مواد لازم و آموزش آش کشک خانگی (مرحله به مرحله)

آش کشک
آش کشک یکی از آش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روش های متفاوتی تهیه میشود. برای یادگیری این دستور آشپزی، با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا چیتی یا قرمز | ۱ پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
برنج | ½ پیمانه |
سبزی آشی | ۱ کیلوگرم |
پیاز | ۴ عدد بزرگ |
سیر | ۱۰ حبه |
نعنا خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
کشک | ۱ پیمانه |
رشته آشی | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش کشک
خیساندن حبوبات
برای درست کردن آش کشک سنتی ابتدا نخود، لوبیا، عدس و برنج را جداگانه حداقل ۳ ساعت خیس میکنیم. سپس لوبیا و نخود را هرکدام در یک قابلمه کوچک با ۲ پیمانه آب میگذاریم و روی حرارت میپزیم.
تفت دادن پیاز ها
در این مرحله، ۳ عدد از پیازها را خلالی میزنیم و با کمی روغن در یک قابلمه بزرگ سرخ میکنیم تا طلایی شوند. بعد از آن، ۶ حبه سیر را ریز خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم.
افزودن ادویه
اکنون مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه میکنیم و سیرها را فقط به مدت کوتاهی تفت میدهیم تا عطر آنها بلند شود. سپس سبزی آشی را درشت خرد کرده و به مخلوط اضافه میکنیم.
سرخ کردن سبزی آش
سبزی آشی را چند دقیقه سرخ میکنیم تا رنگش تغییر کند. سپس برنج و عدس خیسخورده را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه میکنیم. در این مرحله، مقداری آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد میکنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید.
پخت برنج و عدس
وقتی که آب به جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم برنج و عدس به آرامی بپزند تا نرم شوند و مزهها با هم ترکیب شوند. بعد از اینکه عدس و برنج خوب پخته شدند، نخود و لوبیا را که قبلاً پختهاید، آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید.
افزودن کشک
حالا کشک را با کمی آب رقیق کنید و به قابلمه آش بیفزایید. بگذارید آش جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه آخر که همه مواد آش کامل پخته شدند، رشته آش را اضافه کرده و بگذارید رشتهها لعاب بیندازند و نرم شوند.
تفت دادن نعناع خشک
در همین حین، نعناع خشک را به همراه کمی روغن یک دقیقه تفت دهید و کنار بگذارید. در این مرحله، سیر و پیازهای باقیمانده را به صورت خلالی خرد کرده و با روغن تفت دهید تا طلایی شوند، سپس آنها را کنار بگذارید.
اضافه کردن رشته
در آخر، اگر آش خیلی آبکی بود، کمی رشته آشی اضافه کنید تا آش منسجمتر شود. سپس آش را در ظرف مورد نظر خود بکشید و با نعناع داغ، سیر داغ، پیاز داغ و کشک تزیین کرده و به صورت داغ سرو کنید.