مواد لازم و آموزش تاس کباب با گوشت چرخ کرده برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش تاس کباب با گوشت چرخ کرده
تاس کباب یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که تفاوت زیادی با کبابهای دیگر مثل کباب کوبیده یا کباب مرغ دارد و به روشهای مختلف در کشورهای دیگر هم تهیه میشود. مادربزرگها معمولاً آبتاسکباب را به اندازهی کم درست میکردند تا مثل خورشت باشد و حداقل هفتهای یک بار این غذا را میپختند. در گذشته، تاس کباب را با گوشت شکار آماده میکردند و به عنوان غذایی ویژه برای شاهان سرو میکردند. پخت تاس کباب زمانی حدود ۲ تا ۳ ساعت نیاز دارد. اما نوع فوری آن به گونهای است که به سرعت میتوان یک غذای خوشمزه و جذاب درست کرد که برای شام یا نهار مناسب است. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تاس کباب با گوشت چرخ کرده، با ما در ادامه همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
ادویه | نصف قاشق چای خوری |
گوجه فرنگی | ۵۰۰ گرم |
پیاز رنده شده | نصف پیمانه |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق سوپ خوری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپ خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
سبزی معطر | ۱ قاشق سوپ خوری |
آموزش تاس کباب با گوشت چرخ کرده
مرحله اول
برای درست کردن این غذا با گوشت چرخ کرده، ابتدا گوشت چرخ کردهای که میتواند از گوسفند یا گوساله باشد، را در یک ظرف میریزیم. سپس پیازها را پوست کرده و رنده میزنیم.
مرحله دوم
نیاز نیست که آب پیاز را بگیریم. بعد از آن، پیاز رنده شده را به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم. همچنین مقداری ادویه، نمک، فلفل سیاه و سبزیجات خشک معطر و پاپریکا به مخلوط میافزاییم.
مرحله سوم
اگر میخواهید که طعم غذا بهتر شود، میتوانید از ادویههای دیگری مثل زیره، زنجبیل و غیره نیز استفاده کنید. سپس مقداری از این ادویهها را به گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا همهی مواد با هم ترکیب شوند.
“““html
ضربه می زنیم تا چسبندگی پیدا کند. حالا گوشت ما طعم دار شده است. در این مرحله باید گوشت را سرخ کنیم.
مرحله چهارم
گوشت چرخ کرده بعد از سرخ شدن اندازهاش تغییر میکند و کوچکتر میشود. به همین دلیل برای این که به اندازه دلخواه برسد، کمی بزرگتر از حد معمول آن را شکل میدهیم. یک تکه از گوشت را برمیداریم و در کف دست گرد میکنیم. سپس آن را صاف میکنیم.
مرحله پنجم
درون تابه روغن میریزیم. سپس گوشتهای چرخ کرده را در تابه سرخ میکنیم. در کنار تاس کباب میتوانیم از سبزیجاتی مثل پیاز، سیبزمینی، آلو، گوجه و سیب درختی استفاده کنیم. انتخاب با خودمان است که از کدام یک استفاده کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله سبزیجات را به صورت حلقهای برش میزنیم. باید دقت کنیم که حلقهها نه خیلی کلفت باشند و نه خیلی نازک. ضخامت حدود ۱ سانتیمتر مناسب است. بعد سیبزمینی و پیاز را درون روغن تفت میدهیم.
مرحله هفتم
حالا یک لایه سیبزمینی و یک لایه پیاز را روی هم قرار میدهیم و سپس یک لایه گوجهفرنگی روی آن میگذاریم. نیازی نیست که گوجهفرنگی را تفت دهیم. بعد، کبابهای سرخ شده را روی لایه بالای گوجهفرنگی میگذاریم.
مرحله هشتم
حالا با خلال دندان یا سیخ چوبی همه را محکم میکنیم تا موقع پخت از هم جدا نشوند. در ظرف را میبندیم و حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه میدهیم بپزد. سپس به سراغ درستکردن سس میرویم. برای تهیه سس، رب گوجهفرنگی را در یک کاسه میریزیم.
مرحله نهم
در این مرحله آب لیموترش را به آن اضافه میکنیم. به جای آب لیموترش برای ترشی غذا میتوانیم از هر نوع ترشی دیگری مانند آبغوره، گرد لیمو یا سماق استفاده کنیم. کمی آب یا آب گوشت یا آب مرغ هم برای رقیق کردن رب گوجه اضافه میکنیم.
مرحله دهم
سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و سماق به آن اضافه میکنیم و همه چیز را مخلوط میکنیم تا یکدست شود. بعد این مخلوط را روی مواد در حال پخت میریزیم و اجازه میدهیم ۴۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر بپزد. در نهایت آن را در ظرف سرو آماده میکنیم.