مواد لازم و آموزش آش پرشکه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش آش پرشکه
آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است و همیشه از محبوبیت زیادی برخوردار است. یکی از انواع آش، آش پرشکه نام دارد. این آش غذایی سنتی از استان لرستان است که از گیاه معطر کوهی به نام بلمک تهیه میشود، این گیاه در کوههای غربی و جنوبی کشور میروید. بلمک علاوه بر عطر خوبش، خواص زیادی دارد که برای سلامتی مفید است. اگر بلمک در دسترس نبود، میتوانید از اسفناج یا سبزی آش به جای آن استفاده کنید، اما دستور اصلی آش پرشکه با بلمک است. پروشکه نیز مخلوطی از آب و آرد است که به شکل گلولههای ریز درمیآید و به جای رشته در این آش استفاده میشود. به همین دلیل نام این آش، آش پروشکه است.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد | ½ لیوان |
عدس | ۲ لیوان |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سبزی کوهی بلمک یا اسفناج | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۱ حبه |
کشک | به مقدار دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش پروشکه
مرحله اول
برای تهیه آش پرشکه خوشمزه، ابتدا باید آرد را الک کنیم. سپس آن را در یک کاسه ریخته و با کمی آب ترکیب کنیم تا یک خمیر نرم بوجود بیاید. باید توجه داشته باشیم که خمیر خیلی سفت یا خیلی شل نباشد.
مرحله دوم
خمیر آماده شده را روی یک سینی پهن می کنیم و با کمک دستان، کم کم گلولههای کوچک و گرد به اندازه عدس درست میکنیم. این روش درست کردن خمیر شبیه به تهیه اوماج است که در آش اوماج هم استفاده میشود.
مرحله سوم
به این گلولهها در زبان لری پروشکه میگویند و آنها به جای رشته در این آش استفاده میشوند. حالا گلولهها را روی سینی میگذاریم تا کاملا خشک شوند. همچنین عدس را شسته و حدود ۵ ساعت در آب خیس میکنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله یک قابلمه بزرگ برمیداریم و مقداری روغن داخل آن میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا داغ شود. پیازهای خلالی شده را درون روغن تفت میدهیم تا کمی سبک و طلایی شوند. سپس سیر رنده شده را به آن اضافه میکنیم تا کمی تفت بخورد.
مرحله پنجم
حالا ادویهجات، زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا خوب مخلوط شوند. سپس عدسهای خیسانده شده را به قابلمه اضافه میکنیم و با مقداری آب میگذاریم تا بپزند. وقتی عدسها نرم شدند، سبزی کوهی بلمک یا سبزی آش یا اسفناج خرد شده را اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله اجازه میدهیم سبزیها کاملا پخته شوند. سپس کشک و نعناع داغ را اضافه کرده و در نهایت پروشکهها را هم اضافه میکنیم. حالا نیم ساعت آش را هر چند دقیقه یک بار هم میزنیم تا خوب جا بیفتد و پخته شود.