای چرب امگا 6 زیادی هستند.
این مواد غذایی با اسیدهای چرب امگا 3 که موجب بهبود خلق و خوی ما و تنظیم قند خون میشوند، در بدن رقابت میکنند.
پس تا حد امکان از خوردن مواد غذایی چرب اجتناب کرده و برای آشپزی از روغنهای سالم استفاده کنید.
7. قهوه، دلیل ایجاد عصبانیت در طول روز
بسیاری از ما روز خود را با یک فنجان قهوه شروع میکنیم. این نوشیدنی سرشار از آنتیاکسیدانها است و حتی میتواند از کاهش توان مغز جلوگیری کند.
اما اگر در طول روز احساس عصبانیت میکنید، این نشان میدهد که دوز کافئین شما بیشتر از حد لازم است.
کافئین موجود در قهوه میتواند با تأثیر بر هورمونها و کارکرد اعصاب، حالتهای روحی ما را تغییر دهد.
قهوه با افزایش ضربان قلب و ایجاد احساس لرز میتواند اضطراب را تشدید کند.
و اگر به قهوه وابسته هستید، کافی است یک روز آن را کنار بگذارید. این کار ممکن است با علائم ترک مانند سردرد کافئین یا بیخوابی همراه شود.
آلودگی و کمبود انرژی ایجاد میشود.
سعی کنید به جای قهوه از چای سبز استفاده کنید. چای سبز نه تنها یکی از مواد غذایی مفید برای جوانی است، بلکه کافئین کمتری نسبت به قهوه دارد.
8. مواد غذایی مضر برای خلق و خو : گوشتهای فرآوری شده
گوشتهای فرآوری شده مثل هاتداگ، سوسیس و کالباس معمولا پر از مواد نگهدارنده، قند و نمک هستند. این خوراکیهای ناسالم ممکن است باعث میگرن، نفخ، نوسانات خلقی و حتی تورم در پاها شوند.
اگر این محصولات از گوشتهای غیر ارگانیک تهیه شده باشند، وضعیت بدتر میشود. در این صورت ممکن است به بدنتان آنتیبیوتیک هم برسد.
بهتر است از گوشت تازه استفاده کنید. اما اگر occasionally دوست دارید سوسیس و کالباس بخورید، حتما به برچسب آن توجه کنید و محصولاتی را انتخاب کنید که فاقد مواد افزودنی یا نیترات باشند.
همچنین بهتر است به جای گوشت قرمز، بیشتر از گوشتهای سفید مثل ماهی کبابی استفاده کنید.
9. مواد غذایی مضر برای خلق و خو : سفیده تخممرغ
تخممرغ یکی از پروتئینهای ارزان و باکیفیت است. اما اگر سفیده را از زرده جدا کنید، خواص آن خیلی کمتر میشود.
تخممرغ سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، ویتامینهای گروه B و کولین است که برای سلامت مغز و حفظ روحیهمان بسیار مفید هستند.
بنابراین بهتر است هرگز سفیده را جدا از زرده استفاده نکنید. اگر نگران کلسترول خون هستید، باید بدانید که هیچ تحقیقی تاکنون نتوانسته که نشان دهد کلسترول موجود در غذا به طور مستقیم بر کلسترول خون تاثیر میگذارد.
بهتر است به جای تخممرغهای صنعتی، از تخممرغهای محلی و ارگانیک استفاده کنید.
10. مواد غذایی مضر برای خلق و خو : میوهها و سبزیجات غیر ارگانیک
همیشه شنیدهاید که میوهها و سبزیجات برای بدن بسیار مفیدند. اما جالب است بدانید که برخی از این محصولات میتوانند باعث بدخلقی شما شوند. مصرف مداوم میوهها و سبزیجات غیر ارگانیک ممکن است شما را در معرض نوروتوکسینها قرار دهد.
اگر از محصولاتی که حاوی سمومی مانند atrazine یا Monsanto Roundup هستند به مقدار زیاد استفاده کنید، ممکن است خلق و خوی شما تغییر کند. به نظر میرسد این مواد شیمیایی به سلامت روان و کمبود مواد مغذی، به خصوص مواد معدنی، تاثیر منفی میگذارند.
میوهها و سبزیجات اصلاحشده ژنتیکی نیز میتوانند فلور روده را مختل کنند. از آنجایی که ارتباط بسیار نزدیک بین روده و مغز وجود دارد، اگر روده در شرایط خوبی نباشد، ممکن است نوسانات خلقی و اختلالات روانی برایتان ایجاد شود.
بنابراین تا جایی که ممکن است از مواد ارگانیک استفاده کنید. همچنین اگر در مناطقی زندگی میکنید که کشاورزی به صورت سنتی انجام میشود، میتوانید با مراجعه به بازار روز، میوهها و سبزیجات ارگانیک تهیه کنید.
11. آجیل و تخمههای شور منجر به بد اخلاقی میشوند
مصرف آجیل و تخمه یک روش بسیار خوب و گیاهی برای دریافت مواد مغذی و ویتامینها، به ویژه امگا ۳، است که میتواند برای افرادی که ماهی نمیخورند، گزینه مناسبی باشد. اما آجیل و تخمههای شور و بو داده بدترین دشمن خلق و خوی شما هستند.
این آجیلها معمولا با روغنهای گیاهی و کلزا که از ترکیبات ناسالم GMO تهیه شدهاند، بو داده میشوند. علاوه بر این، معمولاً حاوی مواد افزودنی مانند سدیم هستند که میتواند باعث نوسانات خلقی و سردرد شود. توصیه میشود که آجیلها را در فصل خودشان تهیه کرده و به صورت خام مصرف کنید.
بیشتر بخوانید :