مواد لازم

مواد لازم و آموزش آبگوشت بختیاری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش آبگوشت بختیاری

برای درست کردن آبگوشت بختیاری، ابتدا لپه و برنج را خیس کرده و سپس با آب به جوش بیاورید. بعد از آن، مایه کوفته‌ای شامل گوشت، پیاز رنده شده، آرد نخودچی و تخم‌مرغ را آماده کرده و پس از کمی استراحت در یخچال، به شکل کوفته‌های کوچک درآورده و سرخ کنید.

میوه‌های خشک را به آبگوشت اضافه کرده و پس از نرم شدن، کوفته‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید تا آرام بپزد. در آخر، با رب انار یا لواشک انار مزه‌دار کرده، نمک و فلفل را اضافه کنید و می‌توانید آن را با گردوی خرد شده و نعناع داغ تزئین کنید.

آبگوشت بختیاری، که از فرهنگ و آشپزی بختیاری‌ها نشأت می‌گیرد، ترکیبی از مواد مغذی و طعم‌های مختلف است که با هم ترکیب می‌شوند و حس متفاوتی از یک آبگوشت سنتی را ایجاد می‌کنند. در این مطلب که توسط «سایت آموزشی رضیم» ارائه شده، قصد داریم تا شما را با دستور تهیه آبگوشت بختیاری آشنا کنیم.

مواد لازم مقدار
برنج ۱۰۰ گرم
برگه هلو ۵ تا ۶ عدد
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
لپه ۱۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
آلو خورشتی ۶ تا ۷ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
نعناع داغ و مغز گردو برای تزیین به میزان لازم

آموزش آبگوشت بختیاری

مرحله ۱: آماده‌سازی لپه و برنج

آماده‌سازی لپه و برنج اولین قدم برای تهیه آبگوشت بختیاری خوشمزه است. لپه‌ها را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن‌ها کمتر شود و زمان پخت کمتر گردد. چند بار آب لپه را عوض کنید تا تمام ناخالصی‌ها خارج شود. برنج را نیز پس از شستن، به مدت چند ساعت در آب خیس دهید و مقداری نمک به آن اضافه کنید تا هم طعم بهتری بگیرد و هم نرم‌تر شود. این مرحله بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود که هر دو ماده به خوبی بپزند.

مرحله ۲: پخت لپه و برنج

بعد از آماده‌سازی، لپه و برنج را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و حدود هفت تا هشت لیوان آب به آن‌ها اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا مخلوط به جوش آید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مواد به آرامی و کاملاً بپزند. این مرحله ممکن است ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان ببرد. حواستان باشد که آب زیادی تبخیر نشود و اگر لازم بود، مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.

مرحله ۳: تهیه مایه کوفته

در این مرحله، پیاز را رنده کنید و به…
“““html

گوشت چرخ‌کرده را به مخلوط اضافه کنید. اضافه کردن پیاز به این مخلوط نه تنها طعم گوشت را بهتر می‌کند بلکه باعث می‌شود بافت کوفته‌ها نرم‌تر شود. سپس آرد نخودچی و تخم‌مرغ‌ها را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کرده و همه مواد را خوب ورز دهید تا یک خمیر یکدست و خوب به دست بیاید. خمیر آماده شده را برای مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود و کوفته‌ها در حین پخت فرم خود را حفظ کنند.

مرحله ۴: سرخ کردن کوفته‌ها

وقتی که خمیر کوفته استراحت کرد و سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید و از مایه به اندازه گردو، کوفته‌هایی شکل دهید. یک ماهیتابه بزرگ را با مقداری روغن گرم کنید و کوفته‌ها را در آن قرار دهید. کوفته‌ها را از هر طرف سرخ کنید تا زمانی که طلایی و کمی ترد شوند. این مرحله باعث می‌شود کوفته‌ها طعم بهتری بگیرند و بافت آن‌ها در زمان افزودن به آبگوشت حفظ شود.

مرحله ۵: افزودن میوه‌های خشک به آبگوشت

زمانی که لپه و برنج خوب پخته و نرم شدند، می‌توانید میوه‌های خشک را اضافه کنید. برگه‌های هلو و آلو را به قابلمه اضافه کنید. این میوه‌های خشک وقتی در آبگوشت حل شوند، طعمی ملایم و خوشمزه به غذا می‌دهند که تجربه‌ای متفاوت از یک آبگوشت معمولی است. درب قابلمه را ببندید و بگذارید تا میوه‌ها به خوبی نرم شوند و طعم خود را به آبگوشت بدهند. این مرحله حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد.

مرحله ۶: اضافه کردن کوفته‌ها

بعد از اینکه میوه‌های خشک طعم خوبی به آبگوشت دادند و آبگوشت به طعم دلخواه رسید، حرارت را کم کنید تا آرام آرام جوش بیاید. سپس کوفته‌های سرخ‌شده را به آرامی به آبگوشت اضافه کنید تا شکل خود را حفظ کنند و خوب با بقیه مواد ترکیب شوند. در این مرحله درب قابلمه را کمی باز بگذارید تا بخار اضافی خارج شود و کوفته‌ها به خوبی بپزند. این کار حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

مرحله ۷: طعم‌دار کردن آبگوشت

وقتی که کوفته‌ها کاملاً پخته و آبگوشت به غلظت و طعم دلخواه رسید، می‌توانید برای افزایش طعم و عطری بهتر، رب انار یا لواشک انار را اضافه کنید. اینها باعث می‌شوند آبگوشت بختیاری شما طعمی ترش و شیرین بگیرد که طعم‌ها را متعادل می‌کند. در این مرحله، نمک و فلفل را هم به آبگوشت اضافه کنید تا طعم آن کامل شود. بعد از اضافه کردن ادویه‌جات، آبگوشت را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت بگذارید تا تمام طعم‌ها با هم مخلوط شوند.

مرحله ۸: سرو آبگوشت

بعد از اینکه آبگوشت آماده شد، آن را از روی حرارت بردارید و برای سرو آماده کنید. برای تزیین، می‌توانید مقداری گردو خرد کرده و به همراه نعناع داغ بر روی آبگوشت بریزید. این تزیین نه تنها ظاهر غذا را زیبا می‌کند بلکه طعمی خوشمزه و معطر به آن اضافه می‌کند. البته این مرحله اختیاری است و اگر نخواهید می‌توانید از آن صرف‌نظر کنید. حالا آبگوشت بختیاری شما آماده است تا در کنار دوستان و خانواده میل شود.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

مواد لازم و آموزش آبگوشت بختیاری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا