مواد لازم

مواد لازم و آموزش بامیه پلو با مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش بامیه پلو با مرغ

بامیه پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که به استان‌های جنوبی کشور مربوط می‌شود. اگر می‌خواهید طرز تهیه این غذا را به طور کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
بامیه ریز ۲۵۰ گرم
پیاز درشت ۱ عدد
سیر ۲ حبه
فیله مرغ ۸ تکه
سیب‌زمینی برای ته‌دیگ ۲ عدد متوسط
برنج ۳ الی ۴ پیمانه
رب گوجه‌فرنگی به میزان لازم
آبلیمو ۲ قاشق
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
زعفران به میزان لازم

آموزش بامیه پلو با مرغ

مرحله اول

برای تهیه بامیه پلو، ابتدا بامیه‌های تازه و کوچک را انتخاب کنید. بامیه‌ها را خوب بشویید و بگذارید کمی خشک شوند. با چاقوی تیز، قسمت بالای بامیه را جدا کنید تا پاک شوند.

مرحله دوم

برای تهیه بامیه پلو به پیاز داغ نیاز دارید. پیاز را پوست کنده و بشویید. در یک ماهیتابه مناسب، پیازهای خردشده را بدون روغن کمی تفت دهید تا نرم شوند.

مرحله سوم

بعد از اینکه پیازها نرم شدند، مقداری روغن به ماهیتابه اضافه کنید و بگذارید پیازها طلایی شوند. سپس سیر را که می‌توانید رنده کرده یا با چاقو خرد کنید، به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم

توجه داشته باشید که سیر را از ابتدا با پیاز سرخ نکنید. زیرا سیر زودتر از پیاز سرخ می‌شود و ممکن است بسوزد.

“““html

پیاز و سیر را بپزید تا سیر بسوزد و رنگش تغییر کند، سپس بامیه‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید و کمی تفت دهید.

مرحله پنجم

حالا باید همه طعم‌دهنده‌ها را به مخلوط اضافه کنید. قبل از اینکه رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید، بررسی کنید که روغن در داخل ماهیتابه کافی باشد. باید روغن به اندازه‌ای باشد که بتوانید رب را در آن تفت دهید.

مرحله ششم

تفت دادن رب گوجه‌فرنگی باعث می‌شود غذای شما خوش‌رنگ‌تر شود. بعد از اینکه رب را به مخلوط اضافه کردید، نمک و فلفل سیاه، کمی زردچوبه و دو قاشق آبلیمو هم به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم

مواد داخل ماهیتابه را خوب مخلوط کنید. حالا باید اجازه دهید بامیه‌ها خوب پخته و طعم‌دار شوند. برای این کار، یک استکان آب جوش روی بامیه‌ها بریزید و حتما در ماهیتابه را بپوشانید.

مرحله هشتم

اگر ماهیتابه شما در ندارد، روی آن را با یک سینی بپوشانید. اجازه دهید مواد داخل ماهیتابه به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند. این کار کمک می‌کند تا آب اضافی بامیه‌ها گرفته شود و خوب بپزند.

مرحله نهم

یادتان باشد که غلظت این مواد باید به گونه‌ای باشد که بعدا برنج را شل نکند. اضافه کردن مرغ به برنج‌های مخلوط هم نکات خاص خود را دارد. مرغ باید خوب پخته و خوشمزه باشد و خیلی هم له نشود.

مرحله دهم

به همین خاطر همیشه پیشنهاد می‌شود که مرغ را جداگانه مزه‌دار کنید و بپزید. در حین آماده شدن بامیه‌ها، می‌توانید مرغ را هم آماده کنید. در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و بگذارید خوب داغ شود.

مواد لازم و آموزش بامیه پلو با مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله یازدهم

حالا باید تکه‌های مرغ را همراه با چند قاشق زعفران دم کرده، نمک، فلفل سیاه و کمی آبلیمو تفت دهید. برای اینکه مرغ خوب بپزد و مزه‌دار شود، اجازه دهید به مدت نیم ساعت در ماهیتابه بپزد.

مرحله دوازدهم

نکته مهم در تهیه برنج‌های مخلوط این است که نباید به ازای هر نفر یک پیمانه برنج در نظر بگیرید. در این صورت غذای شما بیش از حد معمول خواهد شد. به همین دلیل در دستور ذکر شده که از ۳ تا ۴ پیمانه برنج استفاده کنید که انتخاب با شما است.

مرحله سیزدهم

برنج را چند ساعت قبل در آب و نمک بخیسانید. این روش طعم ملایم‌تری به برنج می‌دهد. برنج را روی حرارت متوسط بگذارید و بگذارید بپزد. برای بامیه‌پلو، برنج را کمی سفت‌تر و یا به اصطلاح “زنده‌تر” آبکش کنید.

مرحله چهاردهم

ته قابلمه برنج یا قابلمه پلوپز را کمی چرب کنید و ورقه‌های سیب‌زمینی را روی آن بچینید. برای ریختن برنج و مواد می‌توانید دو روش را امتحان کنید. روش اول به شکل لایه‌ای است، ابتدا باید یک لایه برنج بریزید.

مرحله پانزدهم

بعد از اینکه یک لایه برنج روی سیب‌زمینی‌ها ریختید، کمی از مخلوط بامیه سس‌دار را روی آن بریزید و دوباره با یک لایه برنج بپوشانید و این کار را چند بار تکرار کنید. روش دوم این است که برنج را از همان ابتدا با سس بامیه مخلوط کرده و سپس داخل قابلمه بریزید.

مرحله شانزدهم

در اواخر پخت می‌توانید کمی زعفران آب شده به برنج اضافه کنید. اگر قصد دارید بامیه‌پلو را در دیس بگذارید و سرو کنید، بهتر است در اواخر پخت تکه‌های مرغ را روی برنج قرار دهید تا بعد از برگرداندن برنج در دیس، مرغ‌ها زیر برنج قرار بگیرند.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا