مواد لازم و آموزش اشکنه عدس برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش اشکنه عدس
اشکنه عدس یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که به روشهای مختلف درست میشود. این غذا یکی از قدیمیترین غذاهای ایرانی است و به همین دلیل دستورهای زیادی برای تهیه آن وجود دارد. یکی از معروفترین این دستورها، اشکنه عدس است که خیلی شبیه به عدسی هم هست و به همین دلیل طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید در تهیه اشکنه عدس از انواع سبزیجات دلخواه خود استفاده کنید. برای یادگیری کامل این دستور، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 2 نفر | |
عدس | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد متوسط |
سیب زمینی | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
رشته پلویی | 1 لیوان |
شنبلیله | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت اشکنه عدس
مرحله اول
ابتدا عدس را در یک کاسه بریزید و روی آن آب بریزید تا کاملاً خیس بخورد. این کار را حداقل 1 ساعت انجام دهید و در این مدت اگر ممکن است 2 بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
پیاز را پوست کنید و بشویید، سپس به صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید تا گرم شود. سپس پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
پیازها را تفت دهید تا سبک شوند و طلایی و سرخ شوند. سپس زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد از آن رب گوجهفرنگی را نیز اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله چهارم
عدس خیس خورده را در آبکش بریزید و بشویید و سپس به مخلوط پیاز اضافه کنید و آنها را 3 دقیقه دیگر تفت دهید. سپس آب را به اندازه کافی روی مواد بریزید.
مرحله پنجم
درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید عدسها با حرارت کم بپزند. در این زمان سیبزمینی را پوست کنید و نگینی خرد کنید و آن را در وسط پخت به مواد اضافه کنید.
مرحله ششم
وقتی که عدس و سیبزمینیها تقریباً پخته شدند، رشتهها را نصف کنید و به اشکنه اضافه کنید. سپس بگذارید که به مدت 15 دقیقه دیگر بپزد تا اشکنه جا بیفتد.
مرحله هفتم
وقتی رشتهها هم نرم و پخته شدند، اشکنه آماده است. آن را در ظرف مورد نظر خود بکشید و سرو کنید. این غذا معمولاً باید با آب سرو شود زیرا معمولاً با نان همراه است.