مواد لازم و آموزش ته چین تن ماهی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش ته چین تن ماهی
بیشتر افراد تن ماهی را به همراه برنج سفید یا شوید پلو میخورند. امروز میخواهیم یک غذایی به شما معرفی کنیم که حتی اگر علاقهای به تن ماهی ندارید، به خاطر طعم خوبش نمیتوانید از آن بگذرید. گشنیز یکی از سبزیجات خوش عطر است که به غذا طعم ویژهای میدهد. در غذاهایی مثل قلیه ماهی و میگو، از گشنیز برای از بین بردن بوی نامطلوب استفاده میشود. عطر و طعم این سبزی به قدری خوب است که حتی کسانی که بوی ماهی را دوست ندارند، این غذا را میپسندند. در ادامه، طرز تهیه ته چین تن ماهی را با هم بررسی میکنیم. این غذا نهتنها طعم فوقالعادهای دارد، بلکه بسیار ساده و سریع درست میشود. شما میتوانید گشنیز پلو را با گوشت یا کباب مرغ و یا کوفته قلقلی هم میل کنید، اما وقتی با غذاهای دریایی تهیه میشود، طعم بهتری دارد.
مواد لازم برای ۲-۳ نفر | |
پیاز متوسط | یک عدد |
تن ماهی | یک عدد |
نمک و زردچوبه و فلفل | به میزان کافی |
پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
سبزی گشنیز تازه | به مقدار لازم |
برنج | دو و نیم پیمانه |
زعفران | به مقدار لازم |
دستور پخت ته چین تن ماهی
مرحله اول
برای تهیه ته چین تن ماهی به روش مجلسی اول باید تن ماهی را آماده کنیم. برای این کار پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم تا نرم شود. سپس ادویهها یعنی زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و کمی دیگر تفت میدهیم.
مرحله دوم
در این مرحله، تن ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و روغنش را بگیرید. سپس آن را به پیاز سرخشده اضافه کنید. حالا پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز را به تمام مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. بعد از کمی تفت، این مواد را کنار بگذارید. فراموش نکنید برای خوشمزهتر شدن این غذا به پودر پاپریکا و گشنیز نیاز دارید و این دو را نمیتوانید حذف کنید. برای یادگیری ادامه طرز تهیه تهچین تن ماهی با ما همراه باشید.
مرحله سوم
در یک قابلمه آب بریزید و روی شعله بگذارید تا جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، برنج را با کمی نمک داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید نیمپز شود. برای اینکه متوجه شوید برنج آماده آبکشی هست یا نه، یک دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید. اگر دورتا دور دانه نرم شده و وسط آن کمی سفت بود، یعنی برنج آماده است.
“““html
آماده اید. بعد از اینکه برنج را آبکشی کردید، به مرحله بعدی یعنی آماده کردن سبزی بروید.
مرحله چهارم
سبزی گشنیز تازه یکی از مواد اصلی این غذا است و بهتر است هیچ جایگزینی برای آن انتخاب نکنید. سبزی گشنیز تازه را بشویید و به شکل ریز خرد کنید. بعد از آن، این سبزی تازه را با برنجی که آبکشی کردهاید، مخلوط کنید.
مرحله پنجم
برای درست کردن یک تهچین خوشمزه و خوشرنگ، باید مواد را به صورت لایهای در قابلمه بچینید. اول یک لایه سیبزمینی برای تهدیگ در کف قابلمه بچینید (در این مرحله میتوانید به سیبزمینی زعفران اضافه کنید تا رنگ بهتری بگیرد). سپس یک لایه از مخلوط برنج و سبزی گشنیز را اضافه کنید و بعد از آن مواد تن ماهی را بریزید. روی این مواد کمی ادویه دارچین بپاشید. برای لایه سوم و آخر برنج بگذارید.
مرحله ششم
در آخرین مرحله و بعد از انجام تمام کارها برای آموزش تهچین تن ماهی، قابلمه را روی شعله ملایم گاز قرار دهید و از شعله پخشکن استفاده کنید. درب قابلمه را با یک دمکن بپوشانید و حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه بگذارید بخار کند. بعد از این مدت، غذای خوشمزه شما آماده سرو است.
نکته مهم
اگر میخواهید تهدیگ سیبزمینی خوشمزهتری داشته باشید، وقتی قابلمه را روی شعله قرار میدهید، به مدت هشت دقیقه شعله را زیاد کنید و بعد از آن شعله را کم کنید و اجازه دهید که غذا دوره چهل دقیقه دم بکشد.
جمعبندی
تهچین تن ماهی غذایی عالی برای وقتی است که عجله دارید و میخواهید غذایی ساده و خوشمزه درست کنید. این غذا بدون شک با طعم خاص خود شما را عاشق خودش خواهد کرد. وجود گشنیز در این غذا باعث میشود حتی افرادی که به تن ماهی یا بوی غذاهای دریایی علاقه ندارند، به این غذا علاقهمند شوند. خوردن غذاهای برنجی یکی از سنتهای قدیمی ما ایرانیهاست و ترکیب گشنیز با تن ماهی در این غذا باعث میشود که عطر و طعمی عالی داشته باشد.