مواد لازم و آموزش اشکنه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش اشکنه
اشکنه یکی از غذاهای قدیمی و محبوب ایرانی است که شاید نسلهای جدید با آن آشنا نباشند. اشکنه انواع متفاوتی دارد که مشهورترین آنها اشکنه گوجه فرنگی، اشکنه کشک و اشکنه عدس هستند. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه اشکنه، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
تخم مرغ | ۴ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
شنبلیله خشک شده | ۱ قاشق غذاخوری |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت اشکنه
مرحله اول
ابتدا پیاز را به صورت کوچک خرد کرده و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه سرخ میکنیم تا نرم شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم و تفت دادن را ادامه میدهیم تا پیاز و زردچوبه خوب با هم مخلوط شوند.
مرحله دوم
در این مرحله، رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کرده و خوب تفت میدهیم تا رنگ بهتری بگیرد و بوی خامیاش گرفته شود.
مرحله سوم
بعد از اینکه رب گوجه فرنگی خوب سرخ شد، شنبلیله خشک را با دست خرد کرده و به قابلمه میافزایم و کمی تفت میدهیم تا با بقیه مواد مخلوط شود. سپس آرد را کم کم اضافه کرده و مواد را به طور مرتب هم میزنیم.
مرحله چهارم
حالا سیب زمینی را به شکل مکعبی کوچک خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم. سیب زمینی را نیز به همراه دیگر مواد یکی دو دقیقه تفت میدهیم، سپس ۳ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم و درب آن را میگذاریم تا سیب زمینیها بپزند.
مرحله پنجم
زمانی که همه مواد خوب پخته شدند، تخممرغها را یکی یکی به قابلمه اضافه کرده و مرتب هم میزنیم تا سفت شوند. حالا اشکنه آماده سرو است و میتوانید آن را به صورت سنتی با نان نوش جان کنید.
آموزش اشکنه
اشکنه با عدس
اگر دوست دارید که اشکنه خوشمزهتر و مقویتر شود، میتوانید از عدس استفاده کنید. برای این کار، ۲ قاشق غذاخوری عدس را به مدت دو ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود، سپس به همراه رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید. به یاد داشته باشید که پخت عدس حداقل ۴۰ دقیقه زمان میبرد.