مواد لازم و آموزش آش اوماج خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش آش اوماج
آش اوماج یکی از آشهای سنتی ایرانی است که برای درمان سرماخوردگی تهیه میشود. برای یادگیری این دستور پخت، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
آرد سفید | ۱ لیوان |
سبزی آشی | ۵۰۰ گرم |
عدس | ۱ پیمانه |
آب گوشت | ۱ لیوان |
پیاز | ۴ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش اوماج
درست کردن خمیر
برای درست کردن آش اوماج ترکی اول آرد را داخل یک کاسه مناسب میریزیم، سپس مقداری نمک و زردچوبه به آرد اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم تا یکدست شود. بعد از آن، نصف استکان آب اضافه میکنیم تا آرد حالت خمیری پیدا کند.
رنده کردن خمیر
حالا خمیری که درست کردهایم را رنده میکنیم. سپس خمیر رنده شده را روی یک سینی پخش میکنیم و در هوای آزاد میگذاریم تا خشک شود و به شکل خودش باقی بماند.
تفت دادن پیاز و خیساندن عدس
در این مرحله، پیازها را به شکل خلالی خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم تا کمی نرم شوند. سپس عدس خیسانده را که از دو ساعت پیش آماده کردهایم به قابلمه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
خرد کردن سبزی آش
بعد از آن، آب گوشت را به قابلمه اضافه میکنیم و میگذاریم تا عدس نیمپز شود. پس از آن، سبزی آش را خرد کرده و همراه با مقدار کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه میکنیم و میگذاریم تا سبزی هم بپزد.
پخت سبزی و عدس
در این مرحله، چند لیوان آب جوش هم به قابلمه اضافه میکنیم. اگر دوست داریم، میتوانیم کمی فلفل قرمز هم به آش اضافه کنیم، زیرا این آش معمولاً به صورت تند تهیه میشود. حالا یک ساعت صبر میکنیم تا سبزی و عدس خوب بپزند.
جا افتادن آش
بعد از اینکه سبزی و عدس به خوبی پخته شدند، خمیرهای خشک شده (اوماج) را به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا آش لعاب بیندازد و کامل جا بیفتد. در نهایت، آش را در ظرف سرو کشیده و با پیاز داغ سرو میکنیم.