مواد لازم و آموزش آش لبو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش آش لبو
آش لبو یکی از آشهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روشهای مختلفی درست میشود. برای یادگیری این آموزش آشپزی در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لبو | ۲ عدد بزرگ |
رشته آشی | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
نخود و لوبیا | ۱ لیوان |
عدس | ½ لیوان |
کشک | ۳۰۰ گرم |
گشنیز | ۱۰۰ گرم |
جعفری | ۱۰۰ گرم |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش چغندر قرمز
مرحله اول
برای درست کردن آش چغندر قرمز لبو ابتدا نخود و لوبیا را با دو پیمانه آب به صورت جداگانه در دو کاسه بریزید و حداقل ۶ ساعت بگذارید خیس بخورند. اگر ممکن بود یک بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها کاملاً گرفته شود.
مرحله دوم
در این مرحله، لبوی قرمز را با دو پیمانه آب در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزد. بعد از اینکه لبو پخته شد، پوست آن را جدا کرده و به شکل نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
پیاز را خلالی خرد کرده و با کمی روغن در یک تابه تفت دهید تا طلایی شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید تا با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم
پیاز سرخ شده را کنار بگذارید و نخود و لوبیا را آبکشی کنید. سپس آنها را به همراه ۴ پیمانه آب در یک قابلمه بزرگ بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزند. بعد از ۴۵ دقیقه عدس را به آن اضافه کنید.
مرحله پنجم
پس از ۴۵ دقیقه، لبوی پخته شده را به همراه آبش به قابلمه اضافه کنید. سپس جعفری و گشنیز را خرد کرده و به همراه پیاز سرخ شده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید.
مرحله ششم
نعناع خشک را به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع در یک تابه کوچک تفت دهید تا خوب سرخ شود و رنگش کمی تیره شود. سپس بعد از ۳۰ دقیقه رشته آشی و نعناع داغ و کشک را به آش اضافه کنید.
مرحله هفتم
حالا بگذارید آش ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا جا بیفتد. اگر آش کمی سفت شد، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. در پایان، آش لبو را در ظرف دلخواه بکشید و با مواد دلخواه تزیین کرده و سرو کنید.