مواد لازم

مواد لازم و آموزش آش کلم برگ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش آش کلم برگ

این آش یک غذای سنتی ایرانی است که نخستین بار در تبریز درست می‌شود و در شهرهای دیگر به شکل‌های مختلفی آماده می‌شود. به عنوان مثال، در آذربایجان به آن آش کلم باکویی می‌گویند که مشابه آش کلم تبریزی است، اما در آن از ترخون هم استفاده می‌شود. در ارومیه این آش را تور شوله آش می‌نامند و طرز تهیه آن مانند آش کلم تبریزی است. در خوی، در تهیه این آش از رب گوجه و نعنا خشک استفاده می‌شود و برای طعم‌دهی از آبغوره و سماق استفاده می‌کنند. در تویسرکان نیز آش کلم با کلم قمری و گوشت گوسفندی تهیه می‌شود. در اصفهان هم طرز تهیه آش کلم شبیه آش تبریزی است. به‌طور کلی، آش به عنوان یک غذای ساده و خوشمزه در فرهنگ غذایی مردم ایران شناخته می‌شود و در سفره افطار ماه رمضان نیز جایگاه خاصی دارد.

مواد لازم برای 6 نفر
نخود 1 پیمانه
لوبیا چیتی 1 پیمانه
بلغور گندم یا برنج نیم دانه ½ پیمانه
کلم برگ سفید 1 عدد بزرگ
سبزی آشی 500 گرم
هویج 3 عدد بزرگ
پیاز 2 عدد بزرگ
کشک به مقدار کافی
نعناع داغ و پیاز داغ به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
سبزی آش شامل تره و جعفری و گشنیز و اسفناج و ترخون می باشد

دستور پخت آش کلم برگ

مرحله اول

برای تهیه آش کلم برگ خوشمزه به روش تبریزی، ابتدا حبوبات را شسته و از شب قبل در یک کاسه آب خیس می‌کنیم. اگر در این مدت بتوانید آب آن را چند بار عوض کنید، بهتر خواهد بود و نفخ آن کاملاً می‌گیرد.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز را شسته، پوست کنده و به صورت خلالی خرد می‌کنیم. یک قابلمه بزرگ یا دیگ را روی حرارت می‌گذاریم. پیازها را در کمی روغن تفت می‌دهیم تا نرم و طلایی شوند.

مرحله سوم

در این مرحله حبوبات را آبکش کرده و به قابلمه اضافه می‌کنیم. سپس کمی آب به آن اضافه می‌کنیم.

“““html

اضافه می‌کنیم و با حرارت کم به مدت 3 ساعت می‌پزیم. در میانه‌ی پخت، بلغور گندم یا برنج خرد شده را اضافه می‌کنیم تا بپزد و نرم شود.

مرحله چهارم

زمانی که حبوبات خوب پخته شدند، برگ‌های کلم را شسته و به تکه‌های کوچک خرد می‌کنیم. هویج را نیز ریز خرد کرده و به آش اضافه می‌کنیم تا بپزد. بعد از گذشت 10 دقیقه، سبزی آش را هم اضافه می‌کنیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا سبزی هم بپزد.

مرحله پنجم

در این مرحله، پیاز داغ را به همراه نعنا داغ، کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا آش خوب جا بیفتد. در پایان می‌توانید کشک را به آش اضافه کنید یا بعد از سرو روی آش بریزید.

مرحله ششم

به یاد داشته باشید که می‌توانید مقدار کشک را بر اساس سلیقه و ذائقه خود به آش اضافه کنید. در نهایت، آش را می‌توان با هویج پخته شده، حبوبات، کشک و پیاز داغ تزئین کرده و داغ سرو نمود.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا