مواد لازم و آموزش بادمجان پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش بادمجان پلو
بادمجان پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که میتوان آن را با مواد مختلف تهیه کرد. برای یادگیری طرز تهیه این غذا، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد درشت |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
بادمجان | ۲ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت بادمجان پلو
مرحله اول
برای درست کردن بادمجان پلوی مجلسی، اول بادمجان ها را به صورت حلقهای یا مکعبی خرد میکنیم. سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن به آن اضافه میکنیم. وقتی روغن داغ شد، بادمجان ها را به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
بادمجانها را خوب سرخ میکنیم و بعد کنار میگذاریم. سپس پیاز را نگینی خرد کرده و همراه با کمی روغن در یک تابه میگذرانیم تا نرم شود. پس از آن، کمی زردچوبه و فلفل سیاه هم به آن اضافه میکنیم.
مرحله سوم
حالا تفت دادن را یک دقیقه دیگر ادامه میدهیم تا پیاز خوب با ادویهها مخلوط شود. سپس گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه میکنیم و آن را تفت میدهیم تا رنگ گوشت عوض شود و خوب سرخ شود.
مرحله چهارم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و چند دقیقه تفت میدهیم تا رنگش عوض شود. سپس یک فنجان آب جوش به تابه اضافه میکنیم و درب آن را میگذاریم تا گوشت بپزد و آب کم شود.
مرحله پنجم
حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب زودتر به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، یک قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق چایخوری نمک به آب اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله، برنجی که قبلاً خیس کردهایم را به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم کمی پخته شود. بعد از حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه، وقتی دانههای برنج نرم شده و روی آنها شکاف کوچکی ایجاد شده است، برنج را آبکشی میکنیم.
مرحله هفتم
حالا قابلمهای که برای پخت بادمجان پلو در نظر گرفتهایم را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و دو قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه میکنیم. برای تهیه ته دیگ، به سلیقه خود میتوانیم از سیبزمینی ورقهای یا نان لواش استفاده کنیم.
مرحله هشتم
روی ته دیگ را با برنج ساده پر میکنیم، سپس یک لایه از گوشت چرخ کرده و بادمجان سرخشده روی برنج میریزیم. این کار را به همین صورت ادامه میدهیم تا مواد تمام شوند و در آخرین لایه، حتماً از برنج ساده استفاده میکنیم.
مرحله نهم
در نهایت درب قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، زعفران دم کرده را اضافه میکنیم. بعد از پایان پخت، غذا را به آرامی مخلوط کرده و سپس سرو میکنیم.