مواد لازم و آموزش بریانی مرغ بندری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش بریانی مرغ بندری
بریانی مرغ بندری یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در جنوب کشور ایران است که با روشهای مختلف درست میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه این غذا، با سایت آموزشی رضیم همراه شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
ران یا سینه مرغ | ۶۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
نخود یا لپه | ۱ پیمانه |
هل و زیره سیاه | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دارچین، زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش بریانی مرغ بندری
مرحله اول
برای تهیه بریانی مرغ، ابتدا لپه یا نخود را ۴ ساعت قبل از پخت در یک کاسه آب خیس میکنیم. سپس آن را آبکش کرده و به همراه ۲ لیوان آب در یک قابلمه مناسب میریزیم. قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا لپه یا نخود بپزد.
مرحله دوم
در مرحله بعد، برنج را در یک کاسه آب میریزیم و ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم. میگذاریم برنج خیس بخورد. اگر برنج تازه باشد، نیازی به خیساندن طولانی نیست و ۳۰ دقیقه تا یک ساعت کافی است.
مرحله سوم
گوشت مرغ را به همراه ۲ لیوان آب، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک قابلمه مناسب میریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، کفهای روی آن را جمع کرده و دور میریزیم.
مرحله چهارم
حالا حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم گوشت مرغ کاملاً بپزد. در همین حین، سیبزمینیها را به صورت خلالی خرد کرده و با آب سرد میشوییم. سپس آنها را با یک دستمال تمیز کاملاً خشک میکنیم.
مرحله پنجم
برای سرخ کردن سیبزمینیها، یک تابه مناسب روی حرارت میگذاریم و مقداری روغن به آن اضافه میکنیم. زمانی که روغن خوب داغ شد، سیبزمینیها را با کمی زردچوبه به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت میدهیم تا کاملاً سرخ شوند.
مرحله ششم
حالا…
“““html
پیازها را به صورت خلالی خرد میکنیم و به همراه کمی روغن در تابه تفت میدهیم تا کمی نرم شوند. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط میکنیم تا یکدست شوند.
مرحله هفتم
وقتی نخود یا لپه به خوبی پخت، آن را آبکشی میکنیم و سپس به تابه اضافه مینماییم و کمی تفت میدهیم تا با پیازها ترکیب شوند. سپس این مخلوط را کنار میگذاریم. در ادامه گوشت مرغ را که پختهشده به تکههای بزرگ خرد میکنیم.
مرحله هشتم
حالا تکههای مرغ را به همراه کمی روغن در تابه میریزیم و تفت میدهیم تا سرخ شوند. سپس آنها را هم کنار میگذاریم. در مرحله بعد، برنج را شسته و به همراه یک سوم از مخلوط پیاز و لپه در یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله نهم
در این مرحله کمی روغن، نمک، فلفل سیاه، زیره، هل، دارچین و زردچوبه را به قابلمه اضافه میکنیم. سپس به اندازهای آب میریزیم که سطح آب یک بند انگشت بالاتر از برنج باشد. بعد از آن قابلمه را روی حرارت متوسط قرار میدهیم.
مرحله دهم
پس از اینکه آب به جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم آب به تدریج بخار شود. سپس یک دمکنی روی درب قابلمه میگذاریم و برنج را به مدت ۴۵ دقیقه دم میکنیم.
مرحله یازدهم
بعد از آماده شدن برنج، آن را به آرامی در قابلمه هم میزنیم تا کاملاً یکدست شود. در صورت نیاز کمی روغن اضافه میکنیم. در پایان، برنج را در دیس کشیده و با سیبزمینی، لپه، پیازداغ و مرغ سرو میکنیم.