مواد لازم و آموزش بریانی سبزیجات هندی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
طرز تهیه بریانی سبزیجات هندی
بریانی سبزیجات هندی یک نوع برنج خوشمزه است که به صورت لایهلایه تهیه میشود. در این غذا، برنج در کنار ادویههای عطری پخته میشود و لابهلای آن، از سبزیجات مختلف که با سس مخصوص مزهدار شدهاند، استفاده میشود. این غذا با ادویههای معطر فراوان، طعم و عطر خوبی دارد. اصالت این غذا به هند برمیگردد و میتوانید مقدار ادویهها و فلفل را بنا به سلیقه خود و خانوادهتان تغییر دهید. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه بریانی سبزیجات هندی، در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ماست | ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | ۲ قاشق چایخوری |
پودر زیره | یک و نیم قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ۲ قاشق چایخوری |
گرام ماسالا | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
سبزیجات خرد شده | به دلخواه و به مقدار لازم |
گشنیز و نعنای تازه | چند برگ |
زیره سیاه | ۲ قاشق چایخوری |
میخک | ۳ عدد |
هل سبز | ۴ عدد |
برگ بو | ۲ عدد |
چوب دارچین | ۱ تکه |
پیاز | ۲ عدد |
سیر رنده شده | ۱ قاشق غذاخوری |
زنجبیل تازه رنده شده | ۱ قاشق غذاخوری |
چیلی سبز خرد شده | ۳ عدد |
مواد لازم برای برنج | |
برنج | ۲ پیمانه |
هل سبز | ۴ عدد |
هل سیاه | ۱ عدد |
میخک | ۲ عدد |
برگ بو | ۱ عدد |
غلاف جوز هندی | ۱ عدد |
چوب دارچین | ۱ تکه |
بادیان ستاره ای | ۱ عدد |
پیاز داغ چیپسی | به مقدار لازم |
گشنیز و نعنا تازه | به مقدار لازم |
گرام ماسالا | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | کمی |
شیر | ۴ قاشق غذا خوری |
آموزش بریانی سبزیجات هندی
مرحله اول
برای درست کردن بریانی خوشمزه و مخصوص هندی با سبزیجات، اول یک کاسه بگیرید و ماست، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر زیره، فلفل قرمز، گرام ماسالا و کمی نمک را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا مواد کاملاً ترکیب شوند.
مرحله دوم
در این مرحله، سبزیجات دلخواه خود را به سس اضافه کنید. میتوانید هویج، گل کلم، قارچ، لوبیا سبز، بروکلی، گوجه فرنگی، ذرت و نخود فرنگی اضافه کنید. همچنین، گشنیز و نعنا تازه را هم اضافه نمایید و بگذارید نیم ساعت بماند تا تمام مواد به خوبی طعم دار شوند.
مرحله سوم
اکنون پیازها را بشویید و پوست بکنید. سپس آنها را به صورت خلالی ریز خرد کنید. یک تابه را با کمی روغن روی حرارت قرار دهید تا خوب داغ شود. هل، میخک، زیره، برگ بو و دارچین را به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم
وقتی که زیره کمی برشته شد، پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها کمی طلایی و نرم شوند. سپس سیر و زنجبیل تازه رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. چیلی سبز خرد شده را هم اضافه کنید و ادامه دهید به تفت دادن.
مرحله پنجم
زمانی که عطر سیر و زنجبیل بلند شد، سبزیجات طعمدار شده را به تابه اضافه کنید و شروع به تفت دادن کنید. ادامه دهید تا…
“““html
که سبزیجات کمی تفت دهید، به مدت یک ربع ساعت با درب بسته اجازه دهید تا بپزد.
مرحله ششم
سپس درب تابه را بردارید و شعله را بیشتر کنید تا آب اضافی آن تبخیر شود. ادامه دهید و برنج را بسته به نوعش از یکی دو ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید. یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
مرحله هفتم
به آب در حال جوش، هل سبز و سیاه، میخک، برگ بو، جوز هندی، چوب دارچین و بادیان ستارهای اضافه کنید و بگذارید دوباره به جوش آید. سپس برنج خیس خورده را با کمی نمک به آن اضافه کرده و بگذارید تا نیمپز شود. بعد از نیمپز شدن، برنج را آبکش کنید.
مرحله هشتم
یک قابلمه بردارید و با کمی روغن روی حرارت قرار دهید. یک لایه برنج، یک لایه سبزیجات، یک لایه پیاز داغ چیپسی و گشنیز و نعنای تازه و گرام ماسالا اضافه کنید. لایه بعدی برنج را بریزید. این کار را ادامه دهید تا تمام مواد تمام شود.
مرحله نهم
در این مرحله از ترکیب شیر و زعفران به آرامی روی برنج بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم بخار کند و دم بکشد. روغن حیوانی را روی برنج بریزید و بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را در ظرف مناسب سرو کنید.