مواد لازم و آموزش ترش واش خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش ترش واش
ترش واش یکی از انواع خورشهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که اصل آن متعلق به استان گیلان میباشد. برای دیدن این آموزش آشپزی در ادامه با رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
ران و سینه مرغ | ۴ تکه |
سبزی ترش واش | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۵ حبه |
رب انار | ۱ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | ۴ عدد |
بادمجان | ۴ عدد |
آبغوره | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت خورش ترش واش
خرد کردن سبزی ترش واش
برای تهیه خورش ترش واش گیلانی ابتدا سبزی ترش واش را به طور خیلی ریز خرد میکنیم، درست مانند سبزی قورمه سبزی. سپس یک تابه مناسب را روی حرارت میگذاریم و سیرها را ریز خرد کرده و به تابه اضافه میکنیم.
تفت دادن سیر و سبزی
سیرها را کمی سرخ میکنیم تا بوی خوبی بگیرند، بعد سبزی ترش واش را به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت میدهیم تا کاملا سرخ شود. اگر دوست داریم رنگ خورش تیرهتر بشود، باید سبزی را بیشتر سرخ کنیم.
قرار دادن قابلمه روی حرارت و اضافه کردن روغن
البته دقت کنیم که سرخ کردن بیش از حد سبزیجات، خواص آنها را میکشد. پس از اینکه سبزی را سرخ کردیم، آن را کنار میگذاریم. سپس در یک قابلمه مناسب کمی روغن ریخته و اجازه میدهیم روغن کاملا داغ شود.
سرخ کردن تکه های مرغ
در این مرحله روی تکههای مرغ کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه میپاشیم و سپس در روغن داغ سرخ میکنیم. بعد از اینکه تمام قسمتهای گوشت مرغ سرخ شد، سبزی سرخ شده را به قابلمه اضافه میکنیم.
اضافه کردن رب انار
حالا رب انار را با کمی آب رقیق کرده و به قابلمه اضافه میکنیم. در ادامه ۲ پیمانه آب را به خورش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورش به مدت ۱ تا ۲ ساعت با حرارت کم بپزد. در ۳۰ دقیقه آخر پخت، طعم آن را امتحان میکنیم.
افزودن ادویه و آبغوره
اگر لازم باشد، مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه آبغوره به خورش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورش روغن بیندازد. در این زمان، گوجهفرنگیها را از وسط نصف کرده و بادمجانها را به صورت ورقهای برش میزنیم.
سرخ کردن گوجه فرنگی و بادمجان ها
در این مرحله، گوجهفرنگیها و بادمجانها را سرخ کرده و کنار میگذاریم. وقتی خورش کاملاً آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر میکشیم و با بادمجان و گوجهفرنگی تزیین میکنیم و به همراه کته سرو مینماییم.
نکات پخت خورش ترش واش
سبزی مخصوص ترش واش
برای تهیه این خورش، به ۲۵۰ گرم ترش واش، ۵۰ گرم جعفری، ۵۰ گرم گشنیز، ۵۰ گرم نعناع، ۵۰ گرم چوچاق و ۵۰ گرم خالواش نیاز داریم. میتوانیم مقدار سبزیجات را بر اساس سلیقه خود افزایش یا کاهش دهیم. سبزی ترش واش جایگزینی ندارد و باید حتماً از این سبزی استفاده کرد.
کته قالبی زعفرانی
شاید بدانید که بیشتر غذاهای رشتی با کته سرو میشوند و به همین خاطر مزه غذا بیشتر میشود. اگر میخواهید کته قالبی را به روش رستورانها کنار این خورش خوشمزه تهیه کنید، به مطلب زیر مراجعه کنید.