مواد لازم و آموزش آش کله جوش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش آش کله جوش
آش کله جوش یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که روشهای مختلفی برای تهیه دارد. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه آش کله جوش، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سبزی آق پنچر | ۱ کیلو |
بلغور | ۱ و ½ پیمانه |
نخود | نصف پیمانه |
عدس | ۱ پیمانه |
پیاز | ۳ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
سیر | ۳ حبه |
کشک و آب قلم | به میزان لازم |
آموزش آش کله جوش
مرحله اول
برای این آش از سبزی کوهی آق پنچر استفاده میشود. شما میتوانید این سبزی خوشعطر را به شکل خشک از عطاریها تهیه کنید. قبل از استفاده از آق پنچر، آن را کمی بخیسانید.
مرحله دوم
پس از خیساندن، چند بار آب سبزی را عوض کنید تا گرد و غبار و آلودگیها پاک شود. سپس سبزی را در یک قابلمه به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید و بعد آن را در آبکش بگذارید تا آبش برود.
مرحله سوم
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک تابه را روی حرارت بگذارید و پیازهای خرد شده را در آن بریزید. کمی پیازها را تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله چهارم
سپس به پیازها روغن اضافه کنید و کمی آنها را سرخ کنید. نیازی نیست که پیازها خیلی سرخ شوند. بلغور را هم قبل از مصرف بشویید تا هرگونه آلودگی از آن گرفته شود. سپس بلغور را در یک ظرف بزرگ بریزید و روی آن آب بریزید.
مرحله پنجم
همانند برنج، بلغور را بشویید تا گرد و خاک و آلودگیهای آن پاک شود. در یک قابلمه بزرگ بلغور شسته شده و سبزی را بریزید و روی آن یک پارچ آب بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا بلغور و سبزی خوب بپزد.
مرحله ششم
بهتر است در قابلمه را نیمه باز بگذارید و هر از گاهی محتویات را هم بزنید. توجه داشته باشید که بلغور سریعتر از گندم و جو پخته میشود. در اواسط پخت، بلغور را تست کنید، اگر کمی نرم شد، میتوانید نخود را به مخلوط اضافه کنید.
مرحله هفتم
فراموش نکنید که باید نخود را از شب قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. اگر زمان کافی ندارید، میتوانید از کنسرو نخود استفاده کنید. وقتی نخود کمی نرم شد، عدس را اضافه کنید.
“““html
اضافه کنید.
مرحله هشتم
بهتر است عدس را از قبل بخیسانید و بپزید. در این زمان میتوانید کمی نمک به آش اضافه کنید. اضافه کردن نمک در اوایل پختن آش باعث میشود تا حبوبات دیرتر بپزند. برای جا انداختن هر آشی، باید همیشه آب جوش آماده داشته باشید.
مرحله نهم
هر زمان که آب داخل قابلمه کم شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید. البته میتوانید از آب قلم هم استفاده کنید. آب قلم یا عصاره پای مرغ میتواند طعم آش را خیلی خوشمزه کند. در اواخر پخت، کمی کشک به آش اضافه کنید.
مرحله دهم
در مورد کشک یادتان باشد که حتماً از انواع پاستوریزه و جوشانده استفاده کنید. بعد از اضافه کردن کشک به آش، نیم ساعتی زمان بدهید تا خوب جا بیفتد. بعد از اینکه آش کاملاً جا افتاد، حرارت را خاموش کنید.
مرحله یازدهم
هنگام سرو میتوانید روی آش را با پیاز سرخ کرده و همچنین سیر داغ تزئین کنید. دلیل جوشاندن سبزی آق پنچر این است که این سبزی خیلی دیر میپزد. اگر به این سبزی دسترسی نداشتید، میتوانید از سبزی آش یا تره خرد شده درون آش استفاده کنید.