مواد لازم و آموزش آش گوجه فرنگی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش آش گوجه فرنگی
آش گوجه فرنگی یکی از آشهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد مختلف تهیه میشود. برای یادگیری این آشپزی سنتی، تا انتهای مطلب با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۱ پیمانه |
نخود | ۱ پیمانه |
سبزی آش | ۳۰۰ گرم |
عصاره گوشت | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
پوره گوجه فرنگی | ۵۰۰ گرم |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | ۴ قاشق غذاخوری |
آب غوره | ۲ قاشق غذاخوری |
ادویه کاری | ۱ قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش گوجه
خیساندن نخود
برای درست کردن آش گوجه فرنگی سنتی اول نخود را از شب قبل در آب بخیسانید. اگر میتوانید، دو بار آب نخود را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و راحتتر بپزد.
نخود را آبکشی کنید و به همراه ۴ پیمانه آب و عصاره گوشت در یک قابلمه بگذارید و روی حرارت ملایم بپزید. در همین حال، برنجی که از قبل خیساندهاید را به همراه ۳ پیمانه آب در یک قابلمه بزرگ بریزید.
قرار دادن قابلمه برنج روی حرارت
قابلمه برنج را بر روی حرارت بگذارید تا کاملاً بپزد و پف کند. وقتی برنج پخته شد، سبزی آش را خرد کرده و به همراه نخود پخته شده به قابلمه برنج اضافه کنید و بگذارید سبزی بپزد.
اضافه کردن سایر مواد به آش
بعد از یک ساعت، پوره گوجه فرنگی، آبغوره، نصف پیاز داغ، مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را به آش اضافه کنید و بگذارید تا جا بیفتد. در این زمان، نعناع داغ را هم آماده کنید.
تهیه نعناع داغ
برای تهیه نعناع داغ، نعناع خشک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع را در یک تابه کوچک بریزید و حرارت دهید تا رنگ نعناع عوض شود. توجه کنید که نعناع خشک خیلی زود میسوزد و نباید بیش از حد در حرارت بماند.
جا افتادن آش و سرو
حالا نصف نعناع داغ را داخل آش بریزید و خوب مخلوط کنید تا همه مواد یکنواخت شوند. سپس اجازه دهید آش به آرامی روی حرارت بماند تا جا بیفتد. در نهایت، آش را در ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید.