مواد لازم و آموزش آش هویج برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش آش هویج
آش هویج و جو یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی است که از استان همدان آمده است. شما میتوانید این آش را با گوشت یا بدون گوشت تهیه کنید. در ادامه آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه آش هویج همدانی را با سایت آموزشی رضیم دنبال کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
بلغور جو | ۲ پیمانه |
نخود | دو سوم پیمانه |
هویج | ۳ تا ۴ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
سبزی آشی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
عصاره قلم | ۱ تکه یا ۱ بسته |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
کشک، زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش آش هویج
مرحله اول
برای درست کردن آش هویج و جو ابتدا نخود و بلغور جو را چند ساعت قبل در آب بخیسانید تا نرم شوند. اگر بخواهید میتوانید نخود را از شب قبل خیس کنید و گاهی آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
در این مرحله، یکی از پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و آن را در یک تابه روی حرارت قرار دهید. پیاز را کمی تفت دهید تا آب آن بخار شود، سپس ۲ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
پیاز را تفت دهید تا کاملا طلایی شود، سپس آن را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. سپس نخود و بلغور جو آبکششده را به همراه ۵ لیوان水 و عصاره قلم در یک قابلمه بریزید.
مرحله چهارم
قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا نخود و جو بپزند و جو نرم و لعابدار شود. همچنین، یک تابه مناسب روی حرارت بگذارید و مقداری روغن اضافه کنید، سپس پیاز باقیمانده را خرد کنید.
مرحله پنجم
پیاز را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت چرخکرده را با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا گوشت سرخ شود.
مرحله ششم
گوشت را بعد از سرخ شدن از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. وقتی حبوبات پخته شد، هویج را رنده کنید و همراه با گوشت چرخکرده و پیاز سرخ شده به قابلمه اضافه کنید. سپس سبزی آش را خرد کرده و اضافه کنید.
مرحله هفتم
حدود یک ساعت به آش زمان دهید تا خوب جا بیفتد، سپس به دلخواه مقدار کشک اضافه کنید. بعد از آن، طعم آش را بچشید و اگر نیاز بود مقدار نمک و ادویه را تنظیم کنید.
مرحله هشتم
در پایان، وقتی آش خوب جا افتاد، آن را در ظرف سرو بکشید و با مواد دلخواه تزیین کنید. برای زیباتر شدن آش، میتوانید از هویج ورقهای و پیاز داغ استفاده کنید.