مواد لازم و آموزش باقالی پلو با مرغ خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش باقالی پلو با مرغ
باقالی پلو با مرغ یکی از غذاهای محبوب و مجلسی در ایران است که معمولاً در مهمانیها تهیه میشود. برای یادگیری طرز تهیه این غذا با ما در وبسایت رضیم همراه باشید!
مواد لازم برای ۴ نفر | |
باقلا سبز | ۲ پیمانه |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد درشت |
گوشت مرغ | ۴ تکه ران یا سینه |
سیر | ۲ حبه |
شوید تازه یا خشک | ۳ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت باقالی پلو با مرغ
تفت دادن پیاز
در ابتدا پیازها را به شکل خلالی برش میزنیم و با کمی روغن در یک قابلمه تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند. سپس سیر رنده شده را اضافه میکنیم و فقط تا زمانی که بوی خوش سیر بلند شود، تفت میدهیم.
اضافه کردن تکه های مرغ
حالا تکههای مرغ را به قابلمه اضافه میکنیم و آنها را به خوبی سرخ میکنیم. بعد از سرخ کردن مرغ، ۱ تا ۲ لیوان آب و کمی نمک و فلفل به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا مرغ با حرارت ملایم بپزد.
آماده سازی برنج
در این مرحله به تهیه باقالی پلو میپردازیم. برنج را بسته به نوع آن خیس میکنیم. سپس یک قابلمه آب را روی حرارت میگذاریم و مقداری نمک به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم آب به جوش بیاید.
ابکش کردن برنج
وقتی آب جوش آمد، برنج را آبکشی کرده و میشوییم. سپس آن را به قابلمه آب جوش اضافه میکنیم و بسته به نوع برنج حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه برای پخت برنج زمان میدهیم. برای امتحان کردن برنج، باید آن را زیر دندان یا بین دو انگشت خود تست کنیم.
افزودن باقالی ها
وقتی که برنج نرم شده و پخته و مغز آن هنوز کمی سفت است، یعنی برنج ما آماده است و باید آن را آبکش کنیم. سپس باقالیها را به مدت ۵ دقیقه در آب جوش میریزیم و کف روی آن را میگیریم، بعد از آن آنها را آبکش کرده و با برنج مخلوط میکنیم.
آماده کردن ته دیگ
در این مرحله یک قابلمه مناسب را روی حرارت میگذاریم و مقداری روغن داخل آن میریزیم. برای تهیه تهدیگ، میتوانیم از نان لواش یا سیبزمینی حلقهای استفاده کنیم. سپس روی تهدیگ را با مخلوط برنج و باقالی سبز پر میکنیم.
افزودن شوید
روی هر لایه برنج، مقداری شوید خشک یا شوید تازه خرد شده میریزیم و به این ترتیب تمام برنج را داخل قابلمه میریزیم. حالا روی درب قابلمه دمکنی قرار میدهیم و اجازه میدهیم به مدت حدود یک ساعت دم بکشد.
سرو
در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، مرغ با زعفران دمکرده را اضافه میکنیم و وقتی برنج دم کشید، آن را به همراه مرغ زعفرانی سرو میکنیم. همچنین آب و پیازهای داخل قابلمه مرغ را به یک کاسه کوچک میریزیم و در کنار غذا سرو میکنیم.
نکات پخت باقالیپلو با مرغ
شفته شدن برنج
یکی از مشکلات رایج برای کسانی که تازه شروع به تهیه باقالیپلو میکنند، شفته و خمیر شدن برنج است. برای جلوگیری از این مشکل، حتماً برنج خود را نسبت به پلوی ساده کمی زندهتر آبکش کنید تا در انتها برنجی دانهدانه و یکدست داشته باشید.