مواد لازم و آموزش آش خیار برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش آش خیار
آش خیار یکی از غذاهای ساده و سنتی در شهر تویسرکان همدان است که با دستورهای مختلف تهیه میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه این آش خوشمزه، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
خیار | ۴ عدد بزرگ |
گوشت | ۴۰۰ گرم |
لپه | ½ لیوان |
عدس | ½ لیوان |
کشک | ½ لیوان |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش آش خیار
مرحله اول
در شروع کار، لپه و عدس را میشوییم و سپس آنها را در یک کاسه آب میگذاریم تا نفخشان گرفته شود. در این حین، یک قابلمه را روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، سیرها را ریز خرد میکنیم و به قابلمه اضافه میکنیم. سپس آنها را کمی تفت میدهیم تا عطرشان پخش شود. بعد از آن، گوشت را به همراه مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله سوم
حالا چند لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم و میگذاریم گوشت با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. سپس خیارها را به شکل مکعبی خرد میکنیم و در صورت داشتن تخمههای بزرگ، تخمهها را خارج میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، لپه و عدس را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه میکنیم تا با گوشت خوب بپزند. در همین حین، یک تابه را روی حرارت گذاشته و مقداری روغن به آن میزنیم.
مرحله پنجم
حالا پیازها را به صورت خلالی خرد میکنیم و به تابه اضافه میکنیم، سپس خوب تفت میدهیم تا پیازها طلایی و ترد شوند. بعد از خارج کردن پیاز داغ از تابه، نعناع را اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه تفت میدهیم.
مرحله ششم
زمانی که گوشت خوب پخته شد، خیارها را به همراه کشک و نصف نعناع داغ و پیاز داغ به قابلمه اضافه میکنیم و میگذاریم آش برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی حرارت بماند تا جا بیفتد. در پایان، آش را داخل ظرف میکشیم و با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین میکنیم.