مواد لازم و آموزش اشکنه زنجانی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

طرز تهیه اشکنه زنجانی
اشکنه زنجانی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که به شهر زنجان تعلق دارد. با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید تا روش تهیه این غذا را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس | ۱ پیمانه |
لپه | ¼ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۱ عدد بزرگ |
آرد گندم | ۱ قاشق غذاخوری |
رشته ورمیشل | ½ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
سبزی معطر خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
آبغوره | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه اشکنه زنجانی
مرحله اول
برای درست کردن اشکنه زنجانی، ابتدا لپه را چند ساعت قبل در آب خیس میکنیم تا نرم و نفخ آن گرفته شود. سپس پیاز را به صورت ریز خرد میکنیم.
مرحله دوم
پیاز را با کمی روغن در یک قابلمه میریزیم و خوب سرخ میکنیم تا نرم و شفاف شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم و کمی دیگر تفت میدهیم.
مرحله سوم
آرد را به مخلوط اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا کمی سرخ شود و بوی خامی آن گرفته شود. سپس رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به خوبی سرخ شود.
مرحله چهارم
حالا لپه خیس خورده را آبکش کرده و به همراه عدس به قابلمه میریزیم. سپس کمی تفت میدهیم و ۵ لیوان آب جوش به آن اضافه میکنیم. اجازه میدهیم تا لپه و عدس نیم پز شوند.
مرحله پنجم
وقتی عدس و لپه کمی نرم شدند، سیبزمینی را پوست گرفته و به صورت مکعبی خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم. در این مرحله طعم اشکنه را چک میکنیم و به مقدار دلخواه نمک و ادویه اضافه میکنیم.
مرحله ششم
اجازه میدهیم اشکنه خوب جا بیفتد، سپس رشتهفرنگی را خرد کرده و به همراه آبغوره به قابلمه اضافه میکنیم. بعد از ۱۰ دقیقه، غذا آماده سرو است و میتوانیم آن را با نان میل کنیم.