مواد لازم و آموزش برنج زعفرانی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش برنج زعفرانی
برنج زعفرانی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که معمولاً با غذاهای سنتی مانند اکبر جوجه و کباب تابهای سرو میشود. در این آموزش، مراحل تهیه این خوراک لذیذ را با هم مرور خواهیم کرد.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۴ قاشق غذاخوری |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت برنج زعفرانی
خیساندن برنج
ابتدا برنج را در یک کاسه مناسب میریزیم و آب را به اندازهای اضافه میکنیم که سطح آب یک بند انگشت بالاتر از برنج باشد. سپس یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کرده و برنج را خوب هم میزنیم تا کاملاً مخلوط شود. بعد از آن، آن را کنار میگذاریم تا خیس بخورد.
بسته به نوع برنج، باید حدود ۲ تا ۳ ساعت صبر کنیم تا برنج خیس بخورد. بعد از خیس شدن، یک قابلمه مناسب روی حرارت میگذاریم و دو سوم آن را با آب پر میکنیم تا به جوش بیاید.
اضافه کردن برنج به قابلمه
وقتی آب به جوش آمد، برنج خیس خورده را داخل قابلمه میریزیم و با یک کفگیر به آرامی هم میزنیم تا برنجها به هم نچسبند. زمان تقریبی برای پخت اولیه برنج بین ۷ تا ۱۰ دقیقه است.
آبکش کردن
وقتی برنج را آبکش میکنیم، باید دانههای برنج نرم شده و مغز آن کمی سفت باشد. بعد از آبکشی، یک قابلمه مناسب روی حرارت میگذاریم و مقداری روغن داخل آن میریزیم.
درست کردن ته دیگ
زمانی که روغن داغ شد، میتوانیم از سیبزمینی یا نان برای درست کردن تهدیگ استفاده کنیم و سپس برنج آبکش شده را روی تهدیگ میریزیم. حالا زعفران دم کرده را به طور یکنواخت روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا برنج دم بکشد.
دم کشیدن برنج
برای دم کشیدن برنج، حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است. اگر میخواهید برنج زعفرانی را به صورت کته بپزید، باید آب کمتری بریزید و بهتر است نصف کمتر قابلمه را با آب پر کنید. سپس برنج خیس خورده را به آب جوش اضافه میکنیم.
اضافه کردن زعفران
حرارت را کم میکنیم تا آب درون قابلمه تبخیر شود. بعد از آن، زعفران دم کرده را به همراه روغن یا کره روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم. سپس حرارت زیر قابلمه را به آرامی کم میکنیم تا برنج نسوزد.