مواد لازم

مواد لازم و آموزش آش شولی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش آش شولی

آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است و همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از انواع این آش، آش شولی است که یکی از غذاهای سنتی شهر یزد به شمار می‌رود. این آش با سرکه، چغندر و سبزی تهیه می‌شود. به جای رشته از آرد برای لعاب آن استفاده می‌شود. آش شولی به خاطر وجود چغندر و سرکه، خواص زیادی دارد و برای سلامتی مفید است. این آش سبک و خوشمزه است و می‌توان به عنوان عصرانه یا پیش‌غذا از آن استفاده کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله آموز ش آش شولی در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم آش شولی
عدس ۱ لیوان
اسفناج ۷۵۰ گرم
شوید و تره و جعفری و چند شاخه شنبلیله ۷۵۰ گرم
آرد یک و نیم لیوان
چغندر بزرگ ۲ عدد
پیاز ۳ عدد
نعنا خشک ۲ قاشق غذا خوری
روغن و نمک به میزان لازم
زردچوبه ۲ قاشق مربا خوری
سرکه به میزان لازم

آموزش آش شولی

مرحله اول

برای تهیه آش شولی خوشمزه و مجلسی، ابتدا چغندر را با دقت شسته و پوست می‌کنیم و سپس به شکل خلالی خرد می‌کنیم. چغندرها را با مقداری آب در یک قابلمه گذاشته و به حرارت ملایم می‌پزیم. وقتی که چغندر نیم‌پز شد، شعله را خاموش کرده و کنار می‌گذاریم.

مرحله دوم

در این مرحله، عدس را حدود ۴ ساعت قبل از شروع کار خیس می‌کنیم. یک قابلمه بزرگ انتخاب می‌کنیم و چغندر پخته شده با آب را به آن اضافه می‌کنیم. سپس عدس و سبزی‌های خرد شده را هم اضافه کرده و روی حرارت می‌گذاریم تا بجوشد و همه مواد خوب بپزد.

مرحله سوم

در این فاصله، پیازها را شسته و پوست می‌کنیم و سپس خرد می‌کنیم. در یک تابه با روغن داغ، پیازها را سرخ می‌کنیم تا طلایی و ترد شوند. وقتی که پیازها طلایی شدند، زردچوبه را اضافه کرده و کمی دیگر تفت می‌دهیم. در آخر نعنا را هم به آن اضافه می‌کنیم.

مرحله چهارم

سپس مقداری حرارت را کم کرده و زیر گاز را خاموش می‌کنیم. در ادامه، یک کاسه برداشته و آرد را درون آن می‌ریزیم. سپس حدود ۵ لیوان آب سرد را به آن اضافه کرده و هم می‌زنیم تا یکدست و مخلوط شود.

مرحله پنجم

حال ۴ لیوان آب جوش را به مواد آش اضافه می‌کنیم. سپس آرد حل شده در آب را به آرامی به آش اضافه کرده و هم می‌زنیم تا آرد گلوله نشود. آرد به آش غلظت مناسبی می‌بخشد و از آبکی شدن آن جلوگیری می‌کند.

مرحله ششم

اگر آش خیلی غلیظ بود، می‌توانیم باز هم آب جوش به آن اضافه کنیم و هم بزنیم تا غلظت آن مانند سوپ شود. سپس نمک و فلفل به آن اضافه کرده و نعنا داغ، کمی پیاز داغ و سرکه را به آش اضافه می‌کنیم. می‌گذاریم تا بجوشد و بوی تند سرکه کم شود.

مرحله هفتم

آش را در ظرف مناسب سرو کرده و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می‌کنیم. می‌توانیم به جای سرکه از رب انار نیز استفاده کنیم. توصیه می‌شود از چغندر معمولی به جای چغندر لبو استفاده کنید تا رنگ آش سبز باقی بماند.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا