مواد لازم و آموزش آش آلو خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش آش آلو
آش آلو یکی از آش های لذیذ و سنتی ایرانی است که با مواد مختلف تهیه میشود. در ادامه، با ما همراه باشید تا این دستور پخت را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر | |
آلو زرد ترش | ۲ کیلوگرم |
لوبیا قرمز | ½ پیمانه |
لوبیا چیتی | ½ پیمانه |
عدس | ½ پیمانه |
برنج | ½ پیمانه |
بلغور گندم | ½ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
سبزی آش | ۵۰۰ گرم |
آلوی درسته | ۱۲ عدد |
مغز گردو | ½ پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش آلو
مرحله اول
برای درست کردن آش آلو خوشمزه، ابتدا آلو زرد ترش را با یک فنجان آب داخل یک قابلمه میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا بپزد. وقتی آلوها خوب پختند، آنها را صاف میکنیم.
مرحله دوم
آلوهای پخته شده را درون صافی میریزیم تا عصاره آن جدا شود و کنار میگذاریم. سپس، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی که از قبل خیساندهایم را با ۴ پیمانه آب داخل قابلمهای مناسب میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله سوم
بعد از ۴۵ دقیقه، عدس، برنج و بلغور گندم که از قبل خیساندهایم را به قابلمه اضافه میکنیم و میگذاریم با هم بپزند. سپس پیازها را خلالی خرد کرده و در یک قابلمه بزرگ با کمی روغن تفت میدهیم.
مرحله چهارم
وقتی پیازها طلایی شدند، کمی زردچوبه اضافه میکنیم و چند دقیقه دیگر تفت میدهیم تا خوب مخلوط شوند. بعد حبوبات که تقریباً پختهاند را به پیازهای تفت خورده اضافه میکنیم و در صورت نیاز کمی آب جوش میریزیم.
مرحله پنجم
وقتی برنج و بلغور گندم لعاب انداخت، آب آلو صاف شده را به قابلمه میافزاییم. سپس سبزی آش را خرد کرده و به آن اضافه میکنیم. حالا اجازه میدهیم آش با حرارت ملایم بپزد.
مرحله ششم
در یک ساعت پایانی پخت، مغز گردوی خرد شده، آلوی درسته و کمی نمک و فلفل سیاه را به آش اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا گردوها خوب بپزند و روغن بیندازند. در پایان، آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کرده و سرو میکنیم.