مواد لازم

مواد لازم و آموزش آش عباسعلی خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش آش عباسعلی

آش عباسعلی یکی از آش های سنتی ایرانی است که ریشه‌اش به شهر کرمانشاه برمی‌گردد. برای یادگیری طرز تهیه این آش خوشمزه، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت دنده گوسفندی ۴۰۰ گرم
گندم پوست کنده ۱٫۵ پیمانه
برنج ½ پیمانه
عدس ½ پیمانه
نخود ½ پیمانه
لوبیا چیتی ½ پیمانه
لوبیا سفید ½ پیمانه
پیاز ۴ عدد درشت
سیر ۱۰ عدد
نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و فلفل قرمز به مقدار کافی
روغن مایع به مقدار کافی

دستور پخت آش عباسعلی

خیساندن حبوبات

برای تهیه آش عباسعلی سنتی، ابتدا گندم پوست کنده، نخود، لوبیا چیتی، لوبیا سفید و عدس را از شب قبل یا حداقل ۴ ساعت قبل در چند کاسه جداگانه با کمی آب بخیسانید تا نفخ آن‌ها گرفته شود و راحت‌تر بپزند.

آبکش کردن حبوبات

در صورتی که بتوانید، یک یا دو بار آب کاسه‌ها را عوض کنید. سپس حبوبات را بعد از خیساندن، آبکش کنید. حالا لوبیا چیتی، نخود و لوبیا سفید را با ۴ پیمانه آب در یک قابلمه بریزید.

پخت حبوبات

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا حبوبات پخته شوند. بعد از یک ساعت، عدس را هم به قابلمه اضافه کنید تا با دیگر حبوبات بپزد. گندم را به صورت جداگانه با ۲ پیمانه آب در یک قابلمه دیگر بریزید تا بپزد.

تفت دادن پیاز

نیمه‌راه پخت گندم، برنج خیسانده شده را هم اضافه کنید و بگذارید گندم و برنج با هم بپزند. بعد از آن یکی از پیاز ها را به صورت ریز خرد می کنیم و با کمی روغن تفت می دهیم تا نرم شود، سپس کمی فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم.

تفت دادن گوشت

بعد از آن، گوشت دنده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم. سپس ۳ پیمانه آب به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت بپزد. وقتی گوشت کاملاً پخته شد، آن را از قابلمه خارج کرده و استخوان‌ها را جدا می‌کنیم.

ریش ریش کردن گوشت

حالا گوشت را به صورت ریش ریش خرد می کنیم و کنار می‌گذاریم. بعد از اینکه تمام مواد آش پختند، آنها را به یک قابلمه بزرگ منتقل می کنیم و چند پیمانه آب به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

جا افتادن آش

در این مرحله کمی نمک و ادویه به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می‌دهیم آش به آرامی جا بیفتد. زمانی که آش جا بیفتد، نباید برنج و گندم را به صورت سالم ببینیم و باید کاملاً پخته و له شده باشند.

درست کردن نعناع داغ

هر چند دقیقه یک بار باید آش را هم بزنیم تا مواد به خوبی ترکیب شوند. در حین آماده شدن آش، نعناع خشک، سیر و پیازهای باقی‌مانده را جداگانه با کمی روغن تفت می دهیم. سپس نیمی از پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ را به داخل آش اضافه می کنیم.

تزئین و سرو

بعد از اینکه آش خوب جا افتاد و کش‌دار شد، در صورتی که روغن حیوانی در دسترس داشتیم یک قاشق غذاخوری روغن حیوانی به آش اضافه می کنیم. در پایان، آش را در ظرف موردنظر سرو می کنیم و با باقیمانده نعناع داغ، سیر داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم.

نکات پخت آش عباسعلی

پیاز داغ حرفه‌ای

برای درست کردن پیاز داغ به صورت حرفه‌ای و شبیه رستوران‌ها، نیاز است که نکاتی را رعایت کنیم. اگر این نکات را رعایت کنید، پیاز داغ شما با رنگ کاراملی و کاملاً ترد تهیه خواهد شد. اگر می‌خواهید پیاز داغ را به روشی شبیه رستورانی تهیه کنید، می‌توانید مطلب زیر را مطالعه کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا