مواد لازم و آموزش آش ارده دزفولی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش آش ارده دزفولی
آش ارده یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که اصالت آن به شهر دزفول برمیگردد. برای یادگیری روش درست کردن این آش خوشمزه به صورت کامل، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
ماش | ۱ و نیم پیمانه |
برنج | ۳ پیمانه |
ارده | به مقدار دلخواه |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
آموزش آش ارده دزفولی
مرحله اول
برای درست کردن آش ارده خوشمزه ابتدا ماش را شسته و تمیز میکنیم. سپس یک قابلمه انتخاب کرده و ماش را همراه با کمی نمک درون آن میریزیم و تا نیمه قابلمه را پر از آب میکنیم.
مرحله دوم
حال قابلمه را روی حرارت میگذاریم و اجازه میدهیم ماش به خوبی بپزد. در همین حین، برنج را به یک کاسه منتقل کرده و به آن یک قاشق چایخوری نمک اضافه میکنیم. سپس مقداری آب به آن میزنیم تا خیس بخورد.
مرحله سوم
پس از گذشت ۲۰ دقیقه، برنج را آبکشی کرده و اجازه میدهیم آب اضافی آن خارج شود. سپس یک قابلمه دیگر برمیداریم و آن را تا نیمه با آب پر کرده و روی حرارت بالا قرار میدهیم تا آب بجوشد.
مرحله چهارم
زمانی که آب جوش آمد، یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کرده و برنج خیس شده را به قابلمه میریزیم. سپس اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه بپزد.
مرحله پنجم
پس از ۸ تا ۱۲ دقیقه، وقتی دانههای برنج نرم شدند و مغز آن کمی سفت بود، برنج را آبکشی میکنیم. همچنین ماش پخته شده را هم آبکشی کرده و میگذاریم آب اضافه آن خارج شود.
مرحله ششم
در این مرحله، برنج و ماش را با هم مخلوط میکنیم. سپس قابلمهای دیگر انتخاب کرده و مقداری روغن در آن میریزیم. در ادامه مقداری نان لواش در کف قابلمه به عنوان تهدیگ قرار میدهیم و مخلوط برنج و ماش را روی نان میریزیم.
مرحله هفتم
اکنون درب قابلمه را با یک دمکنی میپوشانیم. شعله پخشکن را روی حرارت ملایم میگذاریم و قابلمه را روی آن قرار میدهیم. سپس اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه بخارپز شود.
مرحله هشتم
پس از گذشت این زمان، آش ارده را در یک سینی میریزیم و بر اساس سلیقه خود، مقداری ارده روی آن میریزیم و به آرامی مخلوط میکنیم تا ارده به برنج نفوذ کند. در پایان آش ارده را با شیره خرما و تربچه سرو میکنیم. نوش جان!