مواد لازم

مواد لازم و آموزش باسترما پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش باسترما پلو

باسترما پلو یکی از غذاهای محلی و سنتی اردبیل است. پخت این غذای خوشمزه و لذیذ آذری خیلی ساده و راحت است و با استفاده از مواد اولیه کمی که در دسترس دارید، آماده می‌شود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله آموزش باسترما پلو، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج محلی ۴ پیمانه
ران مرغ ۴ عدد
کره محلی یا معمولی ۵۰ گرم
زعفران دم کرده نصف فنجان
روغن زیتون ۳ قاشق غذا خوری
روغن مایع به میزان لازم
آبلیموی تازه ۳ قاشق غذاخوری
آب، زردچوبه و دارچین به میزان لازم
نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه به میزان لازم
سیب زمینی در صورت نیاز ۱ عدد

آموزش باسترما پلو

مرحله اول

ابتدا برنج را بشویید و در یک ظرف مناسب بگذارید. روی آن آب بریزید و مقداری نمک هم اضافه کنید. حالا بگذارید برنج حدود ۲ تا ۳ ساعت خیس بخورد تا دانه‌های برنج نرم شوند.

مرحله دوم

مرغ‌ها را در یک ظرف مناسب بگذارید و با نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، دارچین، زعفران دم کرده، چند قاشق روغن زیتون و آبلیموی تازه کاملاً مخلوط کنید. این کار باعث می‌شود مرغ طعم دار شود.

نکته: شما می‌توانید این غذا را با مرغ، اردک یا گوشت گوسفند تهیه کنید، بر اساس سلیقه خودتان.

مرحله سوم

روی ظرف مرغ‌های طعم دار شده را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یخچال بگذارید. این باعث می‌شود مرغ عطر ادویه‌ها را به خود بگیرد.

مرحله چهارم

سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، هر دو طرف مرغ‌ها را به طور کامل سرخ کنید تا طلایی شوند.

نکته: اگر تکه‌های مرغ بزرگ بود، می‌توانید مقداری آب اضافه کنید تا مرغ‌ها خوب بپزند.

مرحله پنجم

حالا در یک قابلمه کمی آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی آب جوش آمد، برنج‌ها را اضافه کنید و پس از ۷ تا ۸ دقیقه، برنج را آبکش کنید.

مرحله ششم

یک لیوان از آب لعاب برنج را بردارید و در ظرفی با مقداری کره محلی یا کره معمولی ذوب شده و دو تا سه قاشق زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و کنار بگذارید.

مرحله هفتم

حالا در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس مرغ‌ها را کنار هم در کف ظرف بگذارید و اگر جا خالی باشد، می‌توانید برش‌های سیب‌زمینی را در آن جا بدهید.

مرحله هشتم

سپس نیمی از برنج آبکش شده را روی مرغ‌ها بریزید و با کف قاشق فشار دهید تا مرغ‌ها به خوبی زیر برنج پوشیده شوند. سپس باقی‌مانده برنج را نیز اضافه کنید و دوباره با قاشق فشار دهید و صاف کنید.

مرحله نهم

در این مرحله، مخلوط آب لعاب برنج و زعفران و کره را روی برنج بریزید به طوری که همه برنج را بپوشاند. بعد دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید و حرارت را کمی بالا ببرید.

مرحله دهم

زمانی که بخار از برنج بالا رفت، حرارت را ملایم کنید تا برنج به آرامی بپزد و مرغ‌ها هم کاملا پخته و برشته شوند. پس از حدود یک ساعت، باسترما پلو آماده است. حالا قابلمه را در ظرف مناسبی برگردانید و باسترما پلو خوشمزه را همراه با انواع سالاد و ترشی سرو کنید. نوش جان!

سایت آموزش آشپزی رضیم

مواد لازم و آموزش باسترما پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا