مواد لازم و آموزش بورک گوشت خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش بورک گوشت
بورک گوشت یکی از غذاهای خوشمزه و معروف کشور ترکیه است که شباهت زیادی به سمبوسه ایرانی دارد. در اینجا یک آموزش آشپزی ساده و خوشمزه برای شما آماده کردهایم، با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
قارچ | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پنیر پیتزا | ۱۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
خمیر یوفکا | به مقدار کافی |
آب لیمو ترش | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آویشن و کنجد | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت بورک گوشت
آماده کردن قارچ ها
ابتدا قارچها را میشوییم و آبکشی کرده، سپس به صورت ورقهای یا نگینی خرد میکنیم. قارچها را با کمی روغن مایع در یک تابه مناسب تفت میدهیم. سپس آب لیمو ترش را به آن اضافه میکنیم تا قارچها تغییر رنگ ندهند.
تفت قارچ و پیاز
وقتی آب قارچها تبخیر شد و خوب سرخ شدند، آنها را از تابه خارج میکنیم. حالا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با کمی روغن در تابه تفت میدهیم تا پیاز سبک و طلایی شود.
افزودن ادویه
وقتی پیاز طلایی شد، مقداری آویشن، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه میکنیم و یک دقیقه دیگر تفت میدهیم. سپس گوشت چرخکرده را اضافه کرده و چند دقیقه آن را با پیاز تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
اضافه کردن رب گوجه فرنگی
پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، رب گوجهفرنگی را وسط تابه میریزیم و تفت میدهیم تا کاملاً سرخ شده و طعم خامیاش گرفته شود. در آخر، قارچ سرخشده را اضافه میکنیم و یکی دو دقیقه دیگر همه مواد را تفت میدهیم تا خوب مخلوط شوند.
اضافه کردن مواد به خمیر
اکنون مواد داخل بورک آمادهاند. حالا به سراغ خمیر یوفکا میرویم. خمیر یوفکا را روی یک سینی بزرگ باز میکنیم و با یک قلمو آن را با آب مرطوب میکنیم، تا آماده پر کردن شود. یک قاشق از مایه گوشت داخل خمیر می ریزیم.
پیچیدن خمیر
سپس مقداری پنیر پیتزا روی آن می ریزیم و خمیر را به صورت لولهای میپیچیم. در انتها، لبههای خمیر را با قلمو کمی خیس میکنیم تا خمیر باز نشود. به همین ترتیب همهی بورکها را تهیه میکنیم و سپس کف سینی فر را با روغن چرب میکنیم و بورکها را در سینی فر میچینیم.
مخلوط تخم مرغ و شیر
برای راحتی کار و جلوگیری از کثیف شدن سینی فر، میتوانید به جای چرب کردن سینی فر از کاغذ روغنی استفاده کنید. حالا در یک کاسه کوچک ۱ عدد تخممرغ را خوب هم میزنیم تا یکدست شود، سپس ۱ قاشق شیر به آن اضافه میکنیم و ترکیب میکنیم.
قرار دادن در فر
حالا با قلمو روی بورکها را با ترکیب تخممرغ و شیر رومال میکنیم و مقداری کنجد هم روی بورکها میپاشیم. فر را باید ۱۵ دقیقه قبل از شروع پخت با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنیم تا گرم شود، سپس سینی فر را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر قرار میدهیم تا بورکها آماده شوند.
طلایی شدن بورک ها و سرو
بعد از اینکه بورکها آماده شدند، دو دقیقه گریل را روشن میکنیم تا روی بورکها طلایی شود. اگر فر ندارید، میتوانید بورکها را روی اجاق گاز درون روغن سرخ کنید که در این صورت نیازی به رومال هم نیست.
نکات پخت بورک گوشت
بورک گوشت با نان لواش
برای تهیه بورک گوشت با نان لواش، بهتر است از نانهای لواش مخصوص سمبوسه استفاده کنید که حالتی خمیری دارند. نکته مهم دیگری که باید توجه کنید این است که لبههای نان لواش به اندازه خمیر یوفکا به هم نمیچسبند، بنابراین بهتر است بورکها را به شکل مثلثی مانند سمبوسه بپیچیم.