مواد لازم

مواد لازم و آموزش ایزگارا بالیک برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش ایزگارا بالیک

ایزگارا بالیک یک غذای سنتی ترکیه است که با ماهی کبابی درست می‌شود. برای این غذا می‌توان از ماهی‌های مختلفی استفاده کرد، مثل ماهی کولی، چوپرا، اردک ماهی، ماکرل و یا لوفر. خواص غذایی ماهی‌ها بسیار زیاد است و طعم خوشمزه‌ای هم دارند. در این دستور، از ماهی کبابی استفاده می‌کنیم که سالم‌تر از ماهی‌های سرخ شده است و ضرر کمتری دارد.

مواد لازم برای ۴ نفر
ماهی چوپرا، قزل یا کپور ۲ عدد متوسط
آب لیمو ترش تازه ۲ قاشق غذا خوری
پیاز حلقه شده ۱ عدد
رنده پوست لیمو ترش ۱ قاشق چای خوری
لیمو ترش حلقه شده ۱ عدد برای زیر ماهی
رزماری چند برگ
سیر ۴ حبه
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
تخم گشنیز و پوره فلفل به مقدار لازم
زردچوبه و پاپریکا به مقدار لازم
سبزیجات معطر خشک به مقدار لازم

دستور پخت ایزگارا بالیک

مرحله اول

برای درست کردن ایزگارا بالیک، ابتدا باید ماهی را تمیز کرده و با آب سرد بشوییم. سپس ماهی را در یک ظرف قرار می‌دهیم و روی آن مقدار زیادی نمک، آب لیمو تازه و فلفل سیاه می‌ریزیم. بعد ماهی را یک ساعت در یخچال می‌گذاریم تا طعم‌ها به آن نفوذ کند.

مرحله دوم

حالا تمام ادویه‌ها و سبزی‌ها را در یک کاسه با هم مخلوط می‌کنیم. بعد از آن روغن را به مخلوط اضافه کرده تا خمیر نسبتاً نرمی به دست آید. سیرها را خرد کرده و درون شکم ماهی می‌ریزیم و سپس خمیر را روی ماهی و درون شکم آن می‌مالیم.

مرحله سوم

سپس با دست به خوبی ماهی را ماساژ می‌دهیم. برای طعم بهتر، به صورت اریب روی پوست ماهی برش‌هایی ایجاد می‌کنیم. بعد پیاز را شسته و حلقه حلقه می‌کنیم و کف سینی فر را با کمی روغن چرب کرده و پیازهای حلقه‌ای را کف آن می‌چینیم.

مرحله چهارم

لیمو ترش را هم به صورت حلقه‌ای برش می‌زنیم و روی پیازها قرار می‌دهیم. حالا ماهی را روی پیاز و لیمو قرار می‌دهیم و چند برگ رزماری هم روی ماهی می‌ریزیم. سپس سینی را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱ ساعت قرار می‌دهیم تا ماهی بپزد.

مطالب پیشنهادی

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا