مواد لازم و آموزش آش کدو حلوایی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش آش کدو حلوایی
آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه در ایران است که همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از انواع آن، آش کدو حلوایی است. کدو حلوایی خاصیتهای زیادی دارد و این آش نه تنها طعم خوبی دارد بلکه مقوی هم هست و برای سلامتی مفید است. این آش در فصل زمستان برای بیماریهای شایعی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا، غذایی مناسب محسوب میشود. آب قلم یا گوشت به آن طعم لذیذی میدهد. همچنین، خواص خوبی هم دارد. مزه این آش شبیه آش شله قلمکار است. با این که کدو در آن وجود دارد، این آش شیرین نیست و طعم بینظیری دارد که حتما باید امتحان کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماش | ۱ پیمانه |
عدس | ½ پیمانه |
برنج نیم دانه یا بلغور گندم | ½ پیمانه |
کدو حلوایی | ۵۰۰ گرم |
قلم، ماهیچه یا گوشت با استخوان | به میزان دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت آش کدو حلوایی
مرحله اول
برای آمادهسازی آش کدو حلوایی خوشمزه، ابتدا حبوبات را از شب قبل در یک کاسه خیس میکنیم. بهتر است در طول شب، آب کاسه را یکی دو بار عوض کنیم تا نفخ حبوبات گرفته شود.
مرحله دوم
در این مرحله، برای خوشمزهتر شدن آش میتوانیم از قلم یا گوشت و ماهیچه استفاده کنیم. اگر نداشتید، میتوانید از عصاره قلم فریز شده استفاده کنید و یا آن را از دستور حذف کنید.
مرحله سوم
میتوانید گوشت بوقلمون هم اضافه کنید و در انتها آن را ریشریش کرده و به آش اضافه کنید. یک زودپز یا قابلمه بزرگ بیاورید و تمام مواد را در آن بریزید. کدو را بشویید، پوست بکنید و خرد کنید و به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله به مقدار نیاز آب اضافه کنید و در زودپز را ببندید و روی حرارت قرار دهید. بعد از یک ساعت، مواد کاملاً له میشوند. اما اگر زودپز ندارید، میتوانید آن را در قابلمه بریزید و روی حرارت بپزید.
مرحله پنجم
باید توجه داشته باشید که زمان پخت در قابلمه معمولی بیشتر خواهد بود. وقتی آش پخته و جا افتاده شد، کمی با میکسر یا گوشتکوب برقی آن را میکس میکنیم تا یکدست شود. همچنین میتوانید کدوها را با پشت ملاقه نیز له کنید.
مرحله ششم
سپس آش را در یک کاسه مناسب سرو کنید. برای تزئین میتوانید از پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ استفاده کنید. تزئین اصلی این آش با پیاز داغ و دارچین است، اما بر اساس سلیقه خود میتوانید نعناع و سیر داغ را هم جایگزین کنید.