مواد لازم و آموزش آش ابودردا برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش آش ابودردا
آش ابودردا یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین غذاها در جشن چهارشنبه سوری است. در گذشته، مردم این آش را شب چهارشنبه سوری برای سلامتی و خوشی در سال جدید میپختند. خوردن غذاهایی که رشته دارند به نیت شروع دوباره در زندگی و کارها همیشه یک سنت بوده است. همچنین سبزی آش را از مغازههایی خریداری میکردند که در جهت قبله بودند. پختن آش ابودردا خیلی سخت نیست؛ این آش شباهت به آش فرشته دارد، اما باید حتماً هفت نوع حبوبات و سبزی در آن باشد. به احتمال زیاد، دلیل انتخاب عدد هفت به خاطر ارزش و احترام آن در فرهنگ ایرانیان است، مانند عدد هفت در سفره هفت سین که برای یک دلیل خاص انتخاب شده است. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله آموزش آش ابودردا با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم ۶ تا ۸ نفر | |
سبزی آش | یک و نیم کیلو گرم |
نخود | یک چهارم پیمانه |
لوبیا قرمز | یک چهارم پیمانه |
لوبیا چیتی | یک چهارم پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
ماش | نصف پیمانه |
جو | یک چهارم پیمانه |
کشک | ۲ لیوان |
نعنا خشک | به مقدار لازم |
سیر | به مقدار لازم |
پیاز داغ | به مقدار لازم |
آموزش آش ابودردا
مرحله اول
برای تهیه این آش خوشمزه و سنتی ابودردا، ابتدا باید حبوبات را از شب قبل خیس کنیم و چند بار آبشان را عوض کنیم تا بوی نامطبوع و نفخ نگیرند.
مرحله دوم
در این مرحله، حبوبات را جداگانه میپزیم، زیرا عدس زودتر از لوبیا و نخود پخته میشود. در همین حین، پیازها را به صورت نازک و خلالی خرد میکنیم و در یک تابه با کمی روغن سرخ میکنیم تا پیاز داغ درست شود.
مرحله سوم
ما میخواهیم یک نوع آش رشته متفاوت درست کنیم، بنابراین باید به ترتیب کار کنیم. وقتی حبوبات کاملاً پخته شد، آنها را با هم مخلوط میکنیم و سبزی آش را به همراه مقداری دلخواه از پیاز داغ اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
مقداری…
“`
زردچوبه را به مقدار دلخواه اضافه میکنیم و کمی آب قلم هم به آن اضافه کرده و میگذاریم سبزی آش به خوبی بپزد. در بیست دقیقه آخر پخت آش، رشته آش و یک لیوان کشک را به آش ابو دردا اضافه میکنیم و میگذاریم آش به خوبی جا بیفتد.
مرحله پنجم
رشته نباید خیلی در آش بپزد، چون ممکن است له شود. از وقتی که رشته آش را اضافه میکنیم، چند بار آش را هم میزنیم تا رشتهها به هم نچسبند و آش ته نگیرد. نمک آش را بعد از اضافه کردن کشک و رشته آش اندازهگیری میکنیم، زیرا بعضی رشتههای آشی نمک بیشتری دارند.
مرحله ششم
نمک و فلفل آش را اندازه میزنیم و اگر آش خیلی رقیق بود، یک قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم. یک قاشق غذاخوری نعنا داغ هم به آش ابو دردا اضافه میکنیم و چند دقیقه بعد شعله را خاموش میکنیم. برای تزیین روی آش ابو دردا از پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و کشک استفاده میکنیم.