مواد لازم و آموزش اوتورتما سیب زمینی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش اوتورتما سیب زمینی
اوتورتمای سیب زمینی یک غذای ترکی خوشمزه است که از لایههای سیبزمینی، گوشت، سبزیجات و پنیر درست میشود. این غذا به خاطر کمچرب بودنش، میتواند گزینهای سالم و مقوی باشد. شما میتوانید اوتورتما را بهعنوان پیشغذا، میانوعده یا حتی برای شام سرو کنید. با توجه به ظاهر زیبا و رنگارنگی که دارد، خیلی مناسب مهمانیها و جمعهای دوستانه است. برای یادگیری این دستور پخت خوشمزه، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر | |
سیب زمینی | ۵ عدد بزرگ |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
فلفل سبز | ۲ عدد |
روغن زیتون | ۴ قاشق غذاخوری |
کره | ۱ قاشق غذاخوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
زیره | ۱ قاشق چایخوری |
پنیر چدار | ۲۰۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت اوتورتما سیب زمینی
مرحله اول
برای درست کردن اوتورتما سیبزمینی خوشمزه به صورت ترکی، ابتدا سیبزمینیها را خوب بشویید و پوست بکنید. سپس آنها را به صورت ورقههای نازک برش بزنید. یک کاغذ روغنی روی سینی فر بگذارید.
مرحله دوم
سپس سطح کاغذ روغنی را کمی چرب کنید و ورقههای سیبزمینی را بهصورت یکنواخت روی آن بچینید. روغن زیتون را با یک فرچه روی سیبزمینیها بزنید و کمی نمک روی آنها بپاشید. فر را به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
مرحله سوم
حالا سینی فر را به مدت ۱۵ دقیقه درون فر با همان دما قرار دهید تا سیبزمینیها…
“““html
ورقه شده سرخ شود. یک تابه بر می داریم و روی حرارت با روغن کم می گذاریم تا داغ شود. پیاز را شسته و پوست می کنیم.
مرحله چهارم
سپس آن را نگینی ریز خرد می کنیم و درون روغن تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. سیر را رنده کرده و به پیازها اضافه می کنیم و تفت می دهیم. سپس گوشت چرخ کرده به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله پنجم
وقتی گوشت کمی سرخ شد، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ رب خوب باز شود. سپس گوجه فرنگیها را که شسته و به شکل ریز خرد کردهایم به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
مرحله ششم
فلفل دلمهای را هم به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. وقتی گوجه و فلفلها کمی نرم شد، نمک و ادویهها را اضافه می کنیم و کمی هم میزنیم تا ادویهها هم تفت بخورد.
مرحله هفتم
سپس درب ماهیتابه را میبندیم و اجازه میدهیم که مواد با شعله کم به مدت ۵ دقیقه بپزند و آب گوجه بخار شود. سپس مواد را از روی حرارت بر میداریم. یک ظرف مناسب فر آماده میکنیم و کف آن را چرب میکنیم.
مرحله هشتم
یک لایه ورقه سیبزمینی تنوری شده را درون ظرف میچینیم. سپس یک لایه از مواد گوشتی را روی سیبزمینیها میریزیم. دوباره یک لایه سیبزمینی قرار میدهیم. کمی آویشن روی آن میپاشیم و روی سطح آن را کاملاً با پنیر چدار رنده شده میپوشانیم.
مرحله نهم
ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در داخل فری که از قبل گرم شده به دمای ۱۸۰ میگذاریم تا پنیر آب شود. سپس ۱۰ دقیقه گریل فر را روشن کرده و میگذاریم تا روی پنیرها نیز طلایی شود. بعد از آن ظرف را از فر خارج کرده و سرو میکنیم.