مواد لازم و آموزش برنج آبکش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش برنج آبکش
برنج آبکش یکی از روشهای معروف پخت برنج در ایران است که باعث میشود برنج زیباتر و متناسب برای مجالس باشد. ما میتوانیم برنج را به روشهای مختلف بپزیم، اما برخی از این روشها باعث میشود که برنج شفته و چسبنده شود. با روش آبکش کردن میتوانیم برنجی با دانههای جداگانه داشته باشیم که برای سرو در مراسمها خیلی مناسب است. برنج بخارپز یا کته هم میتواند به صورت قالبی آماده شود تا زیباتر به نظر برسد. برنج آبکش را میتوان به طور ساده یا با مواد دیگر مثل باقالی یا شوید درست کرد. برای دیدن آموزش کامل، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 2 پیمانه |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
آب | به مقدار کافی |
دستور پخت برنج آبکش
مرحله اول
برای تهیه برنج آبکش، ابتدا برنج را پاک کرده و داخل کاسهای میریزیم. سپس آبی به اندازهای که روی برنج را بپوشاند، اضافه میکنیم و چند بار آب را عوض میکنیم تا آب کاملاً شفاف شود. در این مرحله 1 قاشق غذاخوری نمک به برنج اضافه میکنیم.
مرحله دوم
سپس اجازه میدهیم برنج به مدت 2 ساعت خیس بخورد. اگر تازهکار هستید، میتوانید برنج را خیس نکنید. در ادامه، یک قابلمه انتخاب میکنیم که با مقدار برنج مناسب باشد (برای 2 پیمانه برنج به 4 تا 5 پیمانه آب نیاز داریم).
مرحله سوم
در این مرحله، تا نصف قابلمه آب میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم و روی حرارت نسبتا زیاد قرار میدهیم تا آب زودتر به جوش بیاید. وقتی آب در حال جوش بود، 1 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه میکنیم و آب برنج خیسخورده را دور میریزیم.
مرحله چهارم
سپس برنج خیسخورده را به آب جوش اضافه میکنیم و برای کمی هم میزنیم. برنج را به حال خود میگذاریم تا به مدت 8 دقیقه بپزد. بعد از این زمان، یک دانه از برنج را با دو انگشت فشار میدهیم.
مرحله پنجم
اگر برنج له شد (یعنی دانههای آن از هم جدا نشوند یا از وسط نصف شوند) یعنی زمان آبکش کردن برنج رسیده است. اما اگر له نشد، باید صبر کنیم تا بیشتر بپزد. میتوانید یک دانه برنج را بین دندانها بگذارید، اگر اطراف آن نرم بود، یعنی برنج پخته شده است.
مرحله ششم
و اگر مغز آن کمی سفت بود، نیز یعنی برنج آماده است. این دو تست را میتوانید انجام دهید. برنج را بعد از اطمینان از پخت، در آبکش میریزیم و خیلی سریع روی آن یک بار آب سرد میریزیم تا نشاسته اضافی آن خارج شود.
مرحله هفتم
حالا بلافاصله آبکش را بلند میکنیم و 2 تا 3 بار تکان میدهیم تا برنجهای زیر هم جابهجا شوند و حرارت آنها به هم نچسبد. سپس قابلمه را دوباره روی حرارت قرار میدهیم تا کاملاً خشک شود.
مرحله هشتم
سپس روغن مایع را…
“`
داخل قابلمه مقداری روغن میریزیم و کمی زعفران دمکرده به آن اضافه میکنیم. سپس قابلمه را به آرامی به چپ و راست حرکت میدهیم تا روغن و زعفران به خوبی تمام سطح قابلمه را چرب کند. بعد با کفگیر، برنج را برمیداریم.
مرحله نهم
سپس برنج را به آرامی داخل قابلمه میریزیم. این کار را باید با کفگیر به کفگیر انجام دهیم و هیچ وقت برنج را یکدفعه داخل قابلمه نریزیم. دسته کفگیر را به آرامی وسط برنج فرو میکنیم و سپس بیرون میآوریم تا سوراخی ایجاد شود و بخار اضافی از قابلمه خارج شود.
مرحله دهم
این کار کمک میکند تا دانههای برنج به هم نچسبند. اکنون یک دمکنی روی قابلمه میگذاریم، ولی اگر مطمئن هستید در قابلمه محکم بسته میشود، میتوانید فقط در قابلمه را بگذارید. بهتر است یک شعلهپخشکن روی شعله قرار دهیم و قابلمه را روی آن بگذاریم.
مرحله یازدهم
اجازه میدهیم برنج به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم بخار بپزد، سپس حرارت را بسیار کم میکنیم و میگذاریم برنج به مدت 40 تا 45 دقیقه دم بکشد. بعد از این مدت، عطر خوش برنج در فضا پخش میشود.
مرحله دوازدهم
حرارت را خاموش میکنیم و آرام آرام دور برنج را با قاشق جدا میکنیم. حالا یک دیس را روی قابلمه قرار میدهیم و قابلمه را یکدفعه برمیگردانیم تا برنج شکل قالبی بگیرد، یا میتوانید برنج را به آرامی در دیس بریزید. نوش جان!
نکات پخت برنج آبکش
برنج آبکش با ته دیگ
با روشی که در آموزش بالا توضیح دادیم، میتوانید برنج را با ته دیگ زعفرانی درست کنید که ته دیگ هم از برنج خواهد بود. حالا اگر بخواهیم برای ته دیگ از سیبزمینی ورقهای یا نان استفاده کنیم، چه کار باید بکنیم؟
تنها کافی است قابلمه مخصوص پخت برنج را روی حرارت قرار دهیم و کمی روغن اضافه کنیم. سپس سیبزمینیهای ورقهای یا نان لواش را در کف قابلمه بگذاریم و بعد روی آن را با برنج بپوشانیم. سپس مراحل را طبق دستور بالا ادامه میدهیم.