مواد لازم و آموزش باقلوای سید خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش باقلوای سید
باقلوا یکی از شیرینی های معروف ایرانی و ترکی به حساب میآید. یکی از معروفترین باقلواهای ایرانی، باقلوای سید از شهر رشت است که به طرز ویژهای خوشمزه است و به راحتی میتوان آن را در خانه درست کرد. باقلوا معمولاً به عنوان شیرینی یا میان وعده با چای سرو میشود. مغزیجات داخل باقلوا آن را مقوی و خوش طعم میکند. دستور زیر میتواند حدود ۱۸ عدد باقلوا برای شما درست کند. برای یادگیری کامل این آموزش شیرینیپزی به ادامه مطلب در سایت آموزشی رضیم مراجعه کنید.
مواد لازم باقلوای سید | |
آرد قنادی | ۲ پیمانه |
نشاسته گل | ¼ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
آب | ۱ فنجان |
گلاب | ½ فنجان |
کره ذوب شده | ۵۰ گرم |
مواد لازم شربت باقلوا | |
شکر | ۲۵۰ گرم |
آب | ۱ لیوان |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور پخت باقلوای سید
مرحله اول
برای تهیه باقلوای خوشمزه سید به سبک رشتی، اول یک کاسه بزرگ آماده میکنیم. سپس نشاسته را با آب سرد و گلاب مخلوط میکنیم. وقتی که خوب حل شد، کمکم آرد را الک کرده و به مخلوط نشاسته اضافه میکنیم.
مرحله دوم
زمانی که تمام آرد را اضافه کردید و خوب هم زدید و یک خمیر نرم به دست آمد، تخممرغ را درون خمیر میشکنیم و خوب هم میزنیم تا با خمیر یکدست شود. سپس کره ذوب شده را به خمیر میافزاییم و مجدداً هم میزنیم تا خمیر کاملاً یکنواخت شود.
مرحله سوم
“““html
ابتدا یک لیوان بزرگ آب کنار خود قرار میدهیم و به آرامی آب را به خمیر اضافه میکنیم و مدام هم میزنیم تا غلظت خمیر به اندازه دوغ برسد. سپس خمیر را از یک صافی عبور میدهیم تا اگر گولهای در آن باشد از بین برود.
مرحله چهارم
خمیر باید کاملاً صاف و یکدست باشد. بعد از آن زعفران دمکرده را به مخلوط اضافه کرده و دوباره با همزن دستی هم میزنیم تا همه چیز یکدست شود. خمیر را در گوشهای میگذاریم تا نیم ساعت استراحت کند.
مرحله پنجم
در هنگام استراحت خمیر، یک قابلمه برمیداریم و شکر و آب را در آن میریزیم و روی حرارت ملایم میگذاریم تا شکر حل شود و مخلوط شروع به جوشیدن کند. وقتی شربت غلیظ شد، کمی زعفران دمکرده به آن اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در آخر، آب لیمو را اضافه کرده و از روی حرارت برمیداریم. خمیر را در یک بطری سس خالی که دهانه باریکی دارد، میریزیم. سپس یک تابه را روی حرارت قرار میدهیم و کف آن را با فرچه چرب میکنیم. بعد خمیر را به صورت رشتهای و به آرامی در کف تابه میریزیم.
مرحله هفتم
چند ثانیه صبر میکنیم تا خمیر چسبندگی خودش را از دست بدهد و سپس آن را از تابه خارج میکنیم. همین کار را ادامه میدهیم تا تمام خمیر مصرف شود. توریهای پخته شده را روی سفره پارچهای پهن میکنیم تا خنک شود و سپس آنها را به شکل مستطیل تا میزنیم.
مرحله هشتم
سپس بسته به سلیقهتان مقداری مغز گردو یا پسته درون آن قرار داده و رول میکنیم و کنار میگذاریم. بعد یک تابه سرد برمیداریم و رولهای باقلوا را به صورت منظم درون آن میچینیم تا کاملاً پر شود.
مرحله نهم
سپس روغن سرد را روی آن میریزیم و تابه را روی گاز قرار میدهیم تا باقلواها سرخ شوند. سپس باقلواها را روی یک پارچه تمیز یا توری قرار میدهیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. باقلواها را نباید در روغن داغ سرخ کرد.
مرحله دهم
روغن داغ باعث میشود باقلواها پف کنند و شکل خود را از دست بدهند. اگر باقلوا اضافی ماند، باید اجازه دهیم تابه و روغن کاملاً سرد شود و سپس باقلواهای باقیمانده را درون آن بچینیم و دوباره روی حرارت قرار دهیم.
مرحله یازدهم
باقلواهای سرخ شده را کنار میگذاریم تا از حرارت بیفتند. شربت و باقلواها باید ولرم باشند. باقلواها را درون شربت میزنیم تا شربت به خود جذب کند و سپس درون یک ظرف مناسب میچینیم و با چای سرو میکنیم.