مواد لازم

مواد لازم و آموزش برنجوش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش برنجوش

برنجوش یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که دستورهای زیادی برای تهیه آن وجود دارد. این غذا از دیرباز جزو غذاهای معروف استان بوشهر بوده و به شیوه‌های مختلف درست می‌شود. در شیوه‌ی سنتی این غذا، از رشته‌های دست‌ساز خانگی استفاده می‌شود. اما امروزه، بیشتر افراد از برنج برای تهیه آن استفاده می‌کنند که برای کسانی که در سایر استان‌ها هستند، راحت‌تر است. در استان بوشهر، برنجوش به همراه ماهی شور تهیه می‌شود و اگر به این استان سفر کردید، حتماً باید این غذا را در رستوران‌های سنتی بوشهر امتحان کنید. برای یادگیری طرز تهیه این غذا، با ما همراه باشید.

مواد لازم برای 2 نفر
برنج 2 پیمانه
شیره 2 قاشق غذاخوری
ماهی شوریده 2 تکه فیله شده
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
ادویه ماهی به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت برنجوش

مرحله اول

برای درست کردن برنجوش به روش بوشهری، ابتدا باید برنج را بسته به نوع آن بین 30 دقیقه تا 3 ساعت خیس کنیم. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت بالا بگذارید و آن را تا نیمه با آب پر کنید.

مرحله دوم

در این مرحله کمی روغن به آب داخل قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید. سپس برنج خیس‌خورده را به آب جوش اضافه کرده و منتظر باشید تا برنج نیم‌پز شود.

مرحله سوم

بعد از 5 تا 7 دقیقه، برنج را آبکش کنید تا کمی سفت‌تر باشد. سپس شیره خرما را به برنج آبکش شده اضافه کرده و مخلوط کنید تا یکدست شود.

مرحله چهارم

توجه داشته باشید که مقدار شیره خرما به ذائقه خودتان بستگی دارد و می‌توانید آن را کم یا زیاد کنید. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و مقداری روغن داخل آن بریزید.

مرحله پنجم

حالا برنج آبکش شده را به قابلمه بریزید و شیره باقی‌مانده را روی برنج بریزید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت زیر آن را بسیار ملایم کنید تا غذا آماده شود.

مرحله ششم

به دلیل استفاده از شیره خرما، اگر حرارت زیاد باشد، ته دیگ برنجوش خیلی سریع می‌سوزد. در این حین، کمی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه ماهی را روی فیله‌های ماهی بپاشید و با دست به آرامی ماساژ دهید.

مرحله هفتم

حالا ماهی‌ها را برای 15 تا 30 دقیقه کنار بگذارید تا مزه‌دار شوند. سپس یک تابه روی حرارت قرار دهید و کمی روغن اضافه کنید. بعد از گرم شدن، دو طرف ماهی‌ها را سرخ کنید.

مرحله هشتم

اینک روغن اضافی ماهی را با دستمال حوله‌ای پاک کنید و آنها را کنار بگذارید. پس از آماده شدن برنجوش، آن را به شکل قالبی در یک دیس بکشید و تکه‌های ماهی سرخ شده را روی برنجوش قرار داده و سرو کنید.

مطالب پیشنهادی

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا