مواد لازم و آموزش اسفناج پلو خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش اسفناج پلو
اسفناج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که میتوان آن را به روشهای گوناگونی تهیه کرد. برای یادگیری این غذا، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ تا ۴ پیمانه |
اسفناج | ۵۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد درشت |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری غلیظ |
کره | ۱۰۰ گرم |
شوید خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین و زردچوبه | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
دستور پخت اسفناج پلو
تفت دادن پیاز
برای تهیه اسفناج پلو مجلسی، ابتدا برنج را با کمی نمک خیس میکنیم. سپس پیاز را به شکل ریز خرد کرده و در یک تابه با کمی روغن تفت میدهیم تا نرم و شفاف شود.
در این مرحله، گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود. بعد مقداری دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک اضافه میکنیم و کمی دیگر تفت میدهیم تا ادویهها با هم ترکیب شوند.
تفت دادن سیر و اسفناج
سپس سیرها را رنده کرده و به همراه زعفران دمکرده به تابه اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا عطر سیر به مشام برسد. بعد از آن، اسفناج را به صورت ریز خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا با دیگر مواد خوب مخلوط شود.
قرار دادن قابلمه آب روی حرارت
بعد از اینکه مواد کاملاً ترکیب شدند، تابه را از روی حرارت کنار میگذاریم و به سراغ آماده کردن برنج میرویم. یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب زودتر به جوش بیاید.
خیساندن برنج
زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه میکنیم. سپس برنج خیسانده شده را اضافه میکنیم و بین ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان میدهیم تا برنج نرم شود.
پخت و آبکش کردن برنج
وقتی دانههای برنج نرم شدند و مغز آنها کمی سفت بود، برنج را آبکشی میکنیم. سپس قابلمهای که برای پخت اسفناج پلو در نظر گرفتهایم را برمیداریم و برنج را روی حرارت ملایم میگذاریم و ۲ قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه میکنیم.
درست کردن ته دیگ
در این مرحله، به دلخواه خود میتوانیم برای ته دیگ از تکههای سیبزمینی یا نان لواش استفاده کنیم. سپس با برنج، روی ته دیگ را میپوشانیم. بعد، کمی شوید خشک و مقداری از مخلوط گوشت و اسفناج را روی برنج به طور یکنواخت میپاشیم.
قرار دادن لایه به لایه مواد
به همین ترتیب، لایه به لایه برنج، شوید خشک و مخلوط گوشت و اسفناج را اضافه میکنیم تا قابلمه پر شود. سپس، کره را به تکههای کوچک بریده و روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و کمی حرارت را افزایش میدهیم.
سرو
پس از اینکه بخار در داخل قابلمه پیچید، حرارت زیر قابلمه را کم میکنیم و اجازه میدهیم برنج به مدت یک ساعت دم بکشد. حالا برنج و اسفناج را در داخل قابلمه مخلوط میکنیم تا کاملاً یکدست شوند. سپس آن را در دیس میکشانیم و سرو میکنیم.