مواد لازم و آموزش باقالی پلو با گوشت برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش باقالی پلو با گوشت
باقالی پلو با گوشت یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب در ایران است که معمولاً به عنوان غذایی خاص و لاکچری شناخته میشود. این غذا بیشتر در مجالس و مهمانیها تهیه میشود و به همین دلیل افراد کمتر آن را به صورت روزمره در خانه درست میکنند. اما برای درست کردن باقالی پلو با گوشت، نیازی نیست که حتماً از گوشت گردن یا مقدار زیادی گوشت استفاده کنیم. میتوانیم از تکههای کوچک گوشت خورشتی هم استفاده کنیم. البته مقدار گوشت مهم است، اما اگر از ادویهها و طعمدهندههای خوب استفاده کنیم، میتوانیم این غذا را با کمترین مقدار گوشت هم تهیه کنیم. برای دیدن آموزش کامل تهیه باقالی پلو با گوشت، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
باقالی | ۲ پیمانه |
شوید خشک | ۴ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
آموزش باقالی پلو با گوشت
مرحله اول
برای درست کردن باقالی پلو مجلسی، اول برنج را بسته به نوع آن، بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت با آب ولرم و کمی نمک خیس میکنیم. سپس باقالی را همراه با ۲ پیمانه آب داخل یک قابلمه میریزیم و روی حرارت متوسط میگذاریم.
مرحله دوم
زمانی که آب به جوش آمد، روی آن کمی کف میآید که باید این کف را بگیریم و دور بریزیم. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه میدهیم باقالیها بجوشند، سپس آنها را آبکشی کرده و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
بعد از اینکه برنج به خوبی خیس خورد، یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و آن را تا نیمه با آب پر میکنیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم. وقتی آب به جوش آمد، ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله چهارم
اکنون برنج خیسانده شده را همراه با باقالی نیمپز شده به آب جوش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بپزند، سپس آنها را آبکشی میکنیم. بعد یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله مقداری نمک در ته قابلمه میریزیم و برای ته دیگ میتوانیم از سیبزمینی اسلایس شده یا نان لواش استفاده کنیم. سپس روی ته دیگ را با مخلوط باقالی و برنج به طور کامل میپوشانیم.
مرحله ششم
حالا کمی شوید و دارچین روی برنج و باقالی میپاشیم، سپس مخلوط برنج و باقالی را به صورت لایهای در قابلمه میریزیم تا تمام مواد استفاده شوند. در پایان کره را روی برنج میریزیم.
مرحله هفتم
حالا یک دمکنی تمیز روی درب قابلمه قرار میدهیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد میکنیم تا بخار داخل قابلمه جمع شود، سپس حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم باقالی پلو با گوشت به آرامی بپزد.
“““html
اجازه میدهیم باقالیپلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
مواد لازم برای گوشت | |
گوشت بدون استخوان | ۶۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
رب گوجهفرنگی (اختیاری) | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر | ۲ حبه |
زعفران دمکرده | ۴ قاشق غذاخوری |
آب لیموترش | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آموزش باقالی پلو با گوشت
مرحله اول
برای درست کردن گوشت خوشمزه برای باقالیپلو، اول گوشت را خوب میشوییم و خشک میکنیم. بعد، آن را به اندازههای دلخواه خرد میکنیم. سپس، یک تابه را روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم.
مرحله دوم
حالا گوشتهای خرد شده را به تابه اضافه میکنیم و آنها را خوب تفت میدهیم تا قهوهای و سرخ شوند. اما دقت کنید که گوشتها را نباید زیاد تفت بدهید، چون در نهایت ممکن است سفت و خشک شوند.
مرحله سوم
پس از اینکه تمام قطعات گوشت را سرخ کردیم، آنها را از تابه بیرون میآوریم و کنار میگذاریم. سپس پیازها را خلالی خرد کرده و به همراه کمی روغن به تابه اضافه مینماییم و تفت میدهیم.
مرحله چهارم
حالا سیر را رنده میکنیم و به همراه کمی زردچوبه به تابه اضافه میکنیم. به تفت دادن ادامه میدهیم تا مواد خوب ترکیب شوند. در صورت تمایل، میتوانیم رب گوجهفرنگی را به تابه اضافه کنیم و کمی تفت دهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، گوشتهای سرخ شده را دوباره به تابه برمیگردانیم، سپس ۲ لیوان آب به تابه اضافه میکنیم و درب تابه را میگذاریم تا گوشت به مدت ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت بپزد و کاملاً نرم شود.
مرحله ششم
در ۳۰ دقیقه آخر پخت گوشت، دارچین، آب لیمو ترش، زعفران دمکرده و کمی نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه میکنیم و میگذاریم ۳۰ دقیقه دیگر بپزد. سپس آن را با باقالیپلو سرو میکنیم.