مواد لازم و آموزش باقالی پلو با ماهیچه خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش باقالی پلو با ماهیچه
باقالی پلو با ماهیچه یکی از غذاهای خاص ایرانی است که معمولا در مناسبتهای ویژه تهیه میشود. برای یادگیری طرز تهیه سنتی این خوراک خوشمزه به صورت مرحله به مرحله، در ادامه با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماهیچه گوسفندی | ۲ عدد |
لپه باقلا سبز | ۲ پیمانه |
شوید خشک | ۱ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
برنج | ۴ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
آموزش باقالی پلو با ماهیچه
آماده سازی باقلا سبز
ابتدا باقلا سبز را خوب میشوییم و سپس آبکش میکنیم و کنار میگذاریم. بعد از آن برنج را بسته به نوعش خیس میکنیم. یک قابلمه بزرگ برمیداریم و آن را تا نصف آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا آب به جوش بیاید.
اضافه کردن برنج
زمانی که آب جوش آمد، یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم و سپس برنج را اضافه میکنیم. در این مرحله ممکن است آب از جوش بیفتد، بنابراین صبر میکنیم تا دوباره آب به جوش بیاید و بعد باقلا سبز را میریزیم.
آبکش کردن
حالا باید صبر کنیم تا اطراف دانههای برنج نرم شود و مغز آن کمی سفت باقی بماند. وقتی برنج آماده شد، آن را به همراه باقلا سبز آبکش میکنیم و کنار میگذاریم. سپس قابلمهای که برای پخت باقلی پلو انتخاب کردیم را روی حرارت قرار میدهیم.
درست کردن ته دیگ
مقداری کمی روغن داخل قابلمه میریزیم و منتظر میمانیم تا داغ شود. سپس میتوانیم به دلخواه از سیبزمینی حلقهای یا نان لواش برای تهیه تهدیگ استفاده کنیم. بعد یک لایه از برنج را روی ته قابلمه میریزیم و کمی شوید خشک، پودر دارچین و پودر هل روی آن میپاشیم.
چیدن لایه به لایه برنج و باقلا
به همین ترتیب بر روی هر لایه برنج و باقلا مقداری شوید خشک را به همراه کمی دارچین و پودر هل در مخلوط میریزیم. لایه آخر برنج را با باقالی سبز پر میکنیم و با ته قاشق وسط برنج یک سوراخ ایجاد میکنیم تا برنج بهخوبی پخته شود.
پخت برنج
حالا کره را خرد کرده و بهصورت یکنواخت روی برنج میریزیم. سپس نصف لیوان آب به قابلمه اضافه میکنیم. وقتی بخار از برنج بلند شد، حرارت را کم میکنیم و یک دمکنی روی درب قابلمه میگذاریم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزد.
سرخ کردن پیاز
ابتدا پیازها را بهصورت خلالی برش میزنیم و در یک قابلمه مناسب کمی سرخ میکنیم تا سبک شوند. بعد زعفران دمکرده و مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به پیازها اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا همهچیز خوب با هم ترکیب شود.
اضافه کردن ماهیچه
سپس ماهیچه را به مخلوط اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت میدهیم تا سرخ شود و رنگش تغییر کند. بعد یک تکه چوب دارچین و ۲ لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و درب قابلمه را میگذاریم تا ماهیچه با حرارت کم بپزد.
سرو
برای پخت ماهیچه در قابلمه بهطور معمول ۳ تا ۴ ساعت زمان نیاز است (اگر از زودپز استفاده کنید ۱ ساعت کافی است). بعد از اینکه ماهیچه تقریباً پخته شد، نمک و فلفل آن را به مقدار دلخواه اضافه کرده و آب آن را در یک کاسه جداگانه میریزیم و همراه با باقالی پلو سرو میکنیم.
نکات آموزش باقالی پلو با ماهیچه
آموزش تهچین باقالی پلو با ماهیچه
اگر میخواهید در تهیه باقالی پلو با ماهیچه تنوع ایجاد کنید و آن را بهصورت شیکتر و به روش رستورانهای لوکس سرو کنید، توصیه ما این است که از دستور تهچین باقالی پلو با ماهیچه استفاده کنید. میتوانید این دستور را در مطلب زیر مشاهده نمایید.