مواد لازم و آموزش آش شنگ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش آش شنگ
آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از انواع آش، آش شنگ است. این آش یک غذای سنتی است که مربوط به استان لرستان و چهار محال و بختیاری می باشد. در تهیه آن از سبزی کوهی به نام شنگ که در کوههای غربی و جنوبی ایران میروید، استفاده میشود. شنگ نه تنها عطر بسیار خوبی دارد بلکه برای سلامتی نیز بسیار مفید است. میتوان شنگ را در سالاد یا به عنوان ادویه در غذاهای مختلف استفاده کرد. شنگ معمولاً ۱۵ روز تا ۱ ماه میروید و بعد از آن تمام میشود. میتوانید آن را خرد کرده و در فریزر نگهداری کنید. مردم آذربایجان به شنگ یلمک، شیرازیها به آن آلاله شنگ و خراسانیها به آن ریش بزی یا قندرون میگویند. این گیاه از اول فروردین تا اواسط اردیبهشت در کوهها میروید. با شنگ میتوان کوکو، برانی، پلو و آش درست کرد. برای یادگیری طرز تهیه آش شنگ، با سایت رضیم ادامه همراه باشید.
مواد لازم آش شنگ | |
نخود | ۱ پیمانه |
لوبیا چیتی | ۱ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
سبزی شنگ | نیم کیلو |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
کشک | به مقدار لازم |
پیاز داغ و نعناع داغ | به مقدار لازم |
سیر | ۳ حبه |
آموزش آش شنگ
مرحله اول
برای درست کردن آش خوشمزه با سبزی شنگ، در ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس میکنیم تا نفخشان گرفته شود. سپس آنها را همراه با آب در یک قابلمه میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا پخته شوند. شنگ را خوب شسته و به قطعات درشت خرد میکنیم.
مرحله دوم
سپس شنگ را به حبوبات اضافه میکنیم. چون شنگ دیر پز است، نیاز است مدتی بپزد. وقتی که شنگ و حبوبات نیمپز شدند، عدس که از قبل ۱ ساعت خیس کردهایم را اضافه میکنیم. همچنین سیر له شده را نیز اضافه کرده و حرارت را کم میکنیم تا آش به آرامی پخته و جا بیفتد.
مرحله سوم
بعد نیمی از کشک را به آش اضافه میکنیم. در این مرحله، پیاز را شسته و به صورت خلالی خرد میکنیم. سپس یک تابه مناسب برمیداریم و با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا گرم شود. پیازها را در تابه ریخته و تفت میدهیم تا طلایی رنگ شوند.
مرحله چهارم
سپس زردچوبه را هم به پیاز اضافه میکنیم. وقتی آش کاملاً جا افتاد و غلیظ شد، کمی از نعناع و پیاز داغ را در آش میریزیم و مخلوط میکنیم. سپس آن را در ظرف مناسب سرو کرده و با کشک و پیاز داغ و نعناع داغ تزئین میکنیم.