مواد لازم و آموزش باقلوای گردویی خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش باقلوای گردویی
باقلوا یکی از شیرینیهای محبوب در ایران و ترکیه است. باقلوای گردویی، که در شهر زیبای آستارا بسیار معروف است، طعمی لذیذ و خوشمزه دارد و به راحتی در خانه تهیه میشود. عموماً این شیرینی را به عنوان خوراکی خوشمزه یا کنار چای میخورند. وجود مغزیجات در داخل باقلوا باعث میشود که این دسر هم خوشمزه و هم مغذی باشد. اگر میخواهید با طرز تهیه باقلوای گردویی آشنا شوید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم باقلوای گردویی | |
شیر ولرم | یک و نیم لیوان |
تخم مرغ | ۲ عدد |
خمیر مایه | یک چهارم قاشق چای خوری |
شکر | ۲ قاشق چای خوری |
کره | ۱۰۰ گرم |
نمک | یک چهارم قاشق چای خوری |
آرد سفید | چهار و نیم تا ۵ لیوان |
مواد لازم برای شیره | |
آب | ۲ لیوان |
شکر | ۲ لیوان |
گلاب | یک چهارم لیوان |
جوهر لیمو | یک هشتم قاشق چای خوری |
مواد میانی | |
گردوی خرد شده | یک و نیم لیوان |
شکر | یک و نیم لیوان |
هل آسیاب شده | ۱ قاشق غذا خوری معمولی |
کره ذوب شده | ۱۵۰ گرم |
“““html مواد لازم برای باقلوای گردویی |
|
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
زعفران | کمی |
روش تهیه باقلوای گردویی
مرحله اول
برای تهیه باقلوای خوشمزه و مخصوص گردویی، ابتدا باید شربت آن را درست کنیم. برای اینکار، آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر حل شود و شربت جوش بیاید.
مرحله دوم
بعد از ۲۰ دقیقه که شربت جوشید، مقدار کمی گلاب اضافه کنید. وقتی دوباره شربت به جوش آمد، جوهر لیمو را با یک قاشق آب سرد حل کرده و به شربت اضافه کنید. میتوانید به جای جوهر لیمو از یک قاشق آبلیمو هم استفاده کنید.
ادامه روش تهیه باقلوا
یک دور هم بزنید و وقتی شربت دوباره جوشید و دو بار به جوش آمد، آن را از روی حرارت برمیداریم تا خنک شود. سپس یک کاسه بردارید و نصف لیوان شیر را با خمیر مایه، شکر و ۳ قاشق مربا خوری آرد مخلوط کنید و روی آن را بپوشانید.
مرحله چهارم
حدود ۱۰ دقیقه به خمیر مایه استراحت بدهید تا فعال شود. سپس یک کاسه دیگر بردارید و شیر، کره ذوب شده، تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید و خمیر مایه را هم به آن اضافه کنید. آرد را کمکم به mixture اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر یکدست به دست بیاید.
مرحله پنجم
خمیر را با دست ورز دهید تا کاملاً یکدست شود و به دست نچسبد. سپس آن را در یک کاسه قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید و برای یک ساعت استراحت دهید. بعد از یک ساعت خمیر را بردارید و پف آن را با دست بزنید.
ادامه روش تهیه باقلوای گردویی
سپس خمیر را به ۸ تکه تقسیم کنید. ۲ تکه بزرگ برای بالا و پایین و ۶ تکه کوچک برای لایههای وسط. روی تکههای خمیر را بپوشانید و ۵ دقیقه استراحت کنید. یک قالب ۲۵ سانتیمتر بردارید و کف آن را با ۱ قاشق کره ذوب شده چرب کنید.
مرحله هفتم
سپس مقداری آرد روی کف قالب بپاشید و یکی از تکههای بزرگ را با وردنه باز کنید و به قالب منتقل کنید. اضافههای خمیر را ببرید و روی سطح خمیر را کره بمالید. سپس در یک کاسه، گردوها را خرد کنید، طوری که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت باشند.
مرحله هشتم
شکر و هل را هم به گردوها اضافه کرده و مخلوط کنید. روی خمیر را با مخلوط گردو و شکر بپوشانید و با پشت قاشق صاف کنید. سپس از تکههای کوچکتر استفاده کرده و آنها را باز کنید و روی مواد قرار دهید.
ادامه روش تهیه باقلوای گردویی
حالا دوباره روی خمیر را با کره بمالید و کمی از مخلوط گردوها روی آن بریزید. همین کار را با لایههای بعدی انجام دهید تا ۶ تکه تمام شود. برای لایه آخر، یکی از تکههای بزرگتر را با ضخامت مناسب باز کنید و بر روی همه مواد قرار دهید.
مرحله دهم
سپس به مدت ۲۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید تا کمی سفت شود. خمیر را به شکل لوزی و به اندازه دلخواه برش بزنید. در یک کاسه، زرده تخم مرغ و کمی زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید.
مرحله یازدهم
حالا با یک فرچه، روی خمیر را به طور مساوی رومال کنید. فر را از قبل با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. سپس باقلوا را داخل آن قرار دهید و حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه زمان بدهید تا بپزد.
پایان روش تهیه باقلوای گردویی
زمانی که روی باقلوا کاملاً طلایی شد، آن را از فر خارج کنید و به آرامی شربت سرد شده را روی آن بریزید. سپس باقلواها را دوباره برش زده و صبر کنید تا سرد شوند. بعد میتوانید آنها را از قالب جدا کرده و سرو کنید.