مواد لازم و آموزش برساق خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش برساق
برای درست کردن برساق، ابتدا پودر خمیر مایه فوری را با شکر و آب قاطی کرده و در جایی گرم قرار میدهیم تا خوب عمل بیاید. بعد از آن آرد را الک میکنیم و به مخلوط اضافه میکنیم. سپس نمک، تخممرغ، وانیل، روغن، آب و ماست را به خمیر اضافه کرده و همه مواد را خوب مخلوط میکنیم. خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار میدهیم تا کمی استراحت کند.
پس از استراحت خمیر، آن را ورز میدهیم و به تکههای کوچک تقسیم میکنیم، سپس روی آنها طرح دلخواهمان را میزنیم. بعد از آن تکهها را در روغن داغ سرخ میکنیم. در نهایت نانها را روی دستمال حولهای میگذاریم تا روغن اضافیشان گرفته شود. برای یادگیری آموزش شیرینیپزی کامل و مرحله به مرحله آموزش برساق، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برساق | مقدار مواد |
آرد بربری | ۶ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
روغن | ۱ پیمانه |
آب ولرم | ۱ لیوان |
وانیل | ۱ پنس |
شکر | ¾ لیوان |
ماست | ۱ لیوان |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
مواد لازم مایه خمیر | مقدار مواد |
مایه خمیر فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | ½ پیمانه |
آموزش برساق
مرحله ۱: تهیه مایه فوری و استراحت آن
اولین مرحله برای تهیه برساق خوشمزه این است که پودر خمیر مایه فوری را با ۱ قاشق غذاخوری شکر و نصف پیمانه آب در یک کاسه خوب ترکیب کنیم و بعد به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در جایی گرم بگذاریم تا خوب عمل بیاید.
مرحله ۲: ترکیب آرد و مواد اصلی
در این مرحله، آرد را چند بار الک کرده و سپس در یک کاسه بزرگ میریزیم. بعد نمک و سایر مواد را به آن اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا همه چیز خوب ترکیب شود.
“`
مواد را به همراه شکر، تخم مرغ، وانیل، روغن، آب ولرم و ماست به کاسه اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا خمیر به خوبی ترکیب شود.
مرحله ۳: ورز دادن خمیر و استراحت
حالا خمیر را روی سطح کار میگذاریم و خوب ورز میدهیم تا کاملاً یکدست و نرم شود. سپس یک کاسه را با روغن چرب کرده و خمیر را به شکل چونه درآورده و داخل کاسه میگذاریم.
مرحله ۴: استراحت و افزایش حجم خمیر
حالا روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در جای گرمی میگذاریم تا خمیر استراحت کند و حجمش دو برابر شود. وقتی که حجم خمیر افزایش یافت، آن را روی سطح کار میگذاریم.
مرحله ۵: تبدیل خمیر به چونه
در این مرحله کمی خمیر را ورز میدهیم تا هوای اضافی آن خارج شود، سپس خمیر را به چونههای کوچک به اندازه نارنگی تقسیم میکنیم. حالا چونهها را صاف میکنیم و با نوک انگشت طرح دلخواهمان را روی خمیرها میزنیم.
مرحله ۶: سرخکردن نانها در تابه
در این مرحله یک تابه را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم. وقتی روغن داغ شد، خمیرها را در تابه میچینیم و منتظر میمانیم تا یک سمتشان سرخ شود و رنگ بگیرد.
مرحله ۷: گرفتن روغن اضافی و سرو
بعد از اینکه یک سمت نانها سرخ شد، آنها را بر میگردانیم تا سمت دیگرشان هم سرخ شود. سپس نانها را روی دستمال حولهای قرار میدهیم تا روغن اضافیشان گرفته شود و سپس در یخچال نگهداری میکنیم.
شاید دوست داشته باشید!
- 🔲 آموزش فطیر سنتی اراک
- 🔲 آموزش نان قندی بازاری
- 🔲 آموزش کلوچه فومن مغزدار