مواد لازم و آموزش آکراس برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش آکراس
آکراس یک غذای سنتی ایرانی است که شباهت زیادی به فلافل دارد. فرق اصلی این دو در این است که در فلافل از نخود و در آکراس از لوبیا چشم بلبلی استفاده میشود. از میان حبوبات، لوبیا چشم بلبلی طعم بهتری دارد و همچنین راحتتر خورده میشود. آکراس بهصورت پخته شده سرو میشود و معمولاً آن را در کنار نان، به شکل ساندویچ با سس، سالاد، کاهو، خیارشور و برشهای گوجهفرنگی میل میکنند. به دلیل اینکه در این غذا سیبزمینی، پیاز و فلفل به لوبیا چشم بلبلی مخلوط میشود، آکراس یک غذای مغذی و مناسب برای کسانی است که رژیم گیاهخواری دارند. همچنین آکراس نسبت به فلافل روغن کمتری جذب میکند.
مواد لازم برای ۳ نفر | |
لوبیا چشم بلبلی | ۲ لیوان |
سیب زمینی | ۱ عدد |
فلفل دلمه ای قرمز | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
آرد | ۲ قاشق غذا خوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | نصف قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
آویشن و نعنا | کمی |
سیر | ۲ حبه درشت |
ادویه کاری | ۱ قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | نصف قاشق چایخوری |
روغن | به میزان لازم |
دستور پخت آکراس
مرحله اول
برای درست کردن آکراس، ابتدا لوبیا چشم بلبلی را بشویید و به مدت ۲۴ ساعت در آب بخیسانید. در این مدت، دوبار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس پیاز را بشویید و پوست بکنید.
مرحله دوم
در این مرحله، سیبزمینیها را هم بشویید و پوست بکنید و کمی خرد کنید. سپس باید لوبیا و سیبزمینی و سیر و پیاز و فلفل را در چرخگوشت…
“`
گوشت را خرد میکنیم و چرخ میکنیم. میتوانیم این کار را با استفاده از دستگاه غذا ساز هم انجام دهیم.
مرحله سوم
مواد را دو بار داخل چرخگوشت میریزیم و چرخ میکنیم. سپس آنها را در یک کاسه میریزیم. بعد، بکینگ پودر را به آن اضافه میکنیم و همه را خوب مخلوط میکنیم تا کاملاً یکدست شود. سپس ادویهها و آرد را اضافه میکنیم و دوباره مخلوط میکنیم تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
مرحله چهارم
یک تابه کوچک برمیداریم و کمی روغن در آن میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم. در ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا روغن گرم شود. سپس حرارت را کم میکنیم و از خمیر آکراس (شبیه فلافل) برمیداریم و قالب میزنیم.
مرحله پنجم
سپس خمیرها را در روغن داغ سرخ میکنیم. دقت کنید که حرارت باید کم باشد تا وسط آنها هم خوب پخته شود. بعد از سرخ کردن، آنها را روی دستمال قرار میدهیم تا روغن اضافیشان گرفته شود. ممکن است در حین سرخ کردن کمی شل شوند، اما نباید از هم باز شوند.
مرحله ششم
اکراس خیلی خوشمزه و خوش خوراک است و میتوان آن را به عنوان وعده شام با نان و انواع سسها و سالادها سرو کرد. این غذا شباهت زیادی به فلافل دارد و به همین دلیل برای گیاهخواران بسیار مطبوع است.