رسپی

مواد لازم برای تهیه کالباس خانگی خوشمزه و سالم (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

سوسیس و کالباس از جمله غذاهای خوشمزه‌ای هستند که تقریبا همه، به ویژه کودکان و نوجوانان، به آن‌ها علاقه دارند. چون این دو غذا به طور کامل مخلوط و چرخ می‌شوند، بعضی افراد ممکن است آن‌ها را ناسالم تلقی کنند و ترجیح دهند آن‌ها را به صورت خانگی و سالم‌تر تهیه کنند. با یادگیری روش تهیه کالباس خانگی خوشمزه و سالم، می‌توانید به راحتی این خوراکی خوشمزه را آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه کالباس خانگی خوشمزه و سالم

اولین مرحله از دستور تهیه فست فود سالم، آشنایی با مواد لازم است. برای تهیه کالباس از انواع گوشت استفاده می‌شود. کالباس مرغ یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین‌هاست که برای تهیه آن به مواد زیر نیاز دارید:

  • ۵۰۰ گرم سینه یا فیله مرغ. اگر بخواهید، می‌توانید از ران مرغ نیز استفاده کنید.
  • یک عدد زرده تخم‌مرغ
  • یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
  • دو قاشق غذاخوری پر آرد گندم
  • دو عدد سیر
  • ۵ قاشق غذاخوری روغن مایع
  • هویج، قارچ، فلفل‌دلمه‌ای و زیتون سبز به مقدار دلخواه
  • ۳ قاشق غذاخوری خلال پسته
  • یک قاشق چای‌خوری نمک
  • فلفل سیاه و قرمز به مقدار دلخواه
  • پودر آویشن
  • پودر دارچین
  • پاپریکا
  • پودر تخم گشنیز
  • جوز هندی
  • پودر سیر
  • پودر هل

استفاده از ادویه‌ها کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. می‌توانید برخی از ادویه‌ها را حذف کرده یا ادویه‌های جدیدی را اضافه کنید. برای هر ادویه می‌توانید به اندازه نصف قاشق چای‌خوری استفاده کنید. اگر برای شما مهم نیست که طعم‌ها متعادل باشند و به یکی از ادویه‌ها علاقه بیشتری دارید، می‌توانید مقدار بیشتری از آن استفاده کنید.

دستور تهیه کالباس مرغ

برای تهیه کالباس مرغ، کافی است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

مرحله اول: آماده‌سازی مرغ

در این مرحله باید ۵۰۰ گرم مرغ را خوب بشویید و استخوان‌های آن را جدا کنید. به خاطر داشته باشید که مرغ برای کالباس باید کاملاً پخته نشود. بعد از شستن، اجازه دهید مرغ خوب خشک شود. سپس مرغ را در مخلوط‌کن یا غذاساز ریخته تا کاملاً چرخ شود. اگر از چرخ‌گوشت استفاده می‌کنید، لازم است مرغ را سه بار چرخ کنید.

مرحله دوم: استفاده از سیر

سیر خاصیت آنتی‌باکتریالی دارد و به غذا طعم بهتری می‌دهد و بوی خامی گوشت را هم از بین می‌برد. دو عدد سیر را رنده کرده و به مرغ اضافه کنید. می‌توانید سیر را همزمان با مرغ در غذاساز یا چرخ‌گوشت قرار دهید.

مرحله سوم: افزودن زرده تخم‌مرغ

حالا نوبت به زرده تخم‌مرغ می‌رسد. یک زرده را به مواد اضافه کرده و با لیسک هم بزنید. برخی ممکن است پیشنهاد کنند که از یک تخم‌مرغ کامل استفاده کنید، ولی معمولا سفیده باعث ایجاد بوی نا مطبوعی می‌شود. طبق نظر مهدیه جندی معروف، استفاده از زرده باعث می‌شود که کالباس قوام بهتری بگیرد بدون اینکه بو بگیرد.

مهدیه جندی | متخصص فست فودهای سالم معروف به مادر فست فود ایران

مرحله چهارم: ادویه‌ها

ادویه‌ها را به مقدار دلخواه اضافه کرده و مواد را با لیسک مخلوط کنید. می‌توانید از مخلوط‌کن هم برای ترکیب کردن مواد استفاده کنید.

مرحله پنجم: افزودن آرد و نشاسته ذرت

در مرحله بعد، یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را به مخلوط اضافه کنید و سپس ورز دهید. بعد از آن آرد گندم را به آرامی اضافه کنید. گاهی ممکن است دو قاشق آرد کافی نباشد و نیاز به مقدار بیشتری داشته باشید، یا برعکس. بنابراین، مراتب را زیر نظر داشته باشید.

“““html

باید به حدی باشد که چسبندگی مواد از بین برود. البته مواظب باشید که از آن زیاد استفاده نکنید که باعث خشک ‌شدن بیش از حد مواد می‌شود.

مرحله ششم: استفاده از روغن‌ مایع

در این مرحله 5 قاشق روغن را به مواد اضافه کرده و شروع کنید به ورز دادن آن. ورز دادن باید حتماً با دست انجام شود؛ استفاده از لیسک و مخلوط‌کن در این مرحله ایده مناسبی نیست. ورز دادن مواد با دست باعث می‌شود که پس از تهیه‌ شد کالباس، بافت آن منسجم باقی بماند و کالباس تکه‌تکه نشود.

دستور تهیه کالباس خانگی خوشمزه و سالم با روشی ساده

مواد لازم برای تهیه کالباس خانگی خوشمزه و سالم (مرحله به مرحله)

مرحله هفتم: اضافه ‌کردن موارد دلخواه به کالباس

تا این قسمت از دستور تهیه، مواد اولیه و اصلی کالباس آماده شده است. حال نوبت به استفاده از موارد دلخواه شما می‌رسد.

  • اگر دوست داشته باشید، می‌توانید خلال پسته و یا حتی مغز پسته را به‌طور کامل به مواد اضافه کنید.
  • قارچ یکی از موادی است که باعث می‌شود کالباس شما خوشمزه‌تر شود. برای استفاده از قارچ می‌توانید آن را به‌صورت خام، در ابعاد دلخواه برش دهید و به مواد اضافه کنید. یک روش بهتر هم وجود دارد که باعث می‌شود قارچ طعم بهتری بگیرد. مقداری آب در یک قابلمه به جوش بیاورید و یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو به آن اضافه کنید. سپس قارچ‌های برش‌زده را درون آب جوش بریزید و برای 3 دقیقه بگذارید بجوشد. آب‌لیمو رنگ قارچ را سفید نگه می‌دارد. پس از سه دقیقه، قارچ‌ها را آبکش کرده و درون آب یخ بگذارید تا خنک شود. سپس قارچ‌ها را به مواد اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید از هویج استفاده کنید، آن را بپزید و سپس به‌صورت نگینی یا با رنده درشت خرد کنید.
  • فلفل‌ دلمه‌ای نیز می‌تواند طعم و رنگ زیبایی به کالباس ببخشد. فلفل دلمه‌ای را به‌صورت خام در کالباس استفاده کنید.

به همین ترتیب اگر مواد دیگری هم دارید، می‌توانید به کالباس اضافه کنید و آن‌ها را با هم مخلوط کنید.

دستور تهیه کالباس خانگی خوشمزه و سالم با روشی ساده

مرحله هشتم: پخت کالباس

حال که مواد کاملاً آماده شده‌اند، نوبت به پخت کالباس می‌رسد. این مواد را داخل کاورهای مخصوص کالباس یا سلفون معمولی بگذارید و آن را رول کنید. دو طرف آن را به‌خوبی ببندید که هیچ هوایی در آن نرود. پس از لایه اول، چند لایه سلفون یا فویل دور کالباس بپیچید.

سپس باید سلفون را در ظرفی قرار دهید که بخارپز شود. مقداری آب جوش در یک قابلمه بزرگ بریزید. یک آبکش مخصوص بخارپز یا یک قابلمه کوچک را درون قابلمه بزرگ قرار دهید و کالباس را درون آن بگذارید. درب قابلمه بزرگ را ببندید و شعله گاز را در حالت متوسط قرار دهید. حال باید 90 دقیقه زمان بدهید که کالباس آماده شود.

مرحله نهم: آخرین مرحله از دستور تهیه کالباس خانگی خوشمزه و سالم

در این مرحله باید سلفون یا فویل‌های بیرونی کالباس را جدا کرده و کالباس را تنها با یک لایه سلفون درون یخچال قرار دهید تا خنک شود. 12 ساعت زمان لازم است که کالباس به‌طور کامل آماده شود. اگر برای مصرف آن عجله دارید، می‌توانید چند ساعت آن را درون فریزر قرار دهید.

دستور تهیه کالباس گوشت و سوسیس

اگر شما هم از کالباس‌های بی‌کیفیت فروشگاهی خسته شده‌اید یا نگران سالم بودن آن‌ها هستید، با مراجعه به وب‌سایت فود فست می‌توانید انواع روش‌های حرفه‌ای را برای تهیه کالباس خانگی و صنعتی یاد بگیرید.

دستور تهیه سوسیس خانگی و سالم ممکن است کمی با دستور تهیه کالباس متفاوت باشد؛ اما تهیه سوسیس هم به‌همان اندازه راحت و بی‌دردسر است.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا