مواد لازم و آموزش آش بلغور و بادمجان برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش آش بلغور و بادمجان
آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از انواع آش، آش بلغور و بادمجان است. این آش یک غذای سنتی است که در آن سبزی استفاده نمیشود و مبنای آن بادمجان و بلغور گندم است. بافتی شبیه حلیم پیدا میکند اما کشک و پیاز داغ در آن طعم متفاوتی میدهد. این آش بسیار خوشمزه است و میتوان برای افطار ماه رمضان آن را تهیه و سرو نمود. برای مشاهده آموزش آش بلغور و بادمجان در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر | |
بلغور گندم | ۲ لیوان |
روغن مایع | ۱ لیوان |
نخود و لوبیای پخته | ۱ لیوان |
بادمجان | ۶۰۰ گرم |
کشک پاستوریزه | ۱۵۰ گرم |
آب | به میزان کافی |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
پیاز متوسط | ۳ عدد |
کشک و نعناع داغ | برای تزیین |
آموزش آش بلغور و بادمجان
مرحله اول
برای تهیه آش خوشمزه با بلغور و بادمجان در ابتدای کار، لوبیا و نخود را شسته و با کمی آب خیس میکنیم. سپس بعد از حدود ۶ تا ۸ ساعت، آب آن را دور میریزیم و با کمی آب میگذاریم داخل قابلمه تا بپزد. سپس آن را آبکش کرده و کنار میگذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله بلغور گندم را شسته و با کمی آب میگذاریم چند ساعت خیس بخورد. در این فاصله دو بار آب بلغور را عوض میکنیم. سپس بلغور را آبکش کرده و درون یک قابلمه میریزیم و حدود ۶ الی ۷ لیوان آب و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه میکنیم.
مرحله سوم
سپس با حرارت متوسط میگذاریم تا به جوش آید. بعد از آن حرارت را کم کرده و درب قابلمه را میگذاریم و حدود ۴۵ دقیقه زمان میدهیم تا بپزد. هر ۲۰ دقیقه یک بار بلغور را هم میزنیم. بادمجانها را به خوبی شسته و پوست میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله بادمجانها را به صورت نگینی خرد میکنیم. نخود و لوبیا و بادمجان را به بلغور اضافه کرده و دوباره حدود یک ساعت تا یک ساعت و ۱۵ دقیقه با حرارت کم میگذاریم تا بپزد. در این فاصله یکی دو بار نیز هم میزنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله کشک را اضافه کرده و آش را هم میزنیم تا با آش ترکیب شود، سپس میگذاریم تا ۲۰ دقیقه دیگر نیز بپزد و جا بیفتد. آب آش نباید زیاد تبخیر شود. اگر ببینیم آش بیش از حد غلیظ است کمی آب جوش به آن اضافه میکنیم.
مرحله ششم
پیاز را شسته و پوست میکنیم و خلالی میکنیم. سپس یک تابه با کمی روغن برداشته و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. پیازها را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا سرخ شود. سپس زردچوبه و نمک را اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
پیازهای سرخ شده را به آش اضافه میکنیم. کمی از آن را هم برای تزیین کنار میگذاریم. حدود نصف قاشق چای خوری به آش اضافه کرده و بعد از ۱۰ دقیقه آش آماده است و آن را درون ظرف مناسب میریزیم و روی آن را با پیاز داغ و کشک و نعنا داغ تزیین میکنیم.